Murray na Battle of the Brits prohrál bitvu s Edmundem, o postup ze skupiny se utká s Wardem

25. 6. 2020, 09:44
Aktuality 0
BATTLE OF THE BRITS - Hvězda exhibičního turnaje Battle of the Brits Andy Murray prohrál bitvu s Kylem Edmundem a zatímco soupeři si zajistil postup ze skupiny, trojnásobný grandslamový šampion bude o semifinále bojovat proti Jamesi Wardovi.
Andy Murray

Battle of the Brits je další z akcí během koronavirové pauzy, která se koná bez diváků a za přísných hygienických opatření. Pořádá ji deblový specialista Jamie Murray v britském Národním tenisovém centru v Londýně, kde se hraje v hale na tvrdém povrchu. 

Akce má formát Turnaje mistrů. Ve dvouhře startuje klasicky osm tenistů, kteří jsou rozděleni do dvou skupin a bojují v nich o celkem čtyři místa v semifinále. Do čtyřhry je přihlášeno jen šest dvojic, čtyři z nich postoupí do semifinále. 

Boje ve skupině jsou rozděleny na čtyři dny od úterý do pátku, v sobotu se odehrají semifinále a v neděli finále. 

Největší hvězda turnaje Andy Murray do soutěže vstoupil v úterý hladkou výhrou 6-2 6-2 nad Liamem Broadym. Ve středu však prohrál po dvou a půlhodinové bitvě 7-6 6-7 5-10 s Kylem Edmundem, který si druhou výhrou jako první zajistil postup do semifinále. 



Trojnásobný grandslamový šampion a bývalý první hráč světa Murray, který kvůli potížím s kyčlí hrál soutěžní zápas naposledy loni v listopadu, se o 2. místo ve skupině A střetne ve čtvrtek večer s outsiderem Jamesem Wardem. Ten má na kontě rovněž porážku s Edmundem a výhru nad Broadeym.

"Poslední tři, nebo čtyři týdny se cítím mnohem lépe. Je to rozhodně lepší, než to bylo v březnu," řekl Murray, který má v plánu startovat koncem srpna na US Open a v září na Roland Garros.

"Program turnajů je složitý. Důvody chápu, ale nerozumím tomu, které turnaje se hrát budou a které ne. Mojí prioritou budou grandslamy," dodal 33letý Skot.


Ve skupině B mají tenisté odehráno zatím jen po jednom zápase. První bod získali favorizovaný Dan Evans a Cameron Norrie.

Ve čtyřhře už mají postup do semifinále zajištěný dvojice Edmund/Ward a Salisbury/O'Mara. Ve skupině A mají 'nůž na krku' největší favorité Jamie Murray a Neil Skupski, neboť prohráli s duem 6-3 5-7 9-11 s párem Broady/Norrie. A ti naopak nestačili na dvojici Evans/Glasspool.

Cílem turnaje je kromě získání herní praxe vybrat částku minimálně 100 tisíc liber pro charitativní organizaci NHS. Fanoušci mohou utkání sledovat na Amazon Prime ve Velké Británii a v Irsku, Eurosport a Tennis Channel vysílá zápasy v USA.

• BATTLE OF THE BRITS •
Londýn / Velká Británie, tv. povrch (hala)
kompletní výsledky (23. - 24. 06. 2020)
• DVOUHRA •
Skupina A
úterý 23. června
Edmund (Brit.) - Ward (Brit.) 6-1 6-4
A. Murray (Brit.) - Broady (Brit.) 6-2 6-2
středa 24. června
Edmund (Brit.) - A. Murray (Brit.) 6-7(2) 7-6(5) 10-5
Ward (Brit.) - Broady (Brit.) 6-4 6-1
čtvrteční program 25. června
18:30 | A. Murray (Brit.) - Ward (Brit.)
páteční program 26. června
18:30 | Edmund (Brit.) - Broady (Brit.)
Skupina B
úterý 23. června
Evans (Brit.) - Clarke (Brit.) 6-3 6-1
středa 24. června
Norrie (Brit.) - Peniston (Brit.) 3-6 6-1 10-4
čtvrteční program 25. června
15:30 | Evans (Brit.) - Norrie (Brit.)
17:00 | Clarke (Brit.) - Peniston (Brit.)
páteční program 26. června
15:30 | Evans (Brit.) - Peniston (Brit.)
17:00 | Clarke (Brit.) - Norrie (Brit.)
pořadí skupin
• ČTYŘHRA •
Skupina A
úterý 23. června
Broady/Norrie - J.Murray/N. Skupski 3-6 7-5 11-9
středa 24. června
Evans/Glasspool - Broady/Norrie 4-6 6-3 11-9
Skupina B
úterý 23. června
Edmund/Ward - Inglot/Peniston 7-5 6-3
středa 24. června
Salisbury/O'Mara - Inglot/Peniston 6-4 6-2
pořadí skupin
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist