Muchová se odhlásila z Australian Open a nebude obhajovat letošní semifinále

21. 12. 2021, 06:37
Aktuality 23
Karolína Muchová se odhlásila z Australian Open, na kterém měla v lednu obhajovat semifinále. 25letá Češka hrála naposledy na začátku září na US Open, po kterém kvůli opakujícím se problémům s břišním svalem předčasně ukončila sezonu. A potíží se dosud nezbavila.
Profily hráčů
Karolína Muchová

Karolína Muchová dnes ráno na sociálních sítích oznámila, že stále není fit a přijde o lednové Australian Open, na kterém si letos zahrála své první grandslamové semifinále.

"Bohužel se během přípravy vyskytly další problémy spojené se zraněním břišního svalu. Po vyšetřeních mi tým doktorů nedoporučil do Austrálie odcestovat. Potřebuji více času na doléčení," uvedla Muchová pro ČTK. Její odlet do Austrálie přitom vypadal nadějně.

"Velmi nadějně. Bylo to rozhodnutí v posledních dnech," dodala Barbora Štefková, která s Muchovou spolupracuje. Pokud půjde léčba dobře, mohla by hráčka naskočit do turnajů po Austrálii.

Pětadvacetiletá rodačka z Olomouce si břišní sval poranila právě během Australian Open, který byl kvůli pandemii koronaviru posunut do únorového termínu. Léčila se dva měsíce a teprve před antukovým Roland Garros začala pořádně podávat. Dobře se cítila až na trávě ve Wimbledonu, kdy došla do čtvrtfinále, ale problémy se jí vrátily. I proto na US Open vypadla již v 1. kole. Poslední zápas odehrála prvního září.

"Mrzí mě, že sezonu 2022 nezahájím na turnajích v Austrálii. Dělám vše pro to, abych byla co nejdřív fit a zpět na kurtu," napsala Muchová na Instagramu. Bývalá devatenáctá hráčka světa, jíž nyní patří 32. místo v žebříčku WTA, odehrála letos jen jedenáct turnajů s bilancí 19:9.

Vedle úspěchu v Melbourne a Wimbledonu ještě došla do čtvrtfinále v Madridu a na Gippsland Trophy. Do světové dvacítky se poprvé dostala v květnu a pobyla v ní tři týdny.

Před pár dny se z Australian Open odhlásila také česká jednička a předloňská semifinalistka Karolína Plíšková, jež si na soustředění zlomila ruku. Startovat na Australian Open nebudou ani sedminásobná šampionka Serena Williamsová (špatná fyzická kondice) a loňská finalistka Jennifer Bradyová (zranění levé nohy).

Australian Open začne 17. ledna. V hlavní soutěži zůstalo šest českých tenistek, přihlášené jsou pátá hráčka světa Barbora Krejčíková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Tereza Martincová, Kateřina Siniaková a Marie Bouzková. Ve dvouhře mužů figuruje Jiří Veselý.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
pumpier
Takhle vypadá péče PATERY PODVODNÍKA co chtěl dělat Praze olympiadu
Reagovat
paddy
obehraná písnička, co všechno měl DelPo zraněné smile
https://www.youtube.com/watch?v=qjMYm5lSOaI&t=28s
Reagovat
vojta91
Chudák Muška od te doby co na úkor Markéty nespravedlivě nejela na OH to s jde z kopce
Reagovat
stefankelner
- Djoko, - Bejk, - FedEx... Nakistiki-Fashisti!
Reagovat
turista
Škoda.
Reagovat
Krisboy
Australian Closed. Začíná z toho bejt taková lepší 250ka. Mickey Mouse major.
Reagovat
Mony
zatím jsou ze špičky odhlášené jen 3. Vedle Brady naše Karolíny
Reagovat
Blondie
Serena ;)
Reagovat
Mony
tu už tam ani nepsali
Reagovat
Blondie
Je to napsané i v tomhle článku, na který reaguješ XD
Reagovat
Krisboy
Já myslel turnaj jako celek...chlapů bude ze špičky chybět taky dost.
Reagovat
com
Djokobitch s Federerem a Nadalem nikomu chybet nebudou smilesmile
Reagovat
Marduch
Klíčovej je Nick The Dick, cokoli dalšího bude jen nadstavba smile
Reagovat
gigin
Maká v posilovně, trénuje. Nevím, co sa mu stalo.
Reagovat
Krisboy
Snad to nebude nic vážného a brzy toho nechá.
Reagovat
Ela-fon-isi
Teď jsem slyšela v rádiu smile Musí to asi být blbé, když obětovala AO, snad pustí do éteru víc.
My těch tenistek v první stovce potřebujeme aspoň třicet, aby jich pět nastoupilo do turnajů.smile
Reagovat
Mony
ten černobílý obrázek mě vystrašilsmile..jako by umřela
Reagovat
makro99
A je někde nějaký info kvůli čemu? Člověka automaticky napadne, že to pořád nemá doléčený... ale snad by to mohlo být kvůli karanténám, preventivní opatrnost apod. Pokud by to byl po roce pořád ten břišák, tak to by již bylo úzkostné....
Reagovat
makro99
hmm, tak "abych byla co nejdřív fit..." :/
Reagovat
Alien
To nééééééé! Tak to je velice zdrcující a pro mne bolestivá zpráva! To nestačí, že se z turnaje musela odhlásit Kája Plíšková?
Reagovat
Blondie
To je v háji :(
Ještě se zrakví Petruša a bude vymalováno.
Je mi líto Karolín.
Reagovat
Dobry-den
Sezóna ještě ani nezačala a už taková zklamání. smile Jsem zvědavej, jestli v té Austrálii nakonec někoho z našich hráček uvidíme. Petra se podle mě odhlásí taky...
Reagovat
makro99
Brendu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist