Obhájce titulu Svrčina je na Spartě bez ztráty setu ve čtvrtfinále

21. 4. 2022, 15:33
Aktuality 0
ATP CHALLENGER PRAHA - Dalibor Svrčina na challengeru na pražské Spartě bez ztráty setu pokračuje v obhajobě loňského triumfu. Devatenáctiletý Čech si poradil 6-3 6-4 i s dalším kvalifikantem Oleksejem Krutychem z Ukrajiny. Ve čtvrtfinále narazí na Lorenza Giustina.
Profily hráčů
Dalibor Svrčina (© Prospertita Open)

U Dalibora Svrčiny se loni v prosinci objevila srdeční tachykardie a po sérii vyšetření se na kurty vrátil až na konci února na nejnižším okruhu ITF a prohrál hned v prvním kole. Na následujících dvou podnicích ovšem prošel až do finále a v solidní formě pokračuje i na challengerech.

Po čtvrtfinálové účasti v Zadaru sice v Oeirasu i Barlettě po třísetových porážkách skončil hned na úvod, nicméně na pražské Spartě v roli obhájce titulu zatím nezaváhal. Stejným skóre 6-3 6-4 si 19letý Čech poradil s kvalifikanty Nicholasem Davidem Ionelem z Rumunska i Ukrajincem Oleksejem Krutychem.

Zatímco včera předvedl čtyři zaváhání na vlastním servisu, dnes jen dvě. V úvodním dějství pěti gamy v řadě otočil stav 0-2 a ve druhé sadě od začátku dominoval.

O své druhé kariérní semifinále na challengerech bude bojovat s Lorenzem Giustinem. Další čtvrtfinálové zápasy obstarají Tomáš Macháč s Lukášem Rosolem, Jonáš Forejtek se Sebastianem Ofnerem a Chun-hsin Tseng s Javierem Barrancem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist