Nadal po zranění nohy opět trénuje a přislíbil účast na Roland Garros

17. 5. 2022, 14:28
Aktuality 42
Rafael Nadal pokračuje po nedávných zdravotních problémech v přípravě na Roland Garros a od příštího týdne by měl na antukových dvorcích v Paříži útočit na rekordní 22. grandslamový titul. Pátý hráč světa, jehož v minulých dnech trápily chronické obtíže s levou nohou, publikoval na sociálních sítích fotografii z tréninku a ubezpečil fanoušky, že ve Francii nebude chybět.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"Dnes v Manacoru, akademii Rafaela Nadala. Uvidíme se ve středu, Paříži," napsal na Instagramu rodák z Mallorky.

Pětatřicetiletý tenista vypadl minulý týden na turnaji v Římě už ve třetím kole, kde nestačil i kvůli bolestem v levé noze na Kanaďana Denise Shapovalova. Vinou podobných potíží musel vloni předčasně ukončit sezonu a vynechal Wimbledon, olympijské hry v Tokiu či US Open. V tomto roce se Nadal také potýkal se zlomeninou žeber. Do Paříže si plánuje vzít svého lékaře.

Španělský fenomén odehrál v této sezoně na antuce pět zápasů a dva prohrál. Na oblíbeném antukovém turnaji v Paříži bude usilovat o 14. triumf v kariéře, čímž by posunul vlastní rekord. V minulém roce vypadl Nadal na Roland Garros v semifinále, kde nestačil na světovou jedničku a pozdějšího šampiona Novaka Djokoviče. Byla to teprve jeho třetí porážka v kariéře na French Open.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

42
Přidat komentář
Tennisfan77
Nadal si na French Open bere svého lékaře.

Jasný titul když je Fuentes přítomen.
Reagovat
Patik
keď už si ktorýkoľvek športovec berie na turnaj vlastného doktora znamená to že už dlho nevydrží..párkrát som to videl u športovca a väčšinou sa jednalo o posledný pokus vyhrať a nechať tam už v podstate všetko čo má a doktor mu v tom musí pomôcť.
Reagovat
Patik
to som chcel ešte dodať že v prípade Nadala ten doktor na turnaji v podstate nič nezmôže keď nič nezmohla operácia je mu tam v podstate nanič len na nejaký posudok a nasadenie analgetika..podobne ako Djokovič keď si natrhol sval v Austrálii..a teda ten doktor ho v uvodzovkách udrží asi len pri živote a po turnaji môže nohu zahodiť.
Reagovat
turista
Ale Nadal operován nebyl. Četl jsem o tom článek. Byl léčen i loni nakonec pouze konzervativně. V případě jeho onemocnění nohy by operace se stabilizací kostí nohy byla řešením. Lékaři se však shodli na tom, že po operaci už by vrcholový tenis nebyl možný. Šlo se konzervativní cestou právě proto aby Nadal ještě mohl nějaký čas vrcholově hrát tenis.
Reagovat
Nola
asi som paranoidna, ale vraciam sa v case, ked Sonja nachytala jedneho Rafovho fanuska na hruskach smile, celkom rovnaky rukopis tu vidim aj dnes u roznych nickov :D..... som tu uz asi 10 rokov, Sonja to uz davnejsie vzdala, ale akoby sa cas zastavil, uz len Sonja tu chyba.....

inak to boli super casy, vsetci velikani viac-menej vo forme a fanusikovia, ktori casom odisli tu chybaju, presne ako to zmienil ElNino
Reagovat
RF46
Tak normalni to neni, ale tak to Rafa v zivote holt ma...
Reagovat
BobSaint-Clair
Rafa je borec a tyhle úsméšky jsou fakt ubohý. Bojuje se svým tělem celou kariéru a místo, aby to lidi ocenili, tak se budou posmívat, seč jim huba stačí smile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
RFanousek
Přece nikdo opravdu nevěřil že by RG nehrál
Reagovat
Tomas_Smid_fan
už je to dobrý
Už je to dobrý
teda až
do další prohry.

Neberte mě vážněsmile
Reagovat
misa
smile
Reagovat
BobSaint-Clair
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile FH měl aspoň smysl pro humorsmile
Máš plakát Rafy nad postelí?smile
Reagovat
BobSaint-Clair
Nemám, jen mu fandím.
Reagovat
papucRF
Cau borci,mam na prodejlistky pro dva na dva dny do Halle na pondeli a utery.Pokud ma nekdo zajem nebo o nekom vite,tak napiste.Diky.
Reagovat
Tennisfan77
Takže ve čtvrtek díky brutální bolesti, teda zranění, prohrál se Shapovalovem v Římě, ne, soupeř nebyl lepší, nebýt nohy, Nadal jistě vyhraje.

Pak se přesunul na Mallorcu a v úterý na plno trénuje, samozřejmě na noze nemá ani tejp, nic. smile

Taková tradiční prohra Nadala. smile
Reagovat
Rafaeoli25
Můžeš říct, jak má být vidět tejp pod ponožkou?
Reagovat
Tennisfan77
Povím ti to, nic mu není.

Nadal prostě jenom neumí prohrávat, celé story. smile

Nepamatuju prohru, kde řekl, že byl soupeř lepší a zaslouženě vyhrál, vždy tam je nějaké mini zranění. smile
Reagovat
Patik
AO 2019 finále trebárs..voči Djokovičovi alebo Federerovi si nedovolí..
Reagovat
Tennisfan77
Pravda, vesměs je to mimo BIG3.

Když prohrál loni s Djokovičem ve finále FO, tak ta půlroční pauza by určitě přišla i v případě výhry smile
Reagovat
Patik
ťažko povedať..myslím si že Djokovič ho tým zápasom úplne odstavil..Nadal do toho zápasu vletel ako víchor neuniesol svoju vlastnú intenzitu Djokovič ho prinútil siahnuť za hranice svojích možností..byť tam niekto iný Nadal by ho vybavil za dve hodiny vyhral by RG a myslím si že by nemusel ísť ani na operáciu..prinajhoršom by vynechal Wimbledon alebo možno ani to nie..lebo tá noha by nebola taká opotrebovaná po RG..ktovie..nikto sa nevyzná v Nadalovi ..jeden deň plače že ho bolí noha druhý deň sa fotí na tréningu..
Reagovat
Martan1
Ale vždyť přece proti těžkým soupeřům se musí rychleji hýbat a to mu právě postupně způsobí větší tlak na chodidlo a bolesti.Snad si nemyslíte že by vynechal v roce 21 jen tak Wimbledon Cincinnati, Montreal a US open a ještě olympiádu jen kvůli porážce od Novaka? Zkoušel to pak ještě v létě ve Washingtonu kde předtím nikdy nehrál a zjistil že to nejde(prohrál ve druhým kole s Harrisem). Když hrál finále Indian Wells tak byl jak opařenej, jeho míče šly do metrových autů, pak v tiebreaku totální jasnej míč napálil do sítě a tím to zazdil. Až v Barceloně zjistili že má naštíplý žebro.Tohle je Rafael Nadal.
Reagovat
Rafaeoli25
Asi nevíš, jaká je povaha téhle chronické patálie, co má už od útlého mládí. Je to jen o bolesti, buď je nebo není a na tu žádný tejp nezabere.
Reagovat
Patik
Nejde ani tak o ten problém ale o tu prevenciu.. Ktorá je u neho vždy nulová..v piatok ledva chodí ale na pondelok si naplanuje tréning a ešte sa odfoti..to neurobí nikto kto používa hlavu na krku..
Reagovat
BobSaint-Clair
Ty asi taky nechápeš podstatu věci, sorry. Ta bolest tam jeden den prostě je, za dva dny je ale třeba pryč nebo z velké části pryč, taková je povaha tohoto problému, může odeznít, ale člověk neví, kdy se zase vrátí, chtělo by si to o tom i více nastudovat. Když to tedy jde, musí logicky potrénovat. Nebo to má jít do FO s desetidenním tréninkovým mankem? Myslíš, že to by bylo správnější? Pár tréninky určitě stav nejhorší, klíčové bude, jestli se bolesti vrátí během turnaje a zápasů nebo ne. Jinak tímhle také i uklidňuje své příznivce, určitě by jim a ani jemu nebylo příjemné, kdyby se až do prvního zápasu spekulovalo, jestli vůbec nastoupí..
Reagovat
Patik
musí logicky potrénovať aj cez bolesť keď sám uviedol že niekedy má bolesti aj na tréningu..aký to má význam..
Reagovat
turista
Význam to má, protože letos ještě může něco urvat jako 36 letý. Ve 37-38 letech už to bude problém. Navíc Alcaraz půjde dále nahoru.
Reagovat
BobSaint-Clair
Holahej holahej, ukaž jim tam kdo je king, kdo je nej!!! smile
Reagovat
Rafaeoli25
Snad bolest ustoupila a během FO se nevrátí a nebude ho to nijak limitovat. Držím palce, pojď šampione největší smile
Reagovat
Captain_Morgan89
Ty jsi nemocnej fanatik, fakt že jo smile
Reagovat
SwissMaestro
Je to hezký náhodousmile
Reagovat
BobSaint-Clair
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Co, že ho povzbuzuju nelehké chvíli? Asi je lepší hejtovat ty, co člověk nemá rád, viď. No to já dělat nikdy nebudu.
Reagovat
BobSaint-Clair
smile
Reagovat
Skeec
Že si to tady Nadal přečte to povzbuzení. smile
Reagovat
BobSaint-Clair
Co ti vadí, že je někdo opravdovej správnej fanda?
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile
Reagovat
Patik
Som šokovaný..smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist