Obhájkyně titulu Badosaová v Indian Wells porazila i neoblíbenou Kuděrmetovovou

18. 3. 2022, 01:34
Aktuality 10
WTA INDIAN WELLS - Paula Badosaová v Indian Wells neztratila set ani s neoblíbenou soupeřkou Veronikou Kuděrmetovovou a už jen dvě výhry ji dělí od úspěšné obhajoby titulu, což se na BNP Paribas Open žádné tenistce už 30 let nepovedlo. O finále si Španělka zahraje s Řekyní Mariou Sakkariovou.
Paula Badosaová (© AFP)

Paula Badosaová loni v Indian Wells získala nejcennější ze svých tři titulů a letos se v Kalifornii může stát první tenistkou od roku 1991, která triumf na prestižní akci obhájí. Naposledy se to povedlo Martině Navrátilové.

A nakročeno k tomu má výborně, ve čtyřech utkáních neztratila ještě ani set. Po Martincové, Sorribesové a Fernandezové si poradila i s Veronikou Kuděrmetovovou, kterou porazila poprvé až ve čtvrtém vzájemném duelu

24letá Španělka dnes proti neoblíbené soupeřce nepřišla ani jednou o své podání. Jediný brejkbol v závěru prvního setu odvrátila a po hodině a čtvrt zvítězila na přemožitelkou Marie Bouzkové či Markéty Vondroušové 6-3 6-2.

"Klíčem bylo dobře podávat a snažit se returnovat její druhý servis. Už jsem s ní hrála třikrát a pokaždé dělala stejné chyby. Nechtěla jsem to dopustit i počtvrté. Chtěla jsme dominovat forhendem," komentovala Badosaová.



O čtvrté finále, v němž ještě neprohrála, si sedmá hráčka světa Badosaová zahraje s Mariou Sakkariovou. O dva roky starší Řekyni v jediném vzájemném zápase loni na Turnaji mistryň porazila ve dvou setech.

Světová šestka Sakkariová dnes porazila 7-5 6-4 Kazašku Jelenu Rybakinovou, když první set otočila ze stavu 1-4.

"Nezačala jsem dobře, byla jsem zbytečně nervózní. Ale věřila jsem své hře a věděla, že brejk by mě vrátil do zápasu. I když prohrávám, jsem teď v klidu. I když prohraju set tak vím, že je o co hrát. Takže fakt, že jsem byla brejk dole, mě nechával klidnou. jen jsem se snažila něco změnit," komentovala Sakkariová.

26letá Řekyně na třetím turnaji po sobě postoupila do semifinále. V závěrečných fázích turnajů má ale mizernou bilanci: v semifinále 4-14 a ve finále 1-3.



První semifinálovou dvojici vytvořily už ve středu rumunská šampionka z roku 2015 Simona Halepová a Polka Iga Šwiateková.

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.369.455 dolarů
čtvrteční výsledky (17. 03. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Badosaová (5-Šp.) - Kuděrmětovová (21-Rus.) 6-3 6-2
Sakkariová (6-Řec.) - Rybakinová (17-Kaz.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hrála pěkněsmile
Reagovat
tommr
po postupu Badosaový a Sakkariový do semifinále je už jasný, že Bára klesne po IW v žebříčku na čtvrté místo ...
Reagovat
Newcombe
smilesmilesmile
Reagovat
baba
taky si říkám - jak autor ví, že je neoblíbená -
proto, že ji hráčky nemají rády, jaká je ...
nebo je neoblíbená, protože může kohokoliv porazit, když se zrovna zadaří
...
nebo proto, že je z Ruska ????
Reagovat
miraben99
Předpokládám, že je to myšleno tak, že je neoblíbenou soupeřkou pro Badosu. Všechny tři předchozí vzájemný zápasy s ní totiž prohrála.
Reagovat
annah
Přesně tak. Neoblibena je pro Badosu.
Reagovat
baba
díky za info
Reagovat
Tomas_Smid_fan
I moje neoblíbenásmile
Reagovat
annah
I moje. A to s ní nemusím hrát. :-)
Reagovat
tommr
já jí taky neměl moc rád, protože často poráží naše holky, ale vyžehlila si to u mě tím jak spráskala Osaku ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist