Medveděv oslavil triumf na US Open 'mrtvou rybou'

13. 9. 2021, 11:31
Aktuality 7
Netradiční oslavu premiérového grandslamového titulu zvolil ruský tenista Daniil Medveděv po vítězství nad Srbem Novakem Djokovičem ve finále US Open. Poté, co proměnil třetí mečbol, se neohrabaně sesunul k zemi, kde zůstal bez pohnutí ležet na boku a vyplázl jazyk. Gesto "mrtvé ryby" bylo imitací gólové oslavy v jeho oblíbené videohře FIFA.
Profily hráčů
Daniil Medveděv (© AFP)

"Není jednoduché to předvést na tvrdém povrchu. Trochu to bolí, ale jsem rád, že jsem to udělal, kvůli sobě i kvůli kamarádům," řekl druhý hráč světového žebříčku, který přišel na nápad během letošního Wimbledonu. Konzultoval to s ostatními hráči FIFA, kteří oslavu označili za legendární.

Gesto ocenili i diváci, kteří v závěru zápasu při Medveděvově servisu i přes výzvy rozhodčího bučeli a pískali. "Bylo to nepříjemné. Určitě jsem kvůli tomu udělal pár dvojchyb. O to bylo sladší, že se mi při třetím mečbolu nakonec povedlo první podání," prohlásil pětadvacetiletý tenista.

Medveděv uspěl v grandslamovém finále na třetí pokus a stal se třetím ruským grandslamovým šampionem. Předloni v New Yorku prohrál v pěti setech se Španělem Rafaelem Nadalem, na letošním Australian Open mu nedal šanci Djokovič.

"Fakt, že jsem porazil někoho, kdo měl na grandslamech bilanci 27-0, zdolal mě v Austrálii a usiloval o obří zápis do historie, mi určitě dodá sebevědomí do dalších turnajů na betonu," řekl Rus. "Uvidíme, jak to bude vypadat na dalších površích," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
Herbert_Hoover
" Vím, že v blízké budoucnosti mě nic nečeká. Takže vím, jak slavit. Rusové vědí, jak slavit. Doufám, že se nedostanu do zpráv."

smilesmile

Šachista, umí zaperlit, nepodělá se, výsostně vyvinuté herní IQ a má na háku co si o něm kdo myslí. smile Asi mu začnu víc fandit. I když někdy umí vybouchnout a udělal pár chyb co se týče chování. Snad ho GS titul nerozštípne jako Thiema.
Reagovat
Amputace
Také se mi povahově moc zamlouvá. Pro mě zdaleka nejsympatičtější zástupce next gen.
Reagovat
Krisboy
Však podobně mluvil tenkrát po prvním gs titulu Safin :)

Jinak souhlasím, je to sympaťák a na tour je - nejen svojí skvělou hrou- rozhodně zpestřením.
Reagovat
paddy
"Uvidíme, jak to bude vypadat na dalších površích,"

To je jednoduché
Na trávě a zejména antuce je to křišťálově jasné smile
Reagovat
smazaný uživatel
Na trave ma relativne slusne sance. Nemyslim si, ze by bol Berretini lepsi hrac na trave ako Medvedev.

S Hurkacsom mal smolu; zapas bol preruseny ked viedol a v dohravke nezachytil uvod.
Reagovat
RF46
Jo, sympaticka "antihvezda", co to ma v hlave v poradku.smile
Reagovat
ipko
Medvedev je podľa mňa zábavný a vtipný, fakt dobré vyjadreniasmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist