Monfils neprohrál už 22 setů v řadě, Djokovič letos vyhrál i popatnácté

26. 2. 2020, 23:12
Aktuality 20
ATP DUBAJ - Gaël Monfils v Dubaji smetl Japonce Jasutaku Učijamu a svou neporazitelnost prodloužil již na 11 utkání a 22 setů. Ve čtvrtfinále nechybí ani Novak Djokovič, který nedal šanci Philippu Kohlschreiberovi a vyhrál i svůj 15. zápas v sezoně.
Gaël Monfils (© AFP)

Gaël Monfils je v úvodu nové sezony ve formě. Ze sedmnácti zápasů prohrál jen s finalisty letošního Australian Open Novakem Djokovičem a Dominicem Thiemem, zbylých patnáct utkání vyhrál a ztratil přitom jen dva sety. 

V únoru třiatřicetiletý Francouz přemožitele ještě nenašel. Vyhrál již 11 duelů a 22 setů po sobě. Po triumfech v Montpellier a Rotterdamu, kde poprvé v kariéře obhájil titul, se mu daří i v Dubaji, kde si poradil s Maďarem Mártonem Fucsovicsem a dnes s Japoncem Jasatukou Učijamou, kterého smetl 6-1 6-2.

"Dnes jsem předvedl mnohem lepší výkon, než v prvním kole. Už jsem si zvykl na zdejší podmínky a na mé hře to bylo znát. Jsem rád, že jsem dokázal zvýšit level své hry," řekl devátý hráč světa Monfils.

O obhájení loňského semifinále se Monfils střetne s krajanem Richardem Gasquetem (h2h 10-7), který dnes porazil dvakrát 6-4 dalšího Francouze Benoita Pairea.



Letošní neporazitelnost si drží světová jednička Novak Djokovič. Srbský tenista na první akci od triumfu na Australian Open ztratil v prvních dvou kolech dohromady jen sedm gamů. Po Džazírím nedal šanci ani Philippu Kohlschreiberovi, kterého smetl 6-3 6-1 a vedení ve vzájemné bilanci vylepšil na 12-2.

"Byl to skvělý výkon. Zápas jsem si užíval, soustředil jsem se a plnil taktický plán. Věděl jsem, že mě Philipp před rokem porazil v Indian Wells, takže jsem k zápasu musel přistoupit velmi vážně, bez ohledu na jeho postavení v žebříčku. Je jedním z nejzkušenějších hráčů na okruhu a rád hraje na velkých kurtech," komentoval dvaatřicetiletý Djokovič.

Majitel 78 trofejí z turnajů ATP Djokovič v Dubaji usiluje o páté vítězství a první od roku 2013, kdy ve finále porazil Tomáše Berdycha. Letos v Kataru potřebuje postoupit do semifinále, aby měl jistotu, že v pondělí zůstane v čele světového žebříčku. Ve čtvrtek si o něj zahraje s Rusem Karenem Chačanovem (h2h 4-1).

Stefanos Tsitsipas zatím v Dubaji úspěšně navazuje na triumf z marseillské haly, kde poprvé v kariéře úspěšně obhájil titul. Loňský finalista si poradil 7-6 6-4 s Alexanderem Bublikem, kterého před čtyřmi dny porazil právě v Marseille, a postoupil do čtvrtfinále.

V něm se nasazená dvojka Tsitsipas utká s Němcem Janem-Lennardem Struffem, který deklasoval 6-1 6-0 Gruzínce Nikoloze Basilašviliho.

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.950.420 dolarů
středeční výsledky (26. 02. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Kohlschreiber (Něm.) 6-3 6-1
Tsitsipas (2-Řec.) - Bublik (Kaz.) 7-6(1) 6-4
Monfils (3-Fr.) - Učijama (Jap.) 6-1 6-2
Rublev (6-Rus.) - Krajinovič (Srb.) 7-6(3) 6-0
Chačanov (7-Rus.) - Novak (Rak.) 6-3 6-4
Gasquet (Fr.) - Paire (8-Fr.) 6-4 6-4
Evans (Brit.) - Herbert (Fr.) 7-5 3-6 7-6(7)
Struff (Něm.) - Basilašvili (Gruz.) 6-1 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Krisboy
Monfils taky jede teda.23 setů v řadě.
Reagovat
Patik
škoda že len do zajtra..ale pekná šnúra uznávam..
Reagovat
Marduch
Jj nedá se vyloučit, že na Djokera bude potřebovat sety tři..
Reagovat
turista
Možná ano. Ale pokud Novak předvede chirurgicky přesnou práci jako s Chačanovem tak překoná i tak těžkou překážku jakou bude současný Gael Monfils.
Reagovat
Kozoroh
Tak a No1e má další tři týdny na postu světové jedničky jisté, to mu dnešní výhra nad Karenem zaručila :-) Už jen čtyři další týdny schází No1emu k vyrovnání jeho idolu z dětství, Peta Samprase :)

Dneska byl Novak skvělý, od základní čary zasypával Karena vítěznými údery z FH, BH i povedenými dropshoty.
Reagovat
Krisboy
Viděl jsem jenom kousek, ale zrovna jeden dropshot. Naprosto exklusivní, dokonalej. Myslím, že za stavu 4:1 v prvním při Karenově servu.
Reagovat
NoletheBest
Novak je v pohodě a zahrál vynikající zápas, a to KCH nehrál na jeho poměry vůbec špatně. Dropshoty neuvěřitelně, hlavně zkouší náběhy a je to velmi slušný. Občas to přehrává, ale to je Novak, chce si prostě zahrát. Už neriskuje dokluzy na tolik míčů a něco vypustí, ale herně je na tom nejlíp co byl.
Reagovat
turista
Ty dokluzy si schovává na antuku.
Reagovat
acc
Philipp Kohlschreiber uz davno nema co nabidnout...nemel ani teoretickou sanci Djokerovi ublizit. Maximalne ve sprchach..a i o tom dost pochybuju :)
Reagovat
Cico93
Novak sa už bojí Gaela, ten to na neho vie.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak jiste Djokovic x Monfils H2H 16:0
Djoker uz ted je pod... jako maly klucina.
Asi ani nenastupi na kurt...
Reagovat
Cico93
:-)
Reagovat
steve79
Novak má výbornou formu. Byl zase o dvě třídy lepší. Snad ho příští soupeř trochu více potrápí.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tommy Paul vs Alexander Zverev Highlights HD - Acapulco Open 2020
https://www.youtube.com/watch?v=HtZpb93i4yw

Kvalifikant pana Sasenku na kurtu nemilosrdne a drsne zmackl...inu Acapulco ma sve nastrahy...
https://youtu.be/b_B2sLbgik0?t=2925
Reagovat
Patik
Špičkový a uvolnený tenis od Djokoviča..myslím si že toto bude jedna z jeho najlepších sezón..
Reagovat
FulnekUltras
kladivo na western globalffans ;-)
Reagovat
turista
Novak tady produkuje skvělý tenis.
Reagovat
Patik
Nielen tu ..už od Atp Cupu ide celkom suverejne...podľa mňa teraz je v tom najideálnejšom bode za celú kariéru..má síce už 33 rokov ale s týmto vekom prišlo aj vysoké tenisové IQ a doladené údery..pohyb je rovnaký ako predtým navyše so skúsenosti každý rok prichádza aj lepšie čítanie hry..
Reagovat
Marduch
Nole solidní, svěží výkon, hodně světlých momentu - return, kratasy, přesný a účinný FH i spolehlivý BH. Holt Kohli loni neměl Noleho porážet:p
Reagovat
turista
Novak by to tady měl dotáhnout k titulu. I když to tady bude mít moc těžké. Pokud chce ale zůstat na pozici No1 tak musí momentálně zabrat a ty next gen tady skácet. V Acapulcu nemá Nadala kdo zastavit. Hlavní konkurenti jsou tam z pavouka venku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist