Medveděv s Rubljovem proti Švédům nezaváhali a zaútočí na první finále po 14 letech

2. 12. 2021, 21:17
Aktuality 3
DAVIS CUP - Ruští tenisté ve čtvrtfinále Davis Cupu potvrdili roli favorita proti Švédům. Andrej Rubljov se sice v úvodní dvouhře nečekaně nadřel na třísetovou výhru proti Eliasi Ymerovi, ale bod získal a Daniil Medveděv následně vítězstvím proti Mikaelu Ymerovi rozhodl o postupu do semifinále. O první finále od roku 2007 se Rusové utkají s Němci.
Daniil Medveděv a Mikael Ymer (© AFP)

Rusko poslal po velkém boji do vedení pátý hráč světa Andrej Rubljov. Nad 171. hráčem světa Eliasem Ymerem ve druhém setu neudržel vedení 5-3 a nakonec zvítězil až po více než dvou hodinách boje 6-2 5-7 7-6.

Rozhodující bod poté podle očekávání přidal druhý hráč světa Daniil Medveděv. S mladším ze sourozenců Ymerových Mikaelem si poradil dvakrát 6-4 a v dosavadním průběhu Davisova poháru vyhrál všechny tři zápasy bez ztráty setu.

"Dneska jsem měl podávat lépe, ale nakonec jsem bod pro tým získal," řekl Medveděv. "V Madridu se cítíme jako doma. Porazili jsme tady Španělsko, ve skupině jsme neprohráli. Výhra nad domácím vám vždycky dodá sebevědomí," dodal čerstvý finalista Turnaje mistrů.

Na lavičce Ruska, které bude v sobotu proti Německu bez Alexandera Zvereva usilovat o první finálovou účast od roku 2007, si jubilejní 100. zápas v Davisově poháru připsal kapitán Šamil Tarpiščev.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Chorvatsko v čele s Marinem Čiličem a Srbsko se světovou jedničkou Novakem Djokovičem.

• DAVIS CUP 2021 •
Finálový turnaj
čtvrteční výsledky (02 12. 2021)
• Čtvrtfinále (Madrid) •
Rusko - Švédsko 2-0
Rubljov - E. Ymer 6-2 5-7 7-6(3)
Medveděv - M. Ymer 6-4 6-4
Semifinálové dvojice: Rusko - Německo, Chorvatsko - Srbsko
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Mantra
už prostě nejsou co bývali smile
Reagovat
darek.vrana
Myslíš v tenise, nebo obecně?;-)
Reagovat
turista
Musel by se stát zázrak aby tenhle ročník DC nevyhráli Rusové.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist