Murray v Sydney uspěl v tříhodinovém maratónu s Basilašvilim

12. 1. 2022, 15:57
Aktuality 0
ATP SYDNEY - Andy Murray v Sydney vyhrál více než tříhodinovou bitvu s druhým nasazeným Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim. O první semifinále na turnaji ATP od triumfu v Antverpách 2019 se britský tenista utká s Belgičanem Davidem Goffinem.
Andy Murray (© AFP)

Andy Murray minulý týden nečekaně prohrál svůj první zápas  sezony, když v Melbourne podlehl argentinskému antukáři Facundu Bagnisovi. 

Nyní při své premiéře v Sydney už však zaznamenal dvě vítězství. Včera si snadno poradil s norským outsiderem Viktorem Durasovicem a připsal si první výhru na australské půdě po třech letech. A dnes naopak po velkém boji zdolal Nikoloze Basilašviliho.

Bývalý první hráč světa Murray udolal 23. hráče světa až po 3 hodinách a 15 minutách bitvy 6-7 7-6 6-3 a vzájemnou bilanci upravil na 2-0

S Basilašvilim to neměl vůbec snadné. Druhý nasazený Gruzínec, který nedávno prodělal nemoc Covid-19 a minulý týden vzdal kvůli vážným potížím s dýcháním zápas na ATP Cupu, hrál celý zápas velmi agresivně a přitom nedělal zbytečně moc chyb. Murray vzdoroval daleko za základní čárou a často se bránil kombinací slajsovaných úderů s přímými bekhendy.

V prvním setu Murray neudržel vedení 5-3, v desátém gamu neproměnil setbol a v tie-breaku sadu ztratil. Také ve druhém dějství přišel o vedení 5-3 a v desáté hře nevyužil dokonce tři setboly. Podruhé už však v tie-breaku uspěl a rozhodující set díky skvělému startu strhl na svou stranu. Byť za stavu 5-3 znovu čelil brejkbolu.



"Byl to neuvěřitelně těžký zápas. On míčky vytrvale hraje tvrdé údery, jako nikdo jiný na okruhu. Musel jsem hodně bránit a běhat, ale nohy mi fungovaly a ve třetím setu jsem opravdu dobře podával," komentoval Murray zápas hraný kvůli dešti pod zataženou střech Ken Rosewall Areny.

34letý Brit od svého posledního triumfu, který slavil v říjnu 2019 v Antverpách, odehrál 19 turnajů ATP a ani jednou nevyhrál víc jak dva zápasy po sobě. Dva a čtvrt roku dlouhé čekání na semifinále se pokusí ukončit v souboji s Davidem Goffinem (h2h 6-1), s nímž ze sedmi vzájemných duelů prohrál pouze jeden na exhibici v Abú Zabí.

Belgičan Goffin předevčírem přerušil sérii sedmi porážek a po dnešním vítězství 6-2 6-3 nad americkým lucky loserem Denisem Kudlou poprvé od loňského dubna postoupil do čtvrtfinále a vyhrál dva zápasy po sobě. Semifinále si zahrál naposledy loni v únoru v hale v Montpellieru, kde nakonec triumfoval.

První letošní zápas má za sebou úspěšně Aslan Karacev. Nejvýše nasazený Rus, který kvůli pozitivnímu testu na Covid-19 po příletu do Austrálie přišel o start na ATP Cupu, si poradil 7-5 6-4 se Srbem Miomirem Kecmanovičem.

Ve čtvrtfinále překvapivý semifinalista loňského Australian Open Karacev narazí na Lorenza Sonega. Pátý nasazený Ital si poradil hladce 6-2 6-3 s argentinským mladíkem Sebastianem Báezem.


• ATP 250 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 521.000 dolarů
středeční výsledky (12. 01. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Karacev (1-Rus.) - Kecmanovič (Srb.) 7-5 6-4
A. Murray (Brit.) - Basilašvili (2-Gruz.) 6-7(4) 7-6(3) 6-3
Evans (3-Brit.) - Martínez (Šp.) 6-2 6-3
Opelka (4-USA) - Thompson (Austr.) 6-3 6-2
Sonego (5-It.) - Báez (Arg.) 6-2 6-3
Nakashima (USA) - Fognini (7-It.) 7-6(7) 7-6(6)
Goffin (8-Belg.) - Kudla (USA) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist