Mladenovicová s Dodigem vyhráli smíšenou čtyřhru na Australian Open

28. 1. 2022, 06:26
Aktuality 2
AUSTRALIAN OPEN - Kristina Mladenovicová a Ivan Dodig proměnili první společný turnaj v grandslamový triumf. Zkušení deblisté ovládli smíšenou čtyřhru na Australian Open po finálové výhře 6-3 6-4 nad domácí dvojicí Jaimme Fourlisová a Jason Kubler.
I. Dodig a K. Mladenovicová (© AFP)

Kristina Mladenovicová a Ivan Dodig na Australian Open vypadli ve svých deblových kategoriích už ve druhém kole, Francouzka navíc přidala nezdar ve dvouhře. Poprvé však spojili síly pro čtyřhru smíšenou a přemožitele v Melbourne nenašli. 

Francouzsko-chorvatský pár postupně porazil dvojice Flipkensová/Gille, Polmans/Rodionovová, Routliffeová/Venus, Shuai Zhang/Peers a v dnešním finále si poradil 6-3 6-4 s domácím tandemem Jaimee Fourlisová a Jason Kubler

28letá Mladenovicová, bývalá nejlepší deblistka světa, získala v mixu 3. titul a první po devíti letech. V minulosti zvítězila s Kanaďanem Danielem Nestorem ve Wimbledonu 2013 a na Australian Open 2014. Ve sbírce má také pět trofejí ze čtyřhry žen, dvě z nich z Melbourne.

"Mix jsem hodně dlouho nehrála a zakončit náš první společný turnaj titulem je paráda," radovala se Mladenovicová.



37letý Chorvat Dodig, někdejší čtvrtý deblista světa, v mixu zaznamenal 4. triumf a rovněž s teprve druhou různou partnerkou. S Latishou Chan z Tchaj-wanu ovládl French Open 2018 a 2019 a Wimbledon 2019. Dvakrát vyhrál také čtyřhru mužů, naposledy loni právě v Melbourne se Slovákem Filipem Poláškem.

"Už jsem hrál s řadou partnerů, ale myslím, že s Kristinou se skvěle doplňujeme," pochvaloval si spokojený Dodig.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
páteční výsledky (28. 1. 2022)
• Smíšená čtyřhra - finále •
Mladenovicová/Dodig (5-Fr./Chorv.) - Fourlisová/Kubler (Austr.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kristýnce.smile
Reagovat
Krisboy
Gratulace Ivanovi smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist