Macháč na úvod olympiády porazil Portugalce Sousu

25. 7. 2021, 14:19
Aktuality 22
OH TOKIO - Tomáš Macháč se raduje z vítězné premiéry na olympijském turnaji. V Tokiu 20letý Čech zdolal 6-7 6-4 6-4 Portugalce Joaa Sousu a postoupil do 2. kola. V něm vyzve světovou třináctku Diega Schwartzmana z Argentiny.
Tomáš Macháč

Jediný český mužský zástupce Tomáš Macháč, který se do olympijského turnaje dostal až díky přerozdělování neobsazených míst, musel s portugalským veteránem Joaem Sousou bojovat dvě a půl hodiny.

V prvním setu otočil skóre z 2-4 na 5-4, ale nakonec prohrál v tie-breaku. Poté dvacetiletý Čech zlepšil servis, který už do konce zápasu neztratil, a díky dvěma brejkům či 12 esům si zajistil postup do druhého kola.

"Jsem strašně moc rád, že jsem předváděl poslední dva sety svůj tenis a jsem rád, že jsem tuhle šanci využil. První set jsem pokazil, ale jsem rád, že jsem to zvládl. Výborně jsem pak servíroval a hrál svůj solidní tenis a stačilo to na dvakrát 6-4. Toho si cením na tomhle turnaji, který je jednou za čtyři roky," řekl Macháč.

Ve druhém kole se v úterý utká s osmým nasazeným Argentincem Diegem Schwartzmanem, který letos ztratil formu z loňského podzimu. V Tokiu začal výhrou nad peruánským outsiderem Varillasem.

"Jsem rád, že si s ním můžu zahrát, zvlášť na olympiádě. Pokusím se uhrát...," řekl Macháč a zasekl se. "Nebudu říkat, že se pokusím uhrát co nejlepší výsledek, prostě tam jdu ho porazit, nebo se o to pokusím. Když budu hrát hodně dobrý svůj tenis, tak ho hodně potrápím."

Stefanos Tsitsipas zvládl těžké úvodní kolo. Třetí nasazený Řek si poradil 6-3 3-6 6-3 se zkušeným Němcem Philippem Kohlschreiberem a může se chystat na souboj s Američanem Francesem Tiafoem.

Domácí Kei Nišikori se postaral o vyřazení světové sedmičky Andreje Rubljova. Japonský tenista porazil ruského favorita 6-3 6-4 a v horní čtvrtině pavouka tak z nasazených zůstávají už jen Djokovič a Davidovich.

• OLYMPIJSKÉ HRY, TOKIO 2020(21) •
Japonsko, tv. povrch
nedělní výsledky (25. 07. 2021)
• Dvouhra mužů - 1. kolo •
Macháč (ČR) - J.Sousa (Portug.) 6-7(5) 6-4 6-4
Tsitsipas (3-Řec.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-3 3-6 6-3
A. Zverev (4-Něm.) - Lu Yen-Hsun (Tchaj-wan) 6-1 6-3
Nišikori (Jap.) - Rubljov (5-Rus.) 6-3 6-4
Hurkacz (7-Pol.) - Saville (Austr.) 6-2 6-4
Schwartzman (8-Arg.) - Varillas (Peru) 7-5 6-4
Chačanov (12-Rus) - Nišioka (Jap.) 3-6 6-1 6-2
Purcell (Austr.) - Auger-Aliassime (9-Kan.) 6-4 7-6(2)
Ivaška (Běl.) - Monfils (10-Fr.) 6-4 4-6 7-5
Kukuškin (Kaz.) - F. Coria (Arg.) 7-6(4) 7-5
Koepfer (Něm.) - Bagnis (Arg.) 3-6 6-3 7-5
Giron (USA) - Gombos (SR) 7-6(4) 3-6 6-2
Duckworth (Austr.) - Klein (SR) 5-7 6-3 7-6(4)
Galán (Kol.) - Safvát (Eg.) 7-5 6-1
Broady (Brit.) - F. Cerúndolo (Arg.) 7-5 6-7(4) 6-2
Tiafoe (USA) - Soon-Woo Kwon (Korea) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
PaYaB
Super, první výhra v mužském pavouku od Pekingu 2008 (2012 selhal Berdych i Štěpánek a 2016 Rosol).
Reagovat
Vlk-v-trave
Nevim, odkud se bere jistota s tim, ze bude Diego premotivovany.

Diegovi urcite nesedi odraz mice, preci jen si musi na tohle zvyknout, takze v tom prvnim kole se musel drsne zajet.

Diega hlavne cti bojovnost, a proto zapas s Diegem pro Tomase bude skvelou zkusenosti.

Sance na vyhru, na tomto turnaji je 50/50
Je tam ve hre hodne okolnosti, ktere z turnaje delaji dost narocny podnik.

Cesta Tomase v tom zapase urcite povede prez dobry servis, takze idealne ho bude muset mit jak dnes v tech dvou viteznych setech proti Sousovi, urcite vylepsit trochu BH, vic jistoty, no a nebat se rezignovat ze saka, ikdyz je jasne, ze najeke ty pekne obhozy od Diega proste zakonite musi prijit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
dovolím si tvrdit, že speciálně Jihoameričané jsou na takovýchto akcích téměř vždy přemotivovanísmile Ale takový DelPo urval aspoň stříbro. Jenže Diego není DelPo. Jinak, samozřejmě jak píšeš, vítězství Diega na turnaji je 50:50smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak mame za sebou prni kolo, a potrebujeme min. jeste jedno, aby se nam to nejak pekne vybarvilo:)

Tohle bude asi hodne specificky a vyjimecny turnaj, coz uz naznacilo prvni kolo.

Hodne hracu tezce zvlada podminky, naopak nekomu to tady proste sedi, no a zustaly mam jeste nektere otazniky:)

Nishikori, Zverev, Struff, Busta, Fokina, Kecmanovic, Karatsev, Fognini... tak u tehle hracu bylo videt, ze jim to tady sedi.

Zatim dost neprovereni hraci: Djokovic, Hurkacz, u Huberta bych tipl, ze si jeste budeme muset pockat do tretiho kola.

Tezce se tu hraje: Medvedovi, Cilicovi, Tsitsimu, ktery ale spis potvrzuje porekadlo, ze sedet na dvou zidlich se opravdu nevyplaci, a ta jeho vyprava na antuku jen aby predehnal Nadala v zebricku se opravdu tezce nevyplaci... v Hamburgu hlavou asi nekde uz na OH, na OH neni dobre nepriparaveny a asi hlavou nekde asi zklamani, ze Nadala, na ktereho ma pifku, nepredbel.

Zato Zverev ze Struffem si to tady dost uzivaji, coz bylo videt dost v deblu. Je videt, ze to byl letos asi jejich velky cil tam jet.

Nishikorimu se letos nedari, ale OH a jeste v jeho rodne zemi, to je proste jiny level, kdo vi, trebas to letos vsechno smeroval prave na tenhle jeden turnaj. Asi bych mu hodne pral zlato, za to USO.

Pripadne Djokovice ma idealne ve QF, tedy ne hned na zacatek, potrebuje nabrat sebejistotu, klid, herni pohodu, a take ho nema pripadne v SF, nebo F. Kde by to bylo asi uz mnohem tezsi.

2. kolo slibuje dost dobre zapasy:)
Reagovat
Vlk-v-trave
*
v Hamburgu hlavou asi uz nekde na OH, a na OH neni dobre nepriparaveny a asi hlavou jeste nekde v Hamburgu, ulozeny v zklamani, ze Nadala, na ktereho ma pifku, v zebricku nepredbehl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
njn, ale to by Nishimu někdo musel odklidit z cesty Jokera, protože ten je pro něj nepřekonatelný, hlavně hlavou a servisem.
Jakkoli, já bych přál titul někomu jinému, komu to ještě promyslím.
A co se vlastně stalo Musettimu, že tak blbě uklouzl po mouce?smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
velká gratulace k vítězné premiéře na LOH!smile psal jsem k tomu vedle, takže snad jen dodám, že se mi líbila odvaha s jakou stále chodil na síť a i obrana (asi občas trénuje s Jokeremsmile), ze které vrátil hodně těžkých míčů.
Přeji skvělý zápas s Diegem. Ten bude přemotivovaný, takže s chutí a klidem do tohosmile
Reagovat
Ela-fon-isi
V třetím setu Tomáš výborný, navíc adrenalin do poslední chvíle. Velké blahopřání, zvlášť po tom kolik měsíců nemohl hrát. Tajně doufám, že....smile
Reagovat
horska.kraslice
S potěšením jsem zírala, že se mu po nemoci vrátila i kondicesmile
Reagovat
com
smile Ale Jirka by to zvladnul ve dvou setech smilesmile
Reagovat
majkl005
však proto nejel na OH, když se dozvěděl, že hvězdy odpadávájí...nechtěl ten druhej sled tam ztrapnit smilesmile
Reagovat
PetaM
No vyletět určitě. smile
Reagovat
SydneyOpen
Program na zítra https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/tennis/olympic-schedule-and-results-date=2021-07-26.htm
Reagovat
EllNino
Ou, Petra tedy zítra druhý zápas, to bude asi trochu horší ...Bára zase otvírá, Markéta je taky druhá runda a Karolína třetí ... jsem zvědav, kdo půjde na zápas Petry a kdo na zápas Markéty :)
Reagovat
SydneyOpen
no zítra by mělo být zataženo a dokonce i pršet, nic méně je to předpověď na celé Tokio a to moc smysl nemá když Tokio je trošku velká obec smile
Reagovat
Petr_Fisk
Podle Norů, by mělo pršet až v úterý celý den.

https://retro.yr.no/sted/Japan/Tokyo/Tokyo/time_for_time.html
Reagovat
Petr_Fisk
Na Petřině kurtu se začíná o hodinu a půl později tzn. 5:30, takže druhý zápas by mohl být tak v 7h.
Reagovat
blixa
smilesmilesmile
Reagovat
SydneyOpen
Velká gratulace a cenná výhra, alespoň tam nejel zbytečně a jeden zápas vyhrál no a proti Diegovi velká zkušenost a proč to nezkusit
Reagovat
vladka
smilesmilesmile.. hrál hodně dobře!
Reagovat
annah
Jo. Ještě jsem ho neviděla v akci a překvapil mě. Paráda...
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist