Nakashima přežil tři mečboly a je poprvé v semifinále, vyzve Isnera

23. 7. 2021, 09:52
Aktuality 1
ATP LOS CABOS - Brandon Nakashima v mexickém Los Cabos udolal po odvrácení tří mečbolů 6-3 4-6 7-6 Australana Jordana Thompsona a poprvé postoupil do semifinále turnaje ATP. V něm 19letý Američan vyzve o sedmnáct let staršího krajana Johna Isnera. O druhé místo ve finále svedou souboj favorité horní poloviny pavouka Brit Cameron Norrie a Američan Taylor Fritz.
Brandon Nakashima

Americký teenager Brandon Nakashima má na kontě dva challengerové tituly (Orlando 2020 a Quimper 2021) a nyní se začíná prosazovat i na okruhu ATP.

Svůj zatím nejlepší turnaj hraje v mexickém Los Cabos, kde si podruhé v kariéře zahrál čtvrtfinále a po téměř tříhodinové bitvě v něm vybojoval premiérový postup do semifinále. 

19letý Nakashima si v nočním duelu poradil 6-3 4-6 7-6 s Australanem Jordanem Thompsonem, i když ve třetím setu za stavu 4-5 prohrával 0-40 při svém podání a musel odvracet tři mečboly v řadě. 

"Vůbec jsem nemyslel na to, že by další míček mohl být poslední. Jen jsem chtěl získat bod a jsem teď šťastný, že jsem nakonec dokázal tu těžkou bitvu strhnout na svou stranu. Byl to opravdu vyrovnaný zápas," komentoval 134. hráč světa Nakashima.


Ve svém největším semifinále se Nakashima utká s o sedmnáct let starším krajanem Johnem Isnerem. 36letý Američan si ve čtvrtfinále poradil rovněž s australským soupeřem, Alexe Bolta porazil 6-3 6-4 a poprvé od loňského února postoupil do semifinále. Poslední finále si zahrála v červenci 2019, kdy triumfoval na domácí trávě v Newportu.

Cameron Norrie hraje na 15. letošním turnaji, čtrnáctkrát odstartoval vítězně a nyní v Mexiku už potřinácté postoupil minimálně přes dva soupeře. Po Švédu Eliasi Ymerovi ve čtvrtfinále deklasoval dvakrát 6-1 Ernesta Escobeda a alespoň přes dva soupeře se dostal už na 10. akci v řadě.

O čtvrté letošní a celkově páté finále, v němž by usiloval o premiérový triumf, si 25letý Brit zahraje s dalším Američanem Taylorem Fritzem (h2h 3-3). Ten si poradil 6-4 6-4 s krajanem Stevem Johnsonem.

Tři Američané se do semifinále turnaje ATP mimo USA dostali poprvé od roku 1995. Tehdy v Tokiu byli mezi nejlepší čtyřkou André Agassi, Michael Chang a Jim Courier.

• ATP 250 LOS CABOS •
Mexiko, tv. povrch, 694.655 dolarů
čtvrteční výsledky (22. 07. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Norrie (1-Brit.) - Escobedo (USA) 6-1 6-1
Isner (2-USA) - Bolt (Austr.) 6-3 6-4
Fritz (3-USA) - Johnson (6-USA) 6-4 6-4
Nakashima (USA) - Thompson (5-Austr.) 6-3 4-6 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
v 5:30 sobota
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist