O trofej solidarity a naděje: Forejtek vykročil za hattrickem, Krejčíková poprvé prohrála

29. 7. 2020, 15:46
Aktuality 7
V Liberci dnes začala hlavní soutěž třetího dílu projektu O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta. Hladkou výhrou odstartoval vítěz předchozích dvou akcí Jonáš Forejtek, naopak šampionka ze Starých Splavů a Prostějova Barbora Krejčíková po sérii 14 výher našla přemožitelku v Miriam Kolodziejové.
Jonáš Forejtek (© Český tenisový svaz)

Český tenisový svaz v době koronavirové pauzy pořádá řadu akcí a jednou z nich je čtyřdílný seriál turnajů O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta. První dva podniky Macha Lake Open ve Starých Splavech u Máchova Jezera a Moravia Open v Prostějově měly stejné šampiony, když bez jediné porážky triumfovali Jonáš Forejtek a Barbora Krejčíková.

Jonáš Forejtek začal vítězně i dnes na antuce v Liberci. Devatenáctiletý Čech si poradil 6-2 7-5 se sedmnáctiletým Martinem Krummichem a připsal si první bod do skupiny A. V té ho čekají ještě Zdeněk Kolář a Robin Staněk.

V soutěži žen došlo k překvapení na úkor Barbory Krejčíkové. Bývalá nejlepší deblistka světa po sérii 14 výher nestačila na Miriam Kolodziejovou, která zvítězila 6-4 7-6 a oplatila své soupeřce porážku z prostějovského semifinále.

Adam Pavlásek marně hledá formu i během koronavirové pauzy. Dnes ve svém prvním zápase na Svijany Open v Liberci podlehl 4-6 2-6 hráči šesté světové stovky Ukrajinci Vitaliji Sachkovovi a prohrál tak šestý z posledních sedmi duelů.

Naopak velmi dobrými výkony se dál prezentuje Veronika Vlkovská, jež ve světovém žebříčku figuruje až na 1003. místě. Dvaadvacetiletá Češka prošla kvalifikací na všech třech akcích projektu O trofej solidarity a naděje a poté, co v Prostějově došla až do semifinále, začala dnes v Liberci cennou výhrou nad Jesikou Malečkovou.

Souboje 16 tenistů a stejného počtu žen ve skupinách budou pokračovat do pátku, turnaj Svijany Open s dotací 980 tisíc korun vyvrcholí v neděli finálovými dvouhrami.

• O POHÁR SOLIDARITY A NADĚJE ČTS BY MONETA III •
LIBEREC / Svijany Open
středeční výsledky (29. 07. 2020)
MUŽI
• Skupina A •
Forejtek - Krummich 6-2 7-5
Kolář - Staněk 7-5 6-1
• Skupina B •
Šafránek - Gengel 6-1 6-1
Nejedlý - Svrčina 6-2 6-2
• Skupina C •
Šátral - Pospíšil 7-6(5) 1-6 6-2
Poljak - Paulson 2-6 7-6(4) 7-5
• Skupina D •
Vrbenský - Lehečka 6-4 4-6 6-2
Sachko - Pavlásek 6-4 6-2
ŽENY
• Skupina A •
Kolodziejová - Krejčíková 6-4 7-6(2)
Viďmanová - Marková 6-4 4-6 6-3
• Skupina B •
Vlkovská - Malečková 4-6 6-3 7-6(5)
Bartůňková - Miklová 6-4 6-4
• Skupina C •
Laboutková - Detiucová 6-4 6-1
Sisková - Havlíčková 6-0 6-4
• Skupina D •
Smitková - Kubáňová 4-6 7-5 6-1
Bejlek - Horáčková 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
V pauze je fajn hrát, ale honit si ego na o level slabších spoluhráčích taky není řešení.

Trošku se bojím, aby po otevření ATP nespadl na prdel. Chytne někde hráče TOP100 a půjde na párek.
Reagovat
EllNino
No tak on je rad, že se vůbec hraje ...navic tady je cela ceska špička, Martin Krummich patří mezi nejmladší, co hrají, myslím, že naši po rozjetí sezony mohou mít vyhodu nahraných zápasů
Reagovat
smazaný uživatel
To jo.

Já mu fandím, dělal i sparinga na TM, to mu hodně pomohlo.

Snad se chytne na ATP, už má načase.
Reagovat
EllNino
tak je mu 19, celá kariéra před sebou, teď je škoda, že se nesbírají body no, to už by podle mě kolem tý dvoustovky byl, všem našim mladých to uškodilo, že nemohou sbírat, ale zase mají možnost oproti většině hrát furt :)
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale pořád hrajou s mnohem slabšími hráči, než jsou sami. Forejtek potřebuje hrát s borcema do 200ATP a ne tam sestřelovat nerovnocenné soupeře.
Reagovat
Vaslab
Dvěma držitelkám divokých karet do kvaldy na turnaj WTA v Praze Barboře Palicové a Lucii Havlíčkové se "příprava" v Liberci moc nevyvedla. Prvně jmenovaná prohrála v prvním kole kvaldy s Karolínou Kubáňovou (788.) 2x 3-6, druhá dnes první zápas ve skupině 0-6 4-6 s Annou Siskovou (559.)

Chápu, že jsou to domácí hráčky Sparty, kde se turnaj koná, a bezpochyby se jedná o talentované hráčky, kterým držím palce v rozletu. Myslím ale, že se momentálně daly najít konkurenceschopnější adeptky na WCQ.

WC do hlavní soutěže pro Evženu (snad ne na úkor např. Báry Krejčíkové nebo Terezy Martincové), kor když se hraje bez diváků, je ale mnohem víc nezasloužená...
Reagovat
Hector.Salamanca
Naprostej souhlas, tenhle tenisovej nepotismus, to je taky hroznej nesmysl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist