Martincová a Zarycká v Praze postoupily do třetího kola kvalifikace

29. 4. 2018, 12:51
Aktuality 12
WTA PRAHA - Tereza Martincová v kvalifikaci domácího turnaje WTA na antuce v pražské Stromovce porazila Italku Deborah Chiesaovou a postoupila do finálního třetího kola. O premiérový start v hlavní soutěži si zahraje Anastasia Zarycká.
Tereza Martincová

V sobotu prošly prvním kolem kvalifikace turnaje WTA v Praze tři z devíti domácích hráček a z nich dnes vybojovaly o postup do závěrečného třetího kola. 

Jako první se v poledne na rozpáleném antukovém kurtu ve Stromovce představila Tereza Martincová a byla úspěšná. Po včerejší výhře nad Japonkou Katóovou, proti které přerušila sérii čtyř porážek, si dnes poradila rovněž ve dvou setech s Italkou Deborah Chiesaovou

Třiadvacetiletá Češka porazila o dva roky mladší soupeřku 7-5 6-3, když vývoj druhého setu otočila ze stavu 1-3 ziskem pěti her v řadě. Dva zápasy po sobě vyhrála teprve podruhé v sezoně. 

O druhou letošní úspěšně absolvovanou kvalifikaci a čtvrtý start v hlavní soutěži v roce 2018 si pražská rodačka Martincová zahraje s dvacetiletou Rumunkou Elenou Ruseovou.

Blízko životnímu úspěchu je při svém teprve druhém startu v kvalifikaci turnaje WTA Anastasia Zarycká. Dvacetiletá tenistka s ukrajinskými kořeny, která loni získala české občanství, porazila dvakrát 6-4 Australanku Priscillu Honovou a jediná výhra ji dělí od premiérového postupu do hlavní soutěže. 

O start mezi elitní dvaatřicítkou J&T Banka Prague Open si Zarycká zahraje v pondělí proti nasazené jedničce Stefanii Vögeleové ze Švýcarska. 

Neúspěšná dnes byla jen třiadvacetiletá Barbora Štefková, která utrpěla debakl 2-6 0-6 s Němkou Antonií Lottnerovou.

Jistotu startu v hlavní soutěži podniku WTA International dotovaného částkou 250.000 dolarů má zatím sedm Češek. Petra Kvitová, setry Plíškovy, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Markéta Vondroušová a Tereza Martincová.

• WTA INTERNATIONAL PRAHA •
Česko, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (29. 04. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (ČR) - Ruseová (Rum.) 7-5 6-3
Zarycká (ČR) - Honová (Austr.) 6-4 6-4
Lottnerová (Něm.) - Štefková (ČR) 6-2 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Markéta se podle očekávání odhlásila.
Reagovat
EllNino
:/ :/ :/
Reagovat
bIbec
držím palce, aby byla fit alespoň na turnaj v Římě. Madrid už je dost blízko...
Reagovat
tommr
hlavně aby se neopakovala lonská sezóna ve který po FO kvůli zraněním jen paběrkovala ...
Reagovat
Torn
No, nakonec to teda s tou českou účastí na turnaji docela odpadává. To fak zachraňuje Petra, Kája a Bára. I když u Káji si myslim, že to prostě bude spíš jen taková exhibice ve prospěch sestry.
Reagovat
EllNino
Dobrý skalp Priscilly Hon, která je o více než 100 míst nad ní ! :)
Reagovat
horska.kraslice
Při troše štěstí by se mohla dostat do soutěže jak LL.
Reagovat
bIbec
jj, to se klidně může stát.
Reagovat
EllNino
tak ona ani ta Stefka není neporazitelná :)
Reagovat
tommr
a pokud se odhlásí i Karolína tak by se mohlo dostat jak na Anastasii tak na Terezu ... :)
Reagovat
Torn
Moc pěkný, tak snad se bude Terce dařit i nadále. V rozhovoru po prvním kole klasifikace se jevila, že si to v hlavě i utřídila, tak snad aspoň to osmifinále zacinká :).
Reagovat
tommr
Tereze to přeju. Sice nemá takovej talent, ale dře jako kůn. Včera dopoledne porazila Japonku a odpoledne už zase trénovala ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist