Norrie na třetí pokus porazil Kordu, v Delray Beach ožil také Millman

19. 2. 2022, 10:46
Aktuality 0
ATP DELRAY BEACH - Nejvýše nasazený Brit Cameron Norrie v Delray Beach zdolal domácího Sebastiana Kordu, přestože soupeř podával na vítězství, a oplatil mu porážky z loňského semifinále a letošního Australian Open. Do semifinále postoupil také Australan John Millman, který porazil Grigora Dimitrova a poprvé od podzimu 2020 vyhrál tři zápasy po sobě.
Cameron Norrie (© AFP)

Třináctý hráč světa Cameron Norrie si loni zahrál šestkrát ve finále a dvě přetavil v premiérové triumfy na okruhu ATP. V říjnu dokonce senzačně triumfoval na Masters 1000 v Indian Wells a jako náhradník si zahrál na Turnaji mistrů.

Vstup do sezony 2022 se mu ale příliš nepovedl. V úvodních čtyřech zápasech v Austrálii nevyhrál a získal jediný set. Minulý týden se ale chytil v Rotterdamu a nyní nárůst formy a psychické pohody potvrzuje i v Delray Beach. 

V pátečním čtvrtfinále si nejvýše nasazený Brit poradil po třísetovém boji s domácím Sebastianem Kordou. Amerického mladíka zdolal 6-2 1-6 7-6, přestože soupeř podával na vítězství, a oplatil mu porážky z loňského semifinále a letošního Australian Open.

O finále si 26letý Norrie zahraje s dalším Američanem Tommym Paulem (h2h 1-2). Ten ztratil ve dvou zápasech jen šest gamů a po výhře 6-3 6-1 nad krajanem Stefanem Kozlovem postoupil poprvé v sezoně do semifinále.



Na Floridě ožil také John Millman. 32letý Australan letos sice prohrál 4 z 5 zápasů a všechny tři starty v Delray Beach pro něj skončily v 1. kole, ale tento týden porazil už tři soupeře, což se mu povedlo poprvé od podzimu 2020, kdy triumfoval v Nur-Sultanu.

Millman po výhrách nad domácími soky Maximem Cressym a Marcosem Gironem našel recept i na Bulhara Grigora Dimitrova, kterého přehrál 6-4 6-4 a vzájemnou bilanci vyrovnal na 2-2.

V semifinále Millman vyzve domácího Reillyho Opelku, na kterého dosud pokaždé našel recept. Ve třech vzájemných duelech ztratil jediný set.

Vítěz turnaje z roku 2020 Opelka ve čtvrtfinále poprvé po pěti zápasech neudržel servis, šňůru vítězství ale dokázal nastavit o šestý 'korálek'. Čerstvý šampion z Dallasu porazil 7-6 3-6 6-1 Francouze Adriana Mannarina, s nímž si poradil znovu po týdnu, a vzájemnou bilanci upravil na 3-0.

Opelka v posledních 6 zápasech nastřílel celkem 140 es, udělal pouhé 3 dvojchyby a vyhrál 75 ze 76 gamů po svém podání.

• ATP 250 DELRAY BEACH •
USA / Florida, tv. povrch, 664.275 dolarů
páteční výsledky (18. 02. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Norrie (1-Brit.) - Korda (5-USA) 6-2 1-6 7-6(4)
Opelka (2-USA) - Mannarino (7-Fr.) 7-6(2) 3-6 6-1
Millman (Austr.) - Dimitrov (3-Bulh.) 6-4 6-4
Paul (4-USA) - Kozlov (USA) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist