Peschkeová v den 46. narozenin prohrála wimbledonské semifinále v mixu

10. 7. 2021, 08:36
Aktuality 0
Květě Peschkeové těsně unikl premiérový postup do finále smíšené čtyřhry ve Wimbledonu. Včera večer v den svých 46. narozenin prohrála v páru s Němcem Kevinem Krawietzem s domácí dvojicí Harriet Dartová a Joe Salisbury 2-6 6-4 4-6.
Květa Peschkeová a Kevin Krawietz

Peschkeová si mohla zahrát o titul v mixu deset let po svém triumfu ve wimbledonské čtyřhře, který získala v roce 2011 se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou.

V prvním setu semifinále na centrkurtu v All England Clubu ale Peschkeová dvakrát přišla o servis. Druhý set česko-německý pár získal a v úvodu třetí sady, před kterou se čekalo na zatažení střechy, nevyužil dva brejkboly při podání jedenáctého deblisty světa Salisburyho.

V desáté hře třetího setu při podání Krawietze skvěle returnoval Salisbury. Dva mečboly stihli Peschkeová a Krawietz odvrátit, ale při třetím poslala česká hráčka volej do autu.

Bývalá světová deblová jednička Peschkeová si účastí v semifinále vylepšila v mixu ve Wimbledonu své maximum. Třikrát si ve smíšené čtyřhře zahrála finále US Open (2006, 2010, 2012).

Smíšenou čtyřhru ve Wimbledonu naposledy vyhrála Iveta Benešová v roce 2011 s Rakušanem Jürgenem Melzerem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist