Muchová v Melbourne začala suverénně, s McNallyovou ztratila jen dvě hry

1. 2. 2021, 07:23
Aktuality 2
WTA MELBOURNE 1 - Karolína Muchová na generálce v Melbourne začala suverénním vítězstvím nad Caty McNallyovou ze Spojených států, která se do turnaje dostala až jako náhradnice, a vyhrála i svůj druhý letošní zápas. V osmifinále se nasazená osmička a jediná česká zástupkyně ve dvouhře Gippsland Trophy střetne s Italkou Jasmine Paoliniovou.
Karolína Muchová

Karolína Muchová vstoupila do letošní sezony již na začátku ledna na nové akci v Abú Zabí a v úvodním zápase si poradila s Dankou Koviničovou. Vzápětí se ale musela z turnaje odhlásit, ovšem formu neztratila a pokračuje ve velmi solidním vstupu do nového tenisového roku.

Čtyřiadvacetiletá Češka měla na generálce Melbourne 1 v úvodním kole coby nasazená osmička volný los a své působení v dějišti Australian Open odstartovala suverénním vítězstvím dvakrát 6-1 nad Caty McNallyovou.

Proti Američance, která se do hlavní soutěže dostala až jako náhradnice, výborně servírovala, odvrátila oba brejkboly a sama pět ze šesti šancí využila. Na postup potřebovala pouhých 63 minut.

"Servírovala jsem super a hra byla taky dobrá. První zápasy bývají tricky (ošemetné) a věděla jsem, že ona je šikovná, ale zvládla jsem to dobře," řekla Muchová v nahrávce pro média. "Před zápasem jsem byla nervóznější, přeci jen zápasů zatím letos moc nebylo. Byla jsem ráda, že jsem se mohla rozehrát v deblu," doplnila.

Sedmadvacátá tenistka světa Muchová je v Melbourne bez trenéra Davida Kotyzy, který na začátku roku prodělal koronavirus a neodletěl. V Austrálii ji doprovází bývalá hráčka Barbora Štefková, patřící do jejího širšího realizačního týmu.

Muchová má za sebou jako všichni tenisté v Austrálii čtrnáctidenní karanténu. "Byla to trošku challenge, ale jsem ráda, že jsem byla v jednom z letadel, který nebylo zavřený a měla jsem možnost chodit na pět hodin z pokoje," řekla.

Volný pohyb má od soboty. "Skoro nikde nemusíme nosit roušku, je to zpátky takový normální život. Hodně si toho tady vážíme," uvedla.

Jediná česká zástupkyně ve dvouhře Gippsland Trophy se v osmifinále střetne s Jasmine Paoliniovou. S Italkou v ani jednom z předchozích dvou soubojů neztratila set.

Postup do osmifinále na akci Melbourne 2 (Yarra Valley Classic) dnes slavily Karolína Plíšková s Markétou Vondroušovou, zítra čeká vstup do turnaje Petru Kvitovou.

Dnes byl zveřejněn los poslední generálky Melbourne 3 (Grampians Trophy). Ta vypukne ve středu a hrát ji budou tenistky, které musely projít přísnější verzí povinné 14denní karantény. Ta se týkala i tří českých zástupkyň, Barbora Strýcová se utká s Bethanií Mattekovou-Sandsovou, Kateřina Siniaková vyzve nasazenou Angelique Kerberovou a Barbora Krejčíková se střetne s Lauren Davisovou. Nasazenou jedničkou je Bianca Andreescuová, jež odehraje první zápas od Turnaje mistryň 2019.

Rumunka Simona Halepová ve svém prvním zápase po loňském Roland Garros, po kterém léčila Covid-19, nezaváhala. V Melbourne začala světová dvojka výhrou 6-4 6-4 nad Ruskou Anastasií Potapovovou.

• WTA 500 MELBOURNE 1 (Gippsland Trophy) •
Austrálie, tv. povrch, 565.530 dolarů
pondělní výsledky (1. 2. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Muchová (8-ČR) - McNallyová (USA) 6-1 6-1
Halepvoá (1-Rum.) - Potapovová (Rus.) 6-4 6-4
Svitolinová (3-Ukr.) - Petkovicová (Něm.) 6-1 6-4
Alexandrovová (9-Rus.) - Schmiedlová (SR) 4-6 6-4 6-2
Paoliniová (It.) - Qiang Wang (10-Čína) 3-6 7-5 6-4
Ostapenková (13-Lot.) - Koviničová (Č. Hora) 6-4 7-5
• Dvouhra - 1. kolo •
Gauffová (14-USA) - Teichmannová (Švýc.) 6-3 6-7(6) 7-6(5)
Siegemundová (16-Něm.) - Niculescuová (Rum.) 7-5 6-4
Boulterová (Brit.) - Kalinská (Rus.) 6-1 6-3
Hibiová (Jap.) - Lepchenková (USA) 6-4 6-7(3) 6-1
Cornetová (Fr.) - Tomljanovičová (Austr.) 5-7 6-1 6-3
Aiavaová (Austr.) - Paquetová (Fr.) 6-1 4-6 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Bouzková/Sorribesová (ČR/Šp.) - Barthelová/L. Zhu (Něm./Čína) 6-2 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
turista
Dobře tak!
Reagovat
EllNino
To byl šupec ... Caty moc nevěděla, co má hrát, hrozně chyb ...

Ve 3. kole Jasmine Paolini, která prohrávala 3:6 2:5 s Qiang Wang a čelila mečbolům, ale otočila to ... no bude to úplně jiný zápas, ale nějak jí věřím, zatím letos hraje pěkně, snad vydrží zdraví
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist