Murray na úvod sezony prohrál s antukářem Bagnisem

4. 1. 2022, 09:19
Aktuality 1
ATP MELBOURNE - Andy Murray vstoupil do roku 2022 nečekanou porážkou. Na turnaji ATP 250 v Melbourne bývalý první hráč světa prohrál 3-6 7-5 3-6 s argentinským antukářem Facundem Bagnisem, který teprve počtvrté vyhrál zápas na turnaji ATP na tvrdém povrchu.
Profily hráčů
Andy Murray (© AFP)

Zatímco loňskou sezonu začal Andy Murray na challengeru a v italské Bielle došel až do finále, rok 2022 zahájil nečekanou porážkou na podniku ATP 250 v Melbourne.

Na přípravném turnaji před Australian Open prohrál se 76. hráčem světa Facundem Bagnisem. 34letý Brit podlehl o tři roky mladšímu Argentinci v prvním vzájemném duelu 3-6 7-5 3-6.

Murray, který loni na jednou na turnajích ATP nevyhrál víc jak dva zápasy po sobě, se přitom na sezonu naladil dobrými výkony na exhibici v Abú Zabí. Porazil krajana Daniela Evanse i Rafaela Nadala a prohrál až ve finále s Andrejem Rubljovem. 

Bagnis vyhrál zápas v hlavní soutěži challengerů či turnajů ATP mimo antuku teprve posedmé v kariéře. Ve druhém kole vyzve Bulhara Grigora Dimitrova.

• ATP 250 MELBOURNE •
Austrálie, tv. povrch, 521.000 dolarů
úterní výsledky (04. 01. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bagnis (Arg.) - A. Murray (Brit.) 6-3 5-7 6-3
Van de Zandschulp (Niz.) - Mannarino (Fr.) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Bob
Njn
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist