No War Please, napsal Rus Rubljov po postupu do druhého finále během sedmi dnů

25. 2. 2022, 18:56
Aktuality 43
ATP DUBAJ - Andrej Rubljov v Dubaji už ve třetím zápase v řadě po prohrané úvodní sadě nezaváhal na podání a dokonal obrat. V semifinále přežil 27 es Poláka Huberta Hurkacze a pět dní po triumfu v Marseille si zajistil další finále. Po postupu ruský tenista vyjádřil solidaritu s Ukrajinou, na které jeho země vyvolává válečný konflikt.
Andrej Rubljov

Andrej Rubljov minulý týden v hale v Marseille získal 9. singlový a 3. deblový titul a poprvé na okruhu ATP zaznamenal triumf v obou soutěžích během jednoho týdne.

Svou formu, respektive vítězné naladění, si přivezl i na podnik ATP 500 do Dubaje. Přestože měl pouze jeden volný den na přesun a aklimatizaci, po čtyřech kolech stále zůstává neporažen.

24letý Rus sice třetí den po sobě prohrál první set, ale stejně jako proti Soon-Woo Kwonovi a Mackeziemu McDonaldovi i dnes proti světové jedenáctce Hubertu Hurkaczovi vývoj otočil. O necelý rok staršího Poláka udolal 3-6 7-5 7-6 a ve třetím vzájemném střetnutí zaznamenal premiérové vítězství.



"Jsem superšťastný a zároveň superunavený. Vůbec jsem si nedokázal představit, že bych se tento týden mohl znovu dostat až do finále," řekl Rubljov, který vyhrál osmý zápas během deseti dnů. Z toho šestkrát uspěl až ve třetím setu. 

"Vím, že se to dvakrát povedlo Tsitsipasovi, který získal titul v Marseille a následně byl ve finále v Dubaji. Vůbec jsem si to neuměl představit, myslel jsem, že to není možné. Ale mě se to dnes povedlo a vůbec nevím jak. Tak uvidíme, jak to nakonec dopadne," uvedl ruský tenista. Tsitsipas v letech 2018 a 2020 finále v Dubaji šest dní po triumfu v Marseille pokaždé prohrál (s Federerem a Djokovičem).

Po vítězství Rubljov s narážkou na ruský útok na Ukrajinu napsal na kameru, jak je po zápasech obvyklé, protiválečný slogan "No War Please".

Na souběžně hraném turnaji v Acapulcu se k válečnému konfliktu vyjádřil také jeho krajan Daniil Medveděv. "Jako tenista chci po celém světě propagovat mír. Hrajeme v tolika různých zemích. Hrál jsem v mnoha státech už jako junior a teď jako profesionál. Není jednoduché slyšet, co se nyní děje. Jsem pro mír," řekl Medveděv, který se v pondělí stane poprvé světovou jedničkou.

Rubljov postoupil do celkově 15. finále a usilovat bude o jubilejní 10. titul, z toho pátý z podniků ATP 500. V neděli si o něj zahraje s Jiřím Veselým, který po Čiličovi, Bautistovi a Djokovičovi vyřadil i Kanaďana Denise Shapovalova.

"Veselý hraje tento týden opravdu dobře, porazil tady už několik skvělých tenistů. Novaka (Djokoviče), (Roberta) Bautistu. Oba mají na okruhu velký respekt, Novak je světovou jedničkou a Veselý je oba porazil, takže musí hrát neuvěřitelný tenis," řekl Rubljov ještě předtím, než znal jméno svého finálového soupeře.

• ATP 500 DUBAJ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 2.949.665 dolarů
páteční výsledky (25. 02. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Veselý (ČR) - Shapovalov (6-Kan.) 6-7(7) 7-6(2) 7-6(3)
Rubljov (2-Rus.) - Hurkacz (5-Pol.) 3-6 7-5 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
darek.vrana
Napiš Stop Putin, pak ti možná budu fandit, tohle je o hov..
Reagovat
bIbec
Snad sou všeci ti vojáci alespoň očkovaní, aby neohrozili nečí životy.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, covid z Evropy zmizel jak mávnutím kouzelného samopalusmile
Reagovat
sojka1
ten s temi skrtnutymi pismeny neznas? "Z prus*ru do prus*ru: VIRUS...XXRUS."
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nesmile Pak ale ještě zbývá XXXUSsmile
Reagovat
RF46
dobre praskacko :)
Reagovat
SpacialRecognition
Reagovat
paddy
Pravoslavná klika drží pospolu smile

Láska - mír - meditace smile
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=Y9E_j7_sl-U
Reagovat
smazaný uživatel
Srbsko ma sankcie u prdele.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Protože jeho prezident je takovej vlezdoprdelkasmilesmile
Reagovat
RF46
Sem zvedavej s cim prijdou Svycarsky banky...
Reagovat
paddy
Nemají čas, stále dělají inventuru židovského zlata z 2. světové smile
Reagovat
smazaný uživatel
Pekne gesto. Rublovovi to nejakym sposobom verim viac ako Danilovi, mozno sa mylim. Vlastne Rublovovi to verim uplne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
MEdvěděv je typický Rus v tom, že za těmi řečmi může být vždycky něco jiného. Rubla taky moc nemusím, ale taky bych mu to věřil víc. Přijde mi takový naivnější a upřímnější. Medvěd je vychcánek, co umí dobře mluvit.
Reagovat
RF46
Jakej vychcanek? Uved priklad, kdy mluvil politicky nebo prospecharsky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je můj pocit z něj. Interview si fakt nepamatuju, ale vůbec jsem tím nemířil na politiku. Někdo to tu uvedl už dřív, že je to takovej herec. Neříkám, že nemá i sympatické momenty, nicméně převládá u mě pocit, že je to nesympatickej rus se vším všudy. Řeč těla, chování k soupeřům, k divákům...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zkrátka, já jsem ten nej a vy si můžete...
Reagovat
Amputace
Mně se hodně líbil v době, kdy měl na salámu, kolikrát působil, že je myšlenkami úplně jinde než na kurtu, bez ohledu na skóre. Naopak v poslední době téměř není zápasu, ve kterém by neměl nějaky problém - s rozhodčím, s diváky. Úspěch mu, zda se, stoupá do hlavy.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pravda, chová se jinak. Ale na začátku tvrdil, že poker face je to jak se chce prezentovat. I po vítězství. Je to manipulátor. Hloupý určitě není.
Reagovat
Krisboy
Hloupý není. Těžko říct, co se mu honí hlavou. Netroufám si soudit, jestli je to dobrý člověk nebo ne, ale hlupák není rozhodně.
Mě byl dřív sympatickej, tím jak byl svůj a nesnažil se nijak podbízet, ale poslední dobou už mě tolik nebaví smile
Reagovat
Carloss
je to tak strašně smutný. Rublev projevil mimořádnou odvahu,že se vůbec vyjádřil. protože Putin je paranoidní psychopat, kterej se mu bude mstít.
Reagovat
annah
Anebo jeho rodině, která žije v Rusku.
Reagovat
sojka1
presne, zase jsem zaspala a odbouchla to pozdeji...
Reagovat
sojka1
nejhorsi je, ze nejen jemu... az chapu tu jejich pripadnou opatrnost, zdrzenlivost, sami jsou treba za vodou, doslova, ale nemuzou s sebou postehovat vsechny blizke, ti kluci se neboji jen o sebe....
Reagovat
milik254
To si kromě tommra přejeme asi všichni
Reagovat
Krisboy
Je to takový alibistický, ale já se jim nedivím. Musí to pro ně být dost těžký.
Reagovat
SydneyOpen
vždyť je to podle tommra jen protiruská propaganda smile
Reagovat
Pe3k
lol
Reagovat
bIbec
A není mír výdobytek dnešní stále hipisacke doby? (ve spojitosti s existencí jaderných zbraní).

Je pro nás vůbec přirozený?

Já válku nechci, protože sem, jako ostatní, strasnej posera. Znamená to, že pokud na mě zaútočí někdo, kdo válku chce, tak mi nakope zadnici?
Reagovat
Fandina
Jde přece o to, aby se ty zbraně nepoužily. To, že je člověk má a umí vyrobit, je přece něco jiného, než že je použije. Mír je proto, aby se lidi nezabíjeli, pro cokoli, pro peníze, pro moc. To je smyslem míru.
Reagovat
elsky
No a válka je tu zase od toho, abychom si polepšili. My jsme třeba potřebovali železniční uzel a nějaké to uhlí na Těšínsku, tak jsme v lednu 1919 napadli Poláky. A máme oboje smile
Reagovat
Fandina
A to je špatně. To by být nemělo.
Reagovat
elsky
To ne, ale rozumět se tomu dá.
Reagovat
Fandina
Nedá. Je to špatně.
Reagovat
Fandina
Je to stejné, jako přijít k sousedovi s nožem a sebrat mu prachy.
Reagovat
elsky
No jo. smile Na zábor je už zase zralá celá Evropa, akorát si to neuvědomuje.
Reagovat
Fandina
A podle tebe je to OK, že lidé spolu válčí, aby si polepšili? Podle mě je to hnus.
Reagovat
elsky
Hnus to je, ale musí se s ním počítat. Západní Evropa už je v rozkladu, my už ani nevíme, jestli ten fousatej je táta nebo máma. A země s imperialistickými instinkty jako Rusko to samozřejmě vidí.
Reagovat
Fandina
Já nepsala o tom, s čím se má nemá počítat. Psala jsem o tom, že válka je špatná.
Reagovat
turista
Souhlasím. Válka je špatná.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
https://m.youtube.com/watch?v=VJcMXC4m5rM

Válka je vůl.
Reagovat
lars
nikoliv uhli ale, porušení prozatímní dohody Polskem - konání celopolských voleb ve sporném území a odvody místního obyvatelstva do polské armády.

vysledek byl dobry:
CSR:
44-53 padlých
124 zraněných
7 nezvěstných

Polsko:
92 padlých
855 zraněných
813 nezvěstných
Reagovat
elsky
Jo, Šnejdárek to zmáknul smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist