Macháč si na Spartě poradil s Rosolem a utká se s obhájcem Svrčinou. Forejtek ve čtvrtfinále neuspěl

22. 4. 2022, 14:24
Aktuality 8
ATP CHALLENGER PRAHA - Tomáš Macháč na challengeru na pražské Spartě nadále potvrzuje roli favorita. Jednadvacetiletý Čech ve čtvrtfinále přehrál o 15 let staršího krajana Lukáše Rosola. O druhé finále v aktuální sezoně se utká s krajanem a obhájcem titulu Daliborem Svrčinou. Jonáš Forejtek skončil ve čtvrtfinále na raketě Rakušana Sebastiana Ofnera.
Tomáš Macháč (© AFP)

Tomáš Macháč měl skvělý vstup do sezony, když ovládl challenger v Traralgonu, znovu po roce na Australian Open z kvalifikace prošel do druhého kola a to samé se mu povedlo také v Marseille a při debutu na Masters v Indian Wells. Po porážce v prvním kole kvalifikace v Miami však 21letý Čech dlouho nehrál a do akce se po měsíci vrací na antuce v Praze.

Na challengeru na Spartě mu v úvodním kole vzdal krajan Michael Vrbenský a pak měl obrovské potíže s Evanem Furnessem, jeho soupeř dokonce podával na postup. Ve čtvrtfinále si poradil 7-6(3) 6-0 s o 15 let starším krajanem Lukášem Rosolem a vrátil mu porážku z roku 2019.

Převahu získal až po zvládnutém tie-breaku, v úvodním dějství jako první ztratil servis, ale zaváhání napravil rebrejkem. Rosol nezvládl ani své čtvrté letošní čtvrtfinále na challengerech. "Jsem rád, že to mám za sebou, protože zápas byl hodně bolestivý. Kdyby to nebylo na Spartě, tak bych skrečoval," řekl Macháč, kterého trápí zablokovaná žebra. "Nemohl jsem dýchat, ale měl jsem štěstí, že mi Lukáš ve druhém setu hodně pomohl a nepadalo mu to," dodal.


V semifinále se utká s obhájcem Svrčinou
Macháč bude v zítřejším semifinále čelit krajanovi a obhájci titulu Daliborovi Svrčinovi (H2H 0-0). Svrčina v Praze, kde loni v srpnu na této úrovni získal svůj jediný titul a hrál jediné předchozí semifinále, pokračuje v suverénních výkonech a bez ztráty setu. Devatenáctiletý Čech dnes dominoval proti Italovi Lorenzovi Giustinovi, který mu za stavu 0-6 1-4 vzdal.

Macháč věří, že se za pomoci fyzioterapeuta dokáže na semifinále připravit. "Každopádně to půjdu zkusit a budu makat," ujistil 150. hráč světa. V turnaji narazí potřetí na krajana, po Vrbenském a Rosolovi ho čeká Svrčina. I přes zranění myslí co nejvýše. "Je super mít semifinále, ale už jsem v kariéře vyhrál tři challengery, tak už mě uspokojí jen vítězství," uvedl Macháč.

Jonáš Forejtek skončil ve čtvrtfinále. Jednadvacetiletý Čech, jenž si předevčírem vyšlápl na nasazenou jedničku a člena Top 100 Daniela Altmaiera, prohrál 2-6 6-7(5) se Sebastianem Ofnerem. Rakušan se v semifinále utká s Chun-hsin Tsengem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Krisboy
Výměna generací v přímém přenosu.
Reagovat
Melisska
Svrčina byl úžasný... Vypadá tak na 15-16, chlapeček - ale jak to tam řezal! Ital se vůbec nechytal, jedna chyba za druhou, Dalibor prakticky bez chyby. Škoda, že to pak Ital zabalil, opravdu nás všechny těšilo se dívat.
Reagovat
EllNino
Tomáš s Daliborem to zvládli, Jonáš bohužel ne ... škoda, mohlo být ryze české finále, doufám, že Tomáš nebo Dalibor už to dotáhnou k titulu :))
Reagovat
Dobry-den
Víc věřím Tomášovi. Myslím, že je přece jen o něco lepší než Dalibor. Ale titul jim nejspíš vyfoukne Tchajwanec, ten je slušně rozjetej...
Reagovat
EllNino
V článku je, že je Tom indisponovaný, takže bůhví jak to bude zítra :(
Reagovat
Dobry-den
To jsem vůbec nevěděl. Při zápase vypadal úplně v pohodě. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
se zlámanými žebry vyhrál Joker turnaj, tak snad se Tomáš inspiruje. Bohužel spíš předpokládám, že nenastoupísmile Zdraví mu teda taky moc nedrží...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Správně Tomáš, myslí ekologicky, nemá rád aeRosolsmile Nadělil kanára-ropáka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist