Macháč v Kazachstánu oplatil porážku Martererovi a zahraje si čtvrtfinále

25. 2. 2021, 10:39
Aktuality 2
ATP CHALLENGER NUR-SULTAN - Tomáš Macháč na halovém challengeru v Nur-Sultanu zvládl další třísetový zápas. Dvacetiletý Čech po nasazené dvojce Jevgenijovi Donskému zdolal Maximiliana Marterera, kterému oplatil loňskou porážku z finále v Bratislavě, a postoupil do čtvrtfinále. V něm vyzve šestého nasazeného Jurije Rodionova.
Tomáš Macháč (© AFP)

Tomáš Macháč má za sebou velmi úspěšný úvodní grandslam roku, v katarském Dauhá suverénně prošel tříkolovou kvalifikací Australian Open, v Melbourne Parku si připsal své premiérové vítězství v hlavních soutěžích grandslamových turnajů a ve druhém kole sebral set světové desítce Matteovi Berrettinimu.

Na skvělý vstup do sezony se 20letý rodák z Berouna pokusí navázat na dvou po sobě jdoucích halových challengerech v Kazachstánu. Na tom prvním zatím sbírá cenné skalpy, po nasazené dvojce Jevgenijovi Donskému ve třech setech přetlačil také Maximiliana Marterera, kterému oplatil těsnou porážku z loňského finále v Bratislavě.

Macháč do rozhodující sady nemusel, ale od stavu 6-4 3-2, kdy vedl o set a brejk, ve zbytku setu uhrál jen dva fiftýny. Na rozhodující dějství se ovšem dokázal zkoncentrovat, v pátém gamu odvrátil brejkbol, ve zbytku zápasu už měl navrch a po téměř dvouapůlhodinovém boji zvítězil 6-4 3-6 6-3.

Dalším soupeřem Macháče bude nasazená šestka Jurij Rodionov. S o rok starším Rakušanem změří síly poprvé.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
EllNino
Super! Oplatil Maxovi tu porážku z finále Blavy ...

Hraje tu tak nějak s občasnými výpadky, ale vyhrává tříseťáky, což je důležité :)

Pokud bude chtít postoupit do finále, bude muset porazit 3 leváky, marterera už zvládl, Jurij Rodionov bude také těžký soutež a Kližko/Gunneswaran rovněž ... ale snad to zvládne!
Reagovat
George_Renel
Ten los a vývoj nebyl k Tomášovi nejpřívětivější. Kéž by se do léta posunul alespoň o tu padesátku výše, aby to měl trochu snazší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist