Na štvanické antuce triumfovali Nizozemec Griekspoor a Němka Niemeierová

9. 5. 2021, 16:58
Aktuality 0
CHALLENGER PRAHA - Nizozemec Tallon Griekspoor se stal vítězem 21. ročníku antukového turnaje I. ČLTK Prague Open. Turnaj žen ITF W25 na Štvanici ovládla německá hráčka Jule Niemeierová, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace.
Tallon Griekspoor (© Martin Sidorják)

Tallon Griekspoor ve finále porazil Oscara Otteho z Německa, semifinálového přemožitele Michaela Vrbenského, po obratu ve třísetové bitvě 5-7 6-4 6-4. Čtyřiadvacetiletý Griekspoor už v rozhodující sadě prohrával 2-4, ale pak získal čtyři hry v řadě.

"Když už to se mnou ve třetí sadě vypadalo špatně, tak jsem se snažil bojovat o každý míč a nedávat moc najevo emoce. Vím, že i když jsem mnohokrát dole, tak se to během chvíle vše může otočit," řekl Griekspoor v tiskové zprávě po svém třetím triumfu na challengeru v kariéře.

Griekspoor s Ottem spolu hráli v Praze čtyřhru, v níž vypadli v 1. kole. "Dobře se známe, často spolu i trénujeme, ale prostě se to tak sešlo a já jsem za dnešní vítězství šťastný," dodal nizozemský tenista, který vyhrál první ze čtyř vzájemných zápasů s Ottem.

Jule Niemeierová ve finále přehrála Dalmu Gálfiovou z Maďarska ve dvou setech 6-4 6-2. "Je to skvělý pocit. Byl to výborný týden, hrála jsem sedm zápasů, takže to bylo opravdu obtížné, ale vítězství to všechno završilo," radovala se jednadvacetiletá Němka.

Podrobnosti připravujeme.

• CHALLENGER PRAHA (Štvanice) •
Česko, antuka, 44.820 eur
nedělní výsledky (09. 05. 2021)
• Dvouhra - finále •
Griekspoor (Niz.) - Otte (Něm.) 5-7 6-4 6-4

 

• ITF W25 PRAHA (Štvanice) •
Česko, antuka, 25.000 dolarů
nedělní výsledky (09. 05. 2021)
• Dvouhra - finále •
Niemeierová (Něm.) - Galfiová (Maď.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist