Medveděv na Australian Open zvládl test proti Kyrgiosovi. Murray prohrál s Danielem

20. 1. 2022, 13:15
Aktuality 46
AUSTRALIAN OPEN - Daniil Medveděv ve druhém kole Australian Open zvládl test v podobě souboje s nevyzpytatelným Nickem Kyrgiosem. Ruský favorit porazil domácího hráče 3-1 na sety a na třetí pokus si připsal jeho první skalp. O osmifinále se utká v repríze čtvrtfinále loňského US Open s Nizozemcem Van de Zandschulpem. Postoupili také Stefanos Tsitsipas či Andrej Rubljov, naopak ze hry venku je pětinásobný finalista Andy Murray.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv loni na US Open získal první grandslamový titul a vítěznou sérii na grandslamových turnajích nyní prodlužuje i v Melbourne, kde je největším favoritem. Loňský finalista si po úvodní hladké výhře nad Švýcarem Henrim Laaksonenem poradil i s výrazně těžším protivníkem Nickem Kyrgiosem.

Ruský tenista před třemi lety oba vzájemné duely prohrál a dnes se navíc musel vypořádat s hlučnými diváky, kteří podporovali domácího oblíbence. 25letý Medveděv ale předvedl koncentrovaný výkon a až na pár klopýtnutí zápasem prošel bez větších potíží. 

V prvním setu Kyrgios otočil z 2-4 a 5-4, ale tie-breaku se mu vůbec nepovedl a ve druhé sadě se nedostal k žádnému brejkbolu. Koncentrovaný Medveděv se ujal vedení 2-0, ale vyhráno neměl.

Publikum australského bouřliváka vyhecovalo k zisku třetího dějství a hned v úvodu čtvrtého setu měl Kyrgios brejkbol. Ale nevyužil ho a Medveděv od té chvíle dominoval. Polední tři gamy na podání neztratil ani jeden míček a po třech hodinách zvítězil 7-6 6-4 4-6 6-2.

"Hlavní je, že jsem vyhrál. Diváky jsem se snažil ignorovat. Bučeli mezi prvním a druhým servisem, asi nějací lidé s nižším IQ," komentoval Medveděv bouřlivou atmosféru. 

"Odehrál jsem dobrý zápas hlavně na servisu. Ve druhém a čtvrtém setu jsem navíc přidal několik skvělých returnů a v rozhodující momentech jsem byl jistější," pochvaloval si svůj výkon. 





Ve třetím kole se Medveděv střetne s Nizozemcem Boticem Van de Zandschulpem, kterého loni ve čtvrtfinále US Open porazil 3-1 na sety.

"Budu se dál snažit hrát na maximum a třeba se mi tu povede něco velkého. Hlava je připravená, ale turnaj vám do cesty může připravit nepříjemného soupeře, třeba jako dne Nicka. Uvidíme, co se stane," dodal Medveděv. 

Ruský tenista má šanci po turnaji vystřídat v čele světového žebříčku Novaka Djokoviče. Srb letos nemůže obhajovat titul po prohraném soudním sporu o zrušené vízum do Austrálie, které původně získal na základě výjimky z očkování proti koronaviru.

Moskevský rodák Medveděv se navíc může stát prvním tenistou v Open éře, jenž získá svůj druhý grandslamový titul hned na dalším turnaji 'Velké čtyřky' po premiérovém triumfu.

Překvapivý čtvrtfinalista loňského US Open Van de Zandschulp dnes postoupil po skreči Richarda Gasqueta a se stal prvním Nizozemcem od roku 2011, který na melbournském grandslamu postoupil do třetího kola. 35letý Francouz Gasquet, který měl před turnajem pozitivní test na Covid-19, vzdal za stavu 6-4 0-6 a 0-4 a poprvé od roku 2010 nepřešel přes druhé kolo Australian Open.

Stefanos Tsitsipas se ve druhém kole nadřel na výhru nad argentinským mladíkem Sebastianem Báeze. Čtvrtý nasazený Řek po dvou vyrovnaných setech zvítězil až po 3 hodinách a 20 minutách boje 7-6 6-7 6-3 6-4, když využil jen 4 z 18 brejkbolů.



O osmifinále si loňský semifinalista Tsitsipas zahraje s Benoitem Pairem (h2h 3-1).
32letý Francouz porazil 6-4 6-4 6-7 7-6 Bulhara Grigora Dimitrova, vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 4-1 a postupem do 3. kola vyrovnal své melbournské maximum z let 2014 a 2017. Proti Tsitsipasovi bude usilovat o zkompletování sbírky grandslamových osmifinále, které je zároveň jeho nejlepším výsledkem.

Devátý nasazený Félix Auger-Aliassime udolal v tie-breakové bitvě 7-6 6-7 7-6 7-6 Španěla Alejandra Davidoviche, když každý set trval minimálně hodinu. Ve třetím kole se 21letý Kanaďan utká s o deset let starším Britem Danielem Evansem (h2h 0-1).


Andy Murray nenavázal na svou první výhru na Australian Open po pěti letech, kterou zaznamenal v úterý po pětisetové bitvě s Nikolozem Basilašvilim. Pětinásobný finalista dnes v Melbourne prohrál třikrát 4-6 s kvalifikantem Tarem Danielem a připravil se o první návrat do Top 100 od května 2018.

Osmadvacetiletý Japonec Daniel postoupil poprvé do 3. kola grandslamu a vyzve v něm Jannika Sinnera. 20letý Ital v nočním zápase přehrál snadno 6-2 6-4 6-3 Američana Steva Johnsona a poprvé postoupil do 3. kola Australian Open.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
čtvrteční výsledky (20. 1. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Cressy (USA) - Macháč (ČR) 6-1 3-6 6-1 7-6(5)
Medveděv (2-Rus.) - Kyrgios (Austr.) 7-6(1) 6-4 4-6 6-2
Tsitsipas (4-Řec.) - Báez (Arg.) 7-6(1) 6-7(5) 6-3 6-4
Rubljov (5-Rus.) - Berankis (Lit.) 6-4 6-2 6-0
Auger-Aliassime (9-Kan.) - Davidovich (Šp.) 7-6(4) 6-7(4) 7-6(5) 7-6(4)
Sinner (11-It.) - Johnson (USA) 6-2 6-4 6-3
O'Connell (Austr.) - Schwartzman (13-Arg.) 7-6(6) 6-4 6-4
Bautista (15-Šp.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-1 6-0 6-3
Fritz (20-USA) - Tiafoe (USA) 6-4 6-3 7-6(5)
Evans (24-Brit.) - Rinderknech (Fr.) / bez boje
Paire (Fr.) - Dimitrov (26-Bulh.) 6-4 6-4 6-7(4) 7-6(2)
Čilič (27-Chorv.) - Gombos (SR) 6-2 6-3 3-6 7-6(6)
de Minaur (32-Austr.) - Majchrzak (Pol.) 6-4 6-4 6-2
Andújar (Šp.) - Molčan (SR) 6-4 7-6(6) 0-6 6-1
Van De Zandschulp (Niz.) - Gasquet (Fr.) 4-6 6-0 4-0 / skreč G.
Daniel (Jap.) - A. Murray (Brit.) 6-4 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

46
Přidat komentář
peggy
Carlos malý Faficek asi od něho se čekalo více,ale myslím,že se brzy stane dobrým nástupcem za RAFU.smile
Reagovat
Ondra979
tak Carlos zatim roli papiroveho favorita nepotvrdil..jeste to muze otocit ale bude to tezke..spis to projede
Reagovat
Ondra979
tak ted to vypada pro nej zase nadejne
Reagovat
Pe3k
Jak může být 31 papírový favorit proti 7? Raději jdi ven bojovat s klimatickou změnou smile
Reagovat
Ondra979
klimaticka zmena je realita tydyte, jde o to, jestli se ji prizpusobime a zmirnime ji, nebo nas to dozene..a Alcaraz byl favorit dle sazkovek, me se to uplne nezdalo jak jsem tady vcera psal..
Reagovat
Pe3k
No tak v tom případě je favorit dle sázkovek, nikoliv papírový favorit...Jak teda zmírníme klimatickou změnu? A co se stane až nás dožene?
Reagovat
Ondra979
no a to je prece to same..papirovy favorit vzdy nevyhrava, ale tady se tentokrat sekli, kurzy mely byt maximalne vyrovnane a ne ve prospech Spanela..
jak zmirnit dopad klimatickych zmen na to je spousta studii, ale predevsim je treba mene drancovat planetu a vypoustet mene sklenikovych plynu..ona uz nas totiz dohani castejsimi extremnejsimi klimatickymi jevy a bude to pokracovat dal..to rikaji prakticky vsichni odbornici, jen nikdo nevi, jak rychle ta zmena bude postupovat..to pozname za cca 20 let
Reagovat
Pe3k
Čína staví 32 uhelných elektráren. Evropa může jen za 8% emisí CO2. To jen tak na okraj...
Jak víš, že zrovna za 20 let?
Reagovat
Ondra979
tak je to i USA, nejen Evropa. ale nekdo zacit musi. cina je problem, ale pry uz do toho taky zacinaji slapat, ale ne tak rychle. uhli neni dobre, ale oni uz to taky zacinaji vnimat jako problem..20 let je odhad, ty zmeny maji velkou setrvacnost a nejake vyhodnoceni se da delat nejmene za 10 let, spis za 15-20..ale je jiste, ze se otepluje docela rychle, ledovce taji opravdu velkym tempem, hladina oceanu se zvysuje, zatim pomalu, ale zvysuje, meni se pomalu nektera proudeni atd..proste neco se deje a nejspis to nebude nic hezkeho
Reagovat
Pe3k
Indie a Čína na to vyloženě serou. To je třeba si uvědomit. Když si my zruinujem ekonomiku a vynaložíme velké úsilí na boji proti klimatické změně tak výsledek bude takový, že nezměníme vůbec nic...Největší znečišťovatelé: státy a korporace neudělají v podstatě nic, vydají nějaké tiskové prohlášení o uhlíkové neutralitě a tím to hasne. Velký bojovník s klimatickou změnou Obama si koupil dům na pláži za mnoho smile takže on se nebojí zvedání hladiny oceánů? Loenardo Dicaprio letá po světě soukromým letadlem a káže o klimatické změně smile Denně létají prázdné letadla přes půl světa, dováží se plodiny z druhé strany světa atd. Boj s klimatickou změnou je nyní v podstatě politické téma, které žerou v podstatě jen děti...Kolik je tobě Ondro?
Reagovat
Ondra979
odvadis tema, toto vubec neni o veku..jestli ti neco rika analyza rizik a jejich predchazeni, tak bys mohl vedet, ze samozrejme je moznost nedelat nic, ale pak je taky bohuzel velka pravdepodobnost, ze nas to dozene, tvrdi to podstatna vetsina odborniku na klima..muze se taky stat, ze ty dopady itak budou relativne male, ale to je happy scenar, ktery je podle poslecnich klimatickych modelu dost malo pravdepodobny..takze podle tebe je lepsi nedelat nic a spolehat se na to, ze to nejak dopadne..ja tvrdim neco jineho a kdo ma pravdu ukaze az cas
Reagovat
Pe3k
Neodvádím téma, to ty nejsi schopen odpovědět na jednoduchou otázku, což je v podstatě taky odpověď...

"takze podle tebe je lepsi nedelat nic a spolehat se na to, ze to nejak dopadne" Nic takového jsme nepsal, to ty.
Reagovat
Ondra979
no tak co tedy navrhujes? z tve odpovedi to tak nejak vyplyva totiz, ze to nema cenu, kdyz na to ostatni kaslou..coz samozrejme neni dobre, ale nekdo musi byt tim impulsem ktery to posune dopredu..jinak plati co jsem napsal - naklady na tzv nicnedelani se nakonec mohou ukazat jako mnohem vyssi, ale ne hned a ta pravdepodobnost je bohuzel dost velka
Reagovat
Tomas_Smid_fan
se může snažit jak chce, ale je to marný. Ve ČF na něj už teď čeká Aspiksmile
Reagovat
brixner
Mandarinka se s Hubertem moc nasral...smile
Reagovat
Fandina
Bohužel, já měla HuHu ve fantasy a pěkně jsem poklesla, díky jeho prohře.
Reagovat
brixner
Dle HL nevypadalo, že by HuHU moc vzdoroval...Taroczy by to natáh aspoň do pěti setů...smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tady byl někde link na vyjádření Mandarinky po mači - zničil ho taktikou, která mu zrovna vycházela.
Reagovat
paddy
Monfils - Nadal
Sinner - Rublev

Vítěz: Sinner?

to bude bomba, když vyhraje květák smile
Reagovat
Pe3k
Kdo porazí Medyho?
Reagovat
brixner
https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/obnazil-se-pohlavni-ud-nakupni-centrum-slovany-patrani-divka.A220120_154844_plzen-zpravy_vb

smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Gyros (viděl jsem půku), tak tam byla jen jiskřička naděje a zhasla, tohle bylo spíš přání...

Gríša (neviděl jsem)- tak tady už to rozhodně zklamání je - na pošuka Péra se měl asi připravit líp takticky. Doufal jsem, že už se zas konečně škrábe nahoru, ale stále to není ono...

Artuš - tomu nevydrželo zápěstí, takže spousta námahy a relativně velkých výher přišlo v niveč. W/O musel Evanse hodně potěšit, protože v tomhle zápase neměl zdaleka nic jistého
Reagovat
Ondra979
hm ted koukam na kurzy a RAfa jasny favorit - no ale muze to mit docela tezke..a kurzove favorit je i Alcaraz proti Berettinimu a to uz je prekvapivejsi, na tento zapas jsem zvedav taky..
Reagovat
Vlk-v-trave
Nedivim se, Alcaraz ho uz porazil a hard je Mattiho nejhorsi povrch.
Spis se divim, ze Nadal je kursove tak vysoko, kdyz hraje se zranenim...tedy vleklym...ktere pry snad nejde ani vyresit. Takze ta predstava jak s timhle hraje finale...

Nedivil bych se, ani kdyby ve finale byl prave ten Alcaraz.
Reagovat
Ereinion
To Nadalovo zranění je to samé, kvůli kterému šel na operaci?
Reagovat
Vlk-v-trave
jj...daval jsem tu link na Punto de Break a video, kde to rozebiraji... v clanku 4.den AO. Stale problemy s nohou... takze tipuji, ze ho Aslan vynda, to je totiz ten typ, co bude se souperem behat klidne i na 10 setu.
Tedy jestli budou proti sobe hrat...
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem, odkiaľ čerpá Punto break, ale Rafa v Austrálii srší úsmevom, že v prvom rade je rád, že je zdravý.
Reagovat
turista
Jestli ho vyndá Zverev či Karacev nebo Medveděv je jedno. Ale někdo z nich to dokáže.
Reagovat
Ondra979
tak tenisove je medvedev na hardu naprosta spicka, to uz je jasne..mel by jit do finale a tam se uvidi, koho potka, ale cestu ma jeste porad relativne dlouhou
Reagovat
Blondie
To byla prča :D go, Nick!
Reagovat
Mantra
si se sirem dobře vytřel... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je prostě samolibý, namyšlený Rus. Mám pár ruských známých, dva jsou hodně v pohodě a ti další přesně ve stylu Medvěda...
Zápas díky Gyrosovi velmi atraktivní - zkrácení, servisy tweener, hra na síti, prohozy a to vše s nejlepší diváckou atmosférou, i když vůči Medvědovi ne úplně férovou, ale s tím je nutno počítat, pokud někdo hraje na domácí půdě.
Opravdu škoda, že musel Gyros potkat No2 tak brzysmile
Reagovat
Mantra
No1 už brzy
Reagovat
SwissMaestro
to nebude brát kromě něj moc lidí vážně :-)
Reagovat
safi1313
Ty si psal ze tu nebudes když nehraje jugoslavskej mamlas ;) .. tak co tu zase smrdis
Reagovat
peek
Myslím, že ty jsi o hodně samolibější. Méďa je úplně v pohodě.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
svůj k svémusmile
Reagovat
Denis92
Najvacsiu sancu vyradit Medvedeva z turnaja ma Covid. Z hracskeho pola vacsieho favorita nevidim, ale kazdy mozem mat zapas blbec..

Medvedev je na harde uz absolutna spicka. Kyrgios hral dnes naozaj dobre so 71% servisom a aj tak to stacilo len na jeden set.

Kazdopadne, bol to pekny zapas s uzasnou atmosferou. Nick v Australii musi bavit kazdeho, skoda, ze dostal najtazsieho supera uz v 2.kole.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ja to nejprve cetl tak, ze Najvacsiu sancu vyradit Medvedeva z turnaja ma Botic :D Tak jsem zajasal...ale nakonec je to Covid.

Nevim proc, ale na kazdem GS nejaci mi oblibeni hraci musi hrat s Medou...
A na tomhle AO to muze byt aj triple... Nick/Botic/Maxime...:)

Nasadili jsme tzv. trojblok, toz uvidime, jestli to zabere :D
Reagovat
smazaný uživatel
Andy, dobry prepadák.

Vzdy ked sa uz nadychuje akoze k nejakej akej takej forme, tak pride uplny vybuch. Ten, kto podáva proti nemu, musel za dva roky zbohatnut.
Reagovat
Davor1
Ako nechápem, že to vôbec niekoho ešte prekvapí. Šak je to skoro invalid, ktorý pred dvoma dňami odohral 5 setový zápas. Veď u neho to vôbec nie je o nejakej forme, ale o tom, že musí konkurovať zdravým hráčom, oproti ktorým má obrovský pohybový hendikep a nebyť tej jeho techniky a neskutočnej bojovnosti, tak nejaký bežný tenista by si po takých operáciach neškrtol už ani na challengeroch...
Reagovat
smazaný uživatel
Basa je dobry skalp, finále z warm up turnaja. Urcite sa cakalo, ze cez Japonca moze prejst.
Reagovat
Davor1
Tak zápasy na 2 víťazné ešte ako tak zvláda, ale 5 seťáky, to je už proste pre neho ako taká krížová cesta. Veď si pozri jeho posledné výsledky z GS. Skoro vždy sa pretrápil cez prvé kolo v 5 setoch a potom v ďalšom hladko vypadol s kýmkoľvek. Mne je ho ľúto takto sledovať, vždy som mu veľmi fandil a popravde by som bol radšej, keby už skončil, keďže nemá nijakú šancu ešte niečo signifikantné vyhrať a len si zhoršuje bilanciu, ale je do toho tenisu tak zažratý, že nakoniec skončí zrejme ako wheelchair tenista...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som naopak rád, že stále hrá. Divácky sú jeho zápasy stále super atraktívne. Vždy si radšej pozriem Murrayho, než trebars kohokoľvek z next gen. Už len z nostalgie a repšektu k jeho účasti v top historických dobách.

Viem, že si k nemu často kritický, ale pevne verím, že dnes to mohol byť naozaj len zápas blbec a to zlepšenie, ktoré v AUstrálii naznačil môže mať dlhodobejšiu perspektívu.
Reagovat
Ondra979
jj asi tak..je to sympaticke, ale na top uroven uz to nikdy nebude..
Reagovat
Fandina
Nejsou jenom testy covidové. A je fajn, že Medvěd tenhle zvládl, mám ho ve Fantasy, tak ještě prosím spoustu dalších testů Méďo, i když rozumím tomu, že ten s Nickem byl hodně podstatný.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist