Molčan v Lyonu pokračuje bez ztráty setu a zahraje si o třetí finále na turnajích ATP

19. 5. 2022, 13:03
Aktuality 1
ATP LYON - Alex Molčan na antuce v Lyonu stále neztratil set, 24letý Slovák v dnešním čtvrtfinále nedal šanci Federicovi Coríovi a prošel mezi nejlepší kvarteto. O své třetí kariérní finále na turnajích ATP si zahraje s Alexem de Minaurem.
Alex Molčan (© AFP)

Alex Molčan před pár týdny v Marrákeši znovu po roce útočil na svůj premiérový titul na nejvyšší tour a další šanci by mohl dostat v Lyonu. Do francouzské metropole sice přijel se sérií tří porážek, nicméně bývalým členům Top 10 Jo-Wilfriedovi Tsongovi ani Karenovi Chačanovovi nepovolil set a dnes smetl 6-3 6-2 antukového specialistu Federica Coríu.

Nový svěřenec slavného kouče Mariána Vajdy, který nedávno ukončil spolupráci se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, nezvládl úvodní dva gamy na podání. Další zaváhání však nepřipustil, využil pět z devíti brejkbolů a po hodině a půl si zajistil své třetí semifinále na turnajích ATP, i do třetice na antuce.

Čtyřiadvacetiletý slovenský talent obě předchozí zvládl, loni v Bělehradu zdolal Federica Delbonise a nedávno v Marrákeši vyřadil Lasla Djereho. V Lyonu bude jeho soupeřem v této fázi Alex de Minaur.

De Minaur si v Lyonu zahraje o své vůbec první antukové finále a celkově desáté v kariéře. Třiadvacetiletému Australanovi dnes po prohrané úvodní sadě (4-6) vzdal lucky loser a debutant ve čtvrtfinále podniků ATP Josuke Watanuki z Japonska. S Molčanem se utká poprvé.

Nejvýše nasazený Cameron Norrie večer zdolal 6-4 4-6 7-5 Argentince Sebastiana Báeze, přestože ve třetím setu neudržel vedení 5-3 a po nevyužití tří mečbolů ztratil výhodu brejku, a zkompletoval semifinálové kvarteto.

O zopakování loňského výsledku si britský tenista zahraje s Dánem Holgerem Runem (h2h 0-0).

• ATP 250 LYON •
Francie, antuka, 534.555 eur
čtvrteční výsledky (19. 5. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Norrie (1-Brit.) - Báez (7-Arg.) 6-4 4-6 7-5
Molčan (SR) - Coría (Arg.) 6-3 6-2
de Minaur (4-Austr.) - Watanuki (Jap.) 6-4 / skreč
Rune (Nor.) - Guinard (Fr.) 3-6 6-3 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Guinard (Fr.) - Mmoh (USA) 4-6 6-4 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
Patik
Vajda rulez.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist