Nadal: Cítím se dobře. Ale Berdych hraje úžasný tenis

3. 7. 2010, 10:33
Aktuality 35
Španělský tenista Rafael Nadal prohlásil, že Tomáš Berdych hraje v ohromné formě a je nejtěžším soupeřem, na jakého mohl v neděli ve wimbledonském finále narazit. Nadal se poslední tři zápasy cítil v pořádku a nepociťoval bolest v kolenou jako na začátku turnaje.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Má za sebou úžasný turnaj. Hrál velmi dobrý zápas proti Rogeru Federerovi, dnes znovu velmi dobrý zápas s Novakem Djokovičem. Je nejlepší ve své části pavouka a proto je ve finále," řekl Nadal, který včera porazil v druhém semifinále Brita Andyho Murrayho. 

"V tomto finále nemůže být obtížnější soupeř než Tomáš," zdůraznil španělský tenista. "Je to velmi agresivní hráč, má velmi dobré podání a údery od základní čáry.

"Je opravdu těžké ho zastavit, když hraje dobře. A on hraje opravdu dobře. Takže to bude pro mě velmi obtížný zápas a doufám, že i pro něj," zdůraznila světová jednička.

Nadal také doufá, že půjde do finále stoprocentně fit a nebude mít problémy s koleny, které ho vyřadily z loňského Wimbledonu. "Doufám. Nevím. Neměl jsem žádné problémy v posledních třech utkáních. Ale nezapomněl jsem na bolest ve druhém a především třetím zápase," řekl.

"Pracuji na tom, abych zůstal zdravý jako v posledních třech utkáních. Ale ta bolest se občas objevuje a nevím, kdy se objeví a zmizí. Nemohu to kontrolovat," dodal Nadal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
TO barnej to si delas srandu ne? tohle urcite nemohl rict toje blbost
Reagovat
smazaný uživatel
kup si dnešní noviny MF Dnes a uvidíš .)
Reagovat
smazaný uživatel
To víš, že je to blbost. V Bohnicích zase zapomněli vypnout jeden počítač. Jde mu jen o to poškodit Federerovu pověst, je to šílenec, tenisový svět vnímá úplně jinak než ostatní. Třeba pětihodinové finále Wimbledonu 2008 označil za naprosto jednoznačné, Nadal prý Federera vydrtil:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
jj, tenisový svět vnímáš jinak než ostatní, protože vsadit se o to, že Nadal nebude po Wimbledonu No.1, když to bylo i teoreticky nemožné, může jenom vůl jako ty :D Už šetříš abys mi mohl splatit výhru?
Reagovat
smazaný uživatel
Za prvé podotýkám, že jsem federerův fanoušek. Co tady píše Barnej je pravda. Ale bylo to na začátku tiskovky s anglicky mluvícími novináři a jejich první otázka byla, jestli může teď Murray vyhrát Wimbledon. Tak je zpeskoval, že by měli mít respekt k ostatním hráčům a přidal k tomu tady tu ironickou poznámku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tobě, jelikož jsi v psychiatrickém ústavu a peníze by ti byly k ničemu, nezaplatím ani korunu.
Reagovat
smazaný uživatel
ale o to právě jde! Myslíš, že by takhle odpálkoval novináře, kdyby vyhrál Wimbledon? Neumí unést porážku, tímto to zase jen dokázal :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je třeba to vidět více objektivně. Oni novináři jsou taky pěkný zmetkové (někteří) a rádi vychutnaj hvězdy když se chovají jinak, než se od nich očekává. Když Ronaldo plivne pro nohy kameramana, tak je z toho skoro třetí světová a Roger jednou neuzná kvality soupeře, tak je hned arogant a kdo ví co ještě. Určitě je ješitnej a egoista, ale kdo není v tomto prostředí a vůbec v dnešní době.
Reagovat
smazaný uživatel
kde by taky spratek jako ty, našetřil z kapesného tolik peněz, že? Příště se raději vsázej o pokémony
Reagovat
a.magerova
Jo tak to konečně vysvětluje ten fakt, že britský tisk je tak na Rogera nasrán a takhle se mstí.
I Novak řekl: Podívejte, Federer je podle mě nejlepším tenistou všech dob. Vyhrál spoustu grandslamů a je úžasné, že stále dokáže hrát na tak vysoké úrovni. Myslím, že byste mu měl projevit nějakou úctu, po tom, co všechno dokázal.
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo by taky nebyl nasrán, když neumí uznat porážku, že? :DDDD Doufám, že sis to vychutnávala, jak mu daváli ve zprávách sadu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu. Já jsem rád, přece se nemusí pořád přetvařovat a chovat se ke každýmu slušně, je to jenom člověk.
Reagovat
a.magerova
No já doufám, žes mi to nahrál a hodíš mi to do vzkazů, já taky nemůžu furt sedět u TV, bo jaksi musím pracovat :-))
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je velká škoda, že sis to nechala ujít, poplivali ho móóc hezky, kouč Domenech hadra :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
O tom, že Roger Federer odjížděl z Wimbledonu podrážděný, svědčí i jeho následující výrok. Když slyšel dotaz, zda to letos může být rok Andyho Murrayho, když ostatní nemají takovou formu, Federer odpověděl: "Myslím, že máte pravdu, Murray to bude mít lehké. Nadal hrál poslední měsíce příšerně, Soderling nikoho neohrozí a Djokovič už vlastně vůbec neumí hrát tenis. Jděte a udělejte si domácí úkol znovu."

Zdroj MF Dnes

:DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
"Myslím, že máte pravdu, Murray to bude mít lehké. Nadal hrál poslední měsíce příšerně, Soderling nikoho neohrozí a Djokovič už vlastně vůbec neumí hrát tenis. Jděte a udělejte si domácí úkol znovu." ... teda já nevím, ale asi jsem jediný kdo tam slyší sarkazmus, když chtěl novináře odpálkovat
Reagovat
smazaný uživatel
ale o to právě jde! Myslíš, že by takhle odpálkoval novináře, kdyby vyhrál Wimbledon? Neumí unést porážku, tímto to zase jen dokázal :D Britská média, respektive celý svět ho sepsuli zcela po právu .)))
Reagovat
smazaný uživatel
však jo, ale to hloupý Barney nemůže pochopit :o)
Reagovat
smazaný uživatel
je pravda, že je podrážděnej, protože právě prohrál na nejslavnějším a nejkrásnějším turnaji na světě! Těžko se s tím vyrovnává, že ho přehrávají ti mladší. A jeho skvělá kariára pmalu končí. Já si ale myslím, že Roger ještě má co ukázat a 1 GS + pár turnajů ještě vyhraje. Je to hrající legenda! A právě proto si zaslouží respekt ode všech!... jak od hráčů, tak od NOVINÁŘŮ! To samé říkal i Djoker.
...a moc bych se netrápil tím, že odpověděl ironickou poznámkou:D ovšem pár blbcům jeho chování dělá radost :D nebudu tě Barnej jmenovat
Reagovat
smazaný uživatel
Berďa vyhraje...je pěkné že si Rafa všimnul že má Tomáš formu a má na to aby ho sejmul!!!
Reagovat
smazaný uživatel
tomás uz porazil novaka i fédu ale nadala neporazí nadal je proste momentálne na antuce a trávě o neco lepsí neż ostatní to dokazuje ito že ikdyz nehraje svuj super mega tenis a udela i nake ty chyby jako proti marymu tak stejne vyhraje 3 0 na sety protoze je hrozne silný v klićovích momentech a proto je nejlepší proto je jednička ato že hral 2 na 5 setu bylo tím že byl nerozehraný a ja verim ze mnel i nake to zranení lehké ale ted uz je v poho je rozjetý a proste tomaše umlatí a ubehá muj nazor podle me má letos šanci i na US open pokud bude zdraví na 100 procent ale to bude pronej nejtěší na betonu na nej par hracu umí zahrat ale šanci určite má pravem je jednička a zitra to bude 3 0 nebo 3 1 pro rafu ale itak jeto pro tomaše mega uspěch
Reagovat
smazaný uživatel
Ty pravopisné chyby tam máš schválně, nebo jsi ještě nevyšel základní školu?
Reagovat
smazaný uživatel
Já věřím že ho Berdych potrápí. Když s ním nebude jen pinkat ale sázet mu ty jeho drtivý forehandy, tak ho může i porazit. Jinak luštit ten tvůj příspěvek byla docela fuška...to jste ještě nebrali tečky a čárky mezi větami?
Reagovat
smazaný uživatel
s pravopisem mam problemi no a aby toho nebylo malo jeste jsem vozickar
Reagovat
smazaný uživatel
Očakával som naopak finále Djokovič-Murray a to som sa riadne sekol:D Čo sa týka zápasu Berdych-Djokovič tak Djokovič už nehral v takej forme v akej dal Hewitta a nedal ani 1 breakball Lu-ovi. Berdych výborne podával. Zápas Murray- Nadal bol absolútne vyrovnaný zdá sa mi, že vyhral Rafa iba o 7 fiftýnov čo je pri stave setov 3:0 neskutočné. Finále by mal mať navrch Rafa-Berdych nebude hrať tak dobre dáke tlaky tam budú a nervozita je to jeho 1 GS finále a neverím, že bude hrať na 100%. Naopak Nadal je vo finále ako Federer vždy hrá na plno žiadna nervozita. Tipujem 3:1 Nadal alebo 3:0 Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
prosím tě ty tvoje tipy... stejně nejsi objektivním protože jako slovák přeješ přirozeně neúspěch českým hráčům.
Reagovat
smazaný uživatel
Nutno říci, že Djoker sice dělal chyby, ale Tomáš ho s vyjímkou koncovky druhého setu k ničemu nepustil. Že nehrál tak dobře jako s Hewittem? Hrál stejně, i proti Hewittovi kupil množství chyb a jestli vyzdvihuješ jeho výkon proti Luovi, tak si uvědom, že Lu a Berdych, to jsou dva úplně jiní hráči. A ještě k té Berdychově nervozitě z prvního grandslamového finále-Del potro hrál taky o svůj první grandslamový titul a jak to dopadlo.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale vzdyt Del Potro byl taky neskutecne nervozni, do konce druhyho setu se vubec nechytal, pak tam pro nej v klicovou chvili rozhodl jestrab, zahral jeste par winneru a chytnul se. Ale mohl na to klidne dojet. Soderling kdyz hral svoje prvni finale, tak taky neuhral absolutne nic a v historii najdes spoustu takovych. Takze ocekavat nervozitu fakt mimo neni. Mel by v tom zapase zacit opatrne, kdyby nejak bezhlave utocil a zacal se zbytecne vyhazovat, tak si pak nebude do uderu tolik verit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale rozehrál se! Navíc obracel z 1:2 ve svém prvním grandslamovém finále a proti Federerovi a ustál to? Ustál!
Reagovat
smazaný uživatel
Neviem prečo si si taký istý, že ako Slovák som neobjektívny lebo neprajem Berdychovi. Mne Berdych nevadí a nikde som nepísal, že hral zle. Určite má oveľa lepší servis ako Nadal a vie hrať výborne ale aj tak si myslím, že tá atmosféra finále vo Wimbledone musí na neho dolahnúť a naopak Nadal sa nakopne na 100% výkon a vtedy je fakticky neporaziteľný.
Reagovat
nando
Jsem rád, že tipuješ výhru Rafy, ptž jestli budeš mít stejnou úspěšnost jako v SF, tak se zlobit nebudu. Zápas Djokera s Berďou jsem neviděl, zato jsem viděl Novaka s Hewittem 3. a 4.set, a tam si to teda Lleyton prohrál úplně sám, byl tragickej na returnu a dělal úplně zbytečný chyby. Djoker rozhodně nehrál žádnej úžasnej tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
a tady je rozdil mezi nadalem a fédou nadal uzná kazdeho soupere rafa je proste jiný
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že je celá ta kauza, kterou NOVA neskutečně zveličila, umělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Mam pocit,ze to udelal britsky tisk a ne Nova...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist