Macháč v Eckentalu nezaváhal a je po třech měsících ve čtvrtfinále

4. 11. 2021, 15:48
Aktuality 1
ATP CHALLENGER ECKENTAL - Tomáš Macháč si na challengeru v Eckentalu poradil 6-2 7-6(4) s domácím kvalifikantem Henrim Squirem a po třech měsících postoupil do čtvrtfinále. V něm se 21letý nasazený Čech střetne se švýcarským teenagerem Dominicem Strickerem.
Profily hráčů
Tomáš Macháč (© AFP)

Na začátku srpna to vypadalo, že Tomáš Macháč po zdravotních problémech konečně zlomil krizi. Jenže od libereckého finále odehrál 13 zápasů, jen šest jich vyhrál a prochází dalším trápením.

Velkou šanci ukončit sérii nezdarů má v tomto týdnu na halové akci v německém Eckentalu. Jednadvacetiletý Čech začal vydřeným vítězstvím nad o dva roky mladším Britem Jackem Draperem a dnes si poradil se svým vrstevníkem a domácím kvalifikantem Henrim Squirem.

Zatímco v úvodním dějství 21letý český favorit dominoval, ve druhém měl s až 562. hráčem světa mnohem více práce, dokonce čelil dvěma setbolům na servisu. Rozhodující set však na rozdíl od předchozího duelu nepřipustil.

Macháčovi se povedlo poprvé od zmíněného libereckého finále dosáhnout na dvě vítězství v řadě a postoupit do čtvrtfinále. V něm se zítra utká s talentovaným švýcarským teenagerem Dominicem Strickerem. Mezi nejlepší osmičkou je i Jiří Veselý, kterého čeká souboj s Maximem Cressym.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
George_Renel
k výstižnému Ondřejovu popisu, že ty dva soupeřovy setboly byly zárověň jedinými BB, ke kterým Tomáš soupeře pustil. Přesto se mi dnes zdál trošku horší než předevčírem. Tak uvidíme jak si poradí s mlaďochem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist