Martincová v Bogotě oslavila posun do Top 100 vydřenou výhrou nad Küngovou

6. 4. 2021, 21:34
Aktuality 6
WTA BOGOTÁ - Tereza Martincová zvládla svůj první zápas v roli hráčky Top 100. Na antukovém podniku WTA 250 v kolumbijské Bogotě zdolala 4-6 6-4 6-4 Švýcarku Leonii Küngovou, přestože ve třetím setu prohrávala 2-4 a čelila dvěma brejkbolům. Ve druhém kole narazí na domácí Camilu Osoriovou, předloňskou vítězku US Open juniorek.
Tereza Martincová (© AFP)

Ve formě hrající Tereza Martincová se včera poprvé posunula do Top 100 světového žebříčku a dnes v nové roli odehrála svůj první zápas. Na antuce v Bogotě vydřela výhru 4-6 6-4 6-4 nad Leonií Küngovou (153. v WTA).

Šestadvacetiletá Češka přitom neměla zápas dobře rozehraný. V prvním setu se nedostala k žádnému brejkbolu, ve druhém neudržela vedení 4-1 a za stavu 4-6 a 4-4 odvracela celkem tři brejkboly. První těžký těžký moment však zvládla a v houstnoucím mrholení si vynutila třetí dějství.

V něm proti o šest let mladší soupeřce dlouho tahala za kratší konec, znovu však prokázala pevné nervy a stabilní výkonost. Za stavu 2-4 zlikvidovala dva brejkboly, získala čtyři gamy po sobě a po dvou a čtvrt hodinách boje vyhrála po obratu i druhý vzájemný souboj

Martincová tak popáté v řadě zvládla vstup do hlavní soutěže turnaje WTA. Minimálně jeden zápas vyhrála dokonce už na dvanácti akcích po sobě.

V kolumbijské metropoli si výhru v hlavní soutěži podniku WTA 250 připsala až na třetí pokus. O první letošní čtvrtfinále na okruhu WTA,v němž by teoreticky mohla narazit na nejvýše nasazenou Číňanku Saisai Zheng, se sedmá nasazená Češka utká s domácí divokou kartou Mariou Camilou Osoriovou.

19letá Kolumbijka, jež předloni vyhrála dívčí US Open, dnes přehrála 6-3 6-2 Američanku Sachiu Vickeryovou a podruhé zvládla vstup do turnaje WTA. Poprvé uspěla předloni právě v Bogotě, tehdy došla do čtvrtfinále.

Sérii pěti porážek dnes přerušila Sara Erraniová. Bývalá finalistka French Open na své oblíbené antuce nečekaně porazila dvakrát 7-5 druhou nasazenou Saru Sorribesovou, s níž si poradila i ve čtvrtém vzájemném střetnutí. Španělka tak nepotvrdila skvělé výsledky z předchozích turnajů v Mexiku a v Miami.

Třiatřicetiletá Italka Erraniová ve druhém kole narazí na další Španělku Alionu Bolsovovou. 

Clara Tausonová, jež před měsícem v Lyonu získala první titul na okruhu WTA a před třemi týdny přišla o sérii třinácti zápasů bez porážky, končí na druhém turnaji po sobě v prvním kole. V Bogotě 18letá Dánka, jež plnila roli nasazené čtyřky prohrála ve svém prvním letošním zápase na antuce 6-3 3-6 2-6 s Chilankou Danielou Seguelovou.

Drtivou výhrou vstoupila do svého oblíbeného turnaje Lara Arruabarrenaová. Šampionka z roku 2012, která proměnila všech sedm startů v kolumbijské metropoli minimálně ve čtvrtfinále a třikrát nechyběla ve finále, deklasovala 6-0 6-1 domácí divokou kartu Jessicu Plasazovou a navázala na suverénní výhry z kvalifikace, ve které ve dvou utkáních neztratila ani game.

V dalším zápase Arruabarrenaovou vyzve Italka Jasmine Paoliniová.

• WTA 250 BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 235.238 dolarů
úterní výsledky (06. 04. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Martincová (7-ČR) - Küngová (Švýc.) 4-6 6-4 6-4
Erraniová (It.) - Sorribesová (2-Šp.) 7-5 7-5
Rusová (3-Niz.) - Baraová (Rum.) 6-4 5-7 6-4
Seguelová (Chile) - Tausonová (4-Dán.) 3-6 6-3 6-2
Zidanšeková (5-Slovin.) - Kalinská (Rus.) 6-0 7-5
Gattová-Monticoneová (It.) - Sharmaová (Austr.) 4-6 7-5 6-1
Osoriová (Kol.) - Vickeryová (USA) 6-3 6-2
Arruabarrenaová (Šp.) - Plazasová (Kol.) 6-0 6-1
Tanová (Fr.) - Buzarnescuová (Rum.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
dadaft
Strašný zápas, jak podmínkami, tak hrou, ale jak řekli kolegové, tahle výhra je nad zlato, ještě 10 minut před koncem to vypadalo bledě a Tereza byla mentálně mimo ........ no, když už to dopadlo, chtělo by to ještě pár výher, chtělo...
Reagovat
FulnekUltras
Když já to tady mám vydřený!!!

smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Důležitá výhra ... jet do Bogoty pro prohru v 1. kole, to by bylo hodně vyplýtvaných sil pro nic ...

Dneska to vybojovala, příšerný tenis z obou stran, ale výhra se počítá vždy :)

Tereza na pátem WTA turnaji v řadě vyhrála alespoň jeden zápas, což je supr bilance a oprávněné místo v první stovce ...

Domácí Osorio bude těžký oříšek ...
Reagovat
SydneyOpen
no hlavně se posunula na 95. místo takže ve stovce by se pár týdnů udržet měla, výhra v dalším kole by ji dost přiblížila 90.místu, ale bude to těžké, favoritkou nebude
Reagovat
turista
Je to dřina.
Reagovat
Mony
Takové nepříjemné zápasy ale umí zvládat. Případně QF se Sisai Zheng či Voegle by asi byl těžší orisek
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist