Medveděv je počtvrté v řadě v osmifinále Australian Open. Nezaváhal ani Tsitsipas

22. 1. 2022, 10:01
Aktuality 41
AUSTRALIAN OPEN - Rus Daniil Medveděv na Australian Open potvrdil roli favorita i proti Nizozemci Botici Van de Zandschulpovi a v repríze čtvrtfinále loňského US Open zvítězil bez ztráty podání 3-0 na sety. V osmifinále nechybí ani Řek Stefanos Tsitsipas či Kanaďan Félix Auger-Aliassime.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv loni na US Open získal první grandslamový titul a vítěznou sérii na grandslamových turnajích nyní prodlužuje i v Melbourne, kde je největším favoritem. Loňský finalista po úvodní hladké výhře nad Švýcarem Henrim Laaksonenem a zvládnuté zkoušce proti domácímu Nicku Kyrgiosovi potvrdil svou pozici i ve třetím kole proti Botici Van de Zandschulpovi.

25letý Rus zdolal nizozemského outsidera poprvé loni ve čtvrtfinále US Open, kde ztratil set. Tentokrát už měl zápas zcela pod kontrolou. Zaznamenal 26 winnerů, zlikvidoval všechny tři soupeřovy brejkboly a po necelých dvou hodinách zvítězil 6-4 6-4 6-2.

"Na začátku jsem netrefil pár úderů a říkal jsem si, že to asi bude těžké. Že bude chvíli trvat, než si na Margaret Court Arenu zvyknu. Botic hrál velmi dobře. Já jsem rád, že jsem to nakonec zvládl, nepřišel o podání a vyhrál ve třech setech," komentoval Medveděv. "On má velmi tvrdé údery, jsem rád, že jsem mu nedal příliš prostoru."

Druhá hráč světa Medveděv nemusel na rozdíl od předchozího duelu s domácím Kyrgiosem řešit bučení bouřlivého publika. "Řekl bych to asi takhle. Je jednodušší hrát s chlapíkem z Nizozemska než s Australanem v Austrálii, v Melbourne," konstatoval v rozhovoru na kurtu a doufal, že s fanoušky najde společnou řeč.

"Každý dobrý vztah má své vzestupy a pády. A já doufám, že tu bude víc toho dobrého než toho špatného, jinak by to nefungovalo. Vyřadil jsem tu Nicka, ale věřím, že mě mají fanoušci rádi. Doufám, že se sem v budoucnu ještě párkrát vrátím a prožiju hezké chvíle," dodal.



Ruský tenista má šanci po turnaji vystřídat v čele světového žebříčku Novaka Djokoviče. Srb letos nemůže obhajovat titul po prohraném soudním sporu o zrušené vízum do Austrálie, které původně získal na základě výjimky z očkování proti koronaviru.

Moskevský rodák Medveděv se navíc může stát prvním tenistou v Open éře, jenž získá svůj druhý grandslamový titul hned na dalším turnaji 'Velké čtyřky' po premiérovém triumfu. Na Australian Open je v osmifinále čtvrtý rok po sobě.

O postup do čtvrtfinále se Medveděv utká s Maximem Cressym, který po Tomáši Macháčovi porazil v souboji dvou debutantů ve třetím kole grandslamu i domácího držitele divoké karty Chrise O'Connella. Svou skvělou letošní bilanci tak vylepšil na 11-2, v úvodu sezony si v Melbourne zahrál své první finále na okruhu ATP.

Čtyřiadvacetiletý Američan Cressy, jenž při loňské premiéře v Melbourne vypadl ve 2. kole, si postupem do osmifinále podruhé vylepšil grandslamové maximum. Druhé kolo si zahrál i na US Open, jinde zatím do hlavní soutěže nezasáhl.

23letý Řek Stefanos Tsitsipas zdolal sice bez ztráty podání, ale až po čtyřech setech 6-3 7-5 6-7 7-6 Francouze Benoita Paireho a vyhrál čtvrtý vzájemný duel v řadě.



V osmifinále se dvojnásobný semifinalista Tsitsipas utká s o rok starším Taylorem Fritzem (
h2h 2-0). 24letý Američan udolal 6-0 3-6 3-6 6-4 6-3 Španěla Roberta Bautistu a na osmý pokus přešel přes třetí kolo grandslamového turnaje.

Světová devítka Félix Auger-Aliassime po dvou těžkých zápasech prošel třetím kolem Australian Open zcela bez problémů, když Brita Daniela Evanse smetl 6-4 6-1 6-1 a vrátil mu porážku z loňského finále turnaje ATP v Melbourne. O první čtvrtfinále na úvodním grandslamu sezony si 21letý Kanaďan Auger-Aliassime zahraje s Marinem Čiličem, se kterým prohrál všechny tři předchozí duely.

Čilič si po setech 7-5 7-6(3) 3-6 6-3 vyšlápl na světovou šestku Andreje Rubljova, po dvou letech porazil hráče Top 10, přerušil s nimi sérii deseti porážek a počtvrté za posledních pět let v Melbourne prošel do osmifinále. Finalista ročníku 2018 bude usilovat o své první čtvrtfinále na grandslamech od US Open 2018.

Alex de Minaur při posledních dvou startech na Australian Open vypadl ve třetím kole, ale na třetí pokus se postupu do osmifinále dočkal. Dvaadvacetiletý Australan dnes na domácím grandslamu přehrál 6-4 6-4 6-2 španělského antukového specialistu Pabla Andújara. O vyrovnání svého grandslamového maxima (čtvrtfinále US Open 2020) se utká s Jannikem Sinnerem (h2h 0-1).

Dvacetiletý Ital při své premiéře ve třetím kole Australian Open porazil 6-4 1-6 6-3 6-1 japonského kvalifikanta Tara Daniela a svou letošní neporazitelnost prodloužil na šest utkání.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
sobotní výsledky (22. 1. 2022)
• Dvouhra mužů - 3. kolo •
Medveděv (2-Rus.) - Van de Zandschulp (Niz.) 6-4 6-4 6-2
Tsitsipas (4-Řec.) - Paire (Fr.) 6-3 7-5 6-7(2) 6-4
Čilič (27-Chorv.) - Rubljov (5-Rus.) 7-5 7-6(3) 3-6 6-3
Auger-Aliassime (9-Kan.) - Evans (24-Brit.) 6-4 6-1 6-1
Sinner (11-It.) - Daniel (Jap.) 6-4 1-6 6-3 6-1
Fritz (20-USA) - Bautista (15-Šp.) 6-0 3-6 3-6 6-4 6-3
de Minaur (32-Austr.) - Andújar (Šp.) 6-4 6-4 6-2
Cressy (USA) - O'Connell (Austr.) 6-2 6-7(6) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

41
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Rafa vensmile
Reagovat
Krisboy
Počtvrté v řadě v osmifinálé...

úžasné, rodí se nová legenda smile
Reagovat
Newcombe
No já bych mu to přál, už jen za ty jeho názory + bunus naštvání Djoka. Ale dávám mu tak 10%. Těším se na finále Zverev(Monfils)-Medvedev
Reagovat
smazaný uživatel
Na Zvereva mu verím, na Medvedeva nie, ten si ide svoje.
Reagovat
paddy
někde už psali, že Medvěd je ve finále? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Kde? :D
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Nike
V Blesku
Reagovat
Tomas_Smid_fan
U Saši bude rozhodující, jestli přejde přes Denise a jakým způsobem. Pokud s ním neztratí moc sil, tak by Rafu dát měl. Z posledních 4 zápasů vyhrál Rafa jediný a to v Římě na antuce...
Reagovat
smazaný uživatel
Skor mi nahana strach Shapovalov, ktory je lavak a Nadal s nim na harde prakticky este nevyhral.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zápas Saša vs Denis je stejně nevyzpytatelný, jak oba jeho aktéři.
Ale každopádně by to měl být dost pěkný tenis. Bohužel v šílenou hodinusmile
Reagovat
Ondra979
to jo, ale na GS ho nedal..ale hrali jen jednou jestli se nepletu..ted se ceka ze by uz mel, ale to ho muze svazovat a ceka ho nevyzpytatelny Shapo..po tomto zapase budeme vedet vic
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev ešte stále neporazil top 10 hráča na GS :)
Reagovat
Ondra979
hm tak to neni moc dobra vizitka pro nej..na GS je proste celkem marny a USO2020 byl az d finale lucky..
Reagovat
SwissMaestro
Vzhledem k tomu že Djokovič byl zdravý a ve vrcholné formě, Nadalovi to nemohu přát. Přijde k tomu jako slepej víme k čemu....
Reagovat
turista
Hlavně je od toho daleko. Nevěřím, že tady nenajde přemožitele.
Reagovat
RF46
Zvereva na hardu neporazi
Reagovat
turista
smile
Reagovat
turista
Nevyhraje. Jsou ve tady lepší hráči.
Reagovat
Frantz
jj a všichni s plnou vitrínou GS trofejí smile
Reagovat
RF46
Tak on jich Rafa z AO o moc vic nema smile
Reagovat
Frantz
Pořád víc než všichni ti lepší hráči
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
panzer.dragon
umím si to letos představit, dokonce víc než jiný roky..

rafa má štěstí
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Botic se opravdu snazil, to nemohu rict:) Ale v dulezitych momentech proste nedokazal ten potrebny fiftyn urvat. Rozhodne ostudu neudelal, a to take nemohu rict:)

U Danyho je otazka, zda se vubec na ten kurt dostavil tak nejak plnohodnotne:) Tady uz pomalu muzeme hovorit o prusvihu...

Maxime potvrdil roli favorita a tak me ceka dalsi sledovani zapasu s Medvedem, inu osud... ikdyz je jeasne, ze za to muze Pella.

Cilic vyrazil Rublova, a tak stale jeho nej. uspechem je pocin s One Direction.:) Ale myslim, ze mu to aspon jednou klapne...

https://www.youtube.com/watch?v=r9OUNt7gjDY
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Dany, jako Evans? Co ho řadí do periferie?smile
Na zápas Maxima se ještě musím podívat, je to divoch a na saku to fakt umí, a nejen to, hlavně se k ní umí často dostatsmile
S Medvědem bude hrát medvědí roli servissmile
Reagovat
vojta91
Tsitsi zatím slušně a to nerozjel ještě záchodky.
Reagovat
Pe3k
Má za sebou nejlepší zápas na gs v kariéře. Evans ho v posledním zápase ve finále porazil, tentokrát ho Felix smetl 3:0 a povolil mu jen 6 gemů. S 570 body je v čele live atp race smile. Na posledních 3 gs udělal velmi solidní výsledek. Vítěz zápas který teď sleduju Čilič Rublev se má na co těšit...smile
Reagovat
smazaný uživatel
Čakáme, kedy sa v živote solídny výsledok podarí urobiť tebe.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
DSTv skončilo přenos za stavu 5:2 ve 4.setu pro Marina, nechápusmile Než jsem přeladil, viděl jsem jen závěrečný sevis Marina.
Takže gratulkasmile a s FAA to bude zajímavá konfrontace stylů.
Teď už nás v ženské i mužské části čekají samé lahůdkysmile
Reagovat
paddy
navíc škoda, že ještě není soutěž transgender smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Anpo, líbil by se mi zápas, kdy by se Opelka probudil jako pOpelka a měl by nastoupit proti Paolinismilesmile
Reagovat
Pe3k
jen dva oříšky pro transpopelku smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ten by už byl bez oříškůsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
No jo no... Dany proletel tim zapasem hodne rychle :)
Takze me jen zustava prat fans FAA hodne stesti do dalsiho kola.
Reagovat
Tiebraker
Jak mohl Paire vyhrat set bez ztraty podani Tsitsipase? smile.
Reagovat
paddy
Že nebude finále Djo-Med
Publikum by bučelo na oba, byl by to úžasný zážitek smile smile
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
Krisboy
Třeba by nikdo ani nepřišelsmile
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes bez prekvapení, škoda :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist