Plíšková a Krejčíková v Indian Wells postoupily do třetího kola. Siniaková podlehla Kerberové

10. 10. 2021, 05:57
Aktuality 4
WTA INDIAN WELLS - Karolína Plíšková i Barbora Krejčíková v Indian Wells zvládly své první duely od US Open. Nejvýše nasazená Plíšková si poradila s Polkou Magdalenou Fręchovou, trojka Krejčíková porazila ve třech setech Kazašku Zarinu Dijasovou. V sobotu neuspěla jen Kateřina Siniaková, jež podlehla Němce Angelique Kerberové a nenavázala na skalp Clijstersové.
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

Karolína Plíšková od porážky ve čtvrtfinále US Open měsíc nehrála, vstup do turnaje v Indian Wells ale bez větších potíží zvládla. Proti polské tenistce Magdaleně Fręchové splnila roli favoritky vítězstvím 7-5 6-2 za hodinu a 21 minut.

Plíšková na 'pátém grandslamu' došla v posledních čtyřech ročnících vždy minimálně do čtvrtfinále. V zápase s Fręchovou, 106. hráčkou žebříčku, ztratila jako první servis v sedmém gamu, ale brejk si hned vzala zpátky a poté využila další na 7-5. Ve druhé sadě rodačka z Loun získala rychle náskok 5-1, při svém podání ještě zápas nedokončila, ale pak soupeřce už nedala šanci.

"Nehrála jsem zezačátku nejlépe, ale pak jsem se zlepšovala a moje hra fungovala. Jsem tady už týden a zvykla jsem si na podmínky. Ona mi ale nedala nic zadarmo," řekla Plíšková, kterou už v Indian Wells doprovází trenér Sascha Bajin, který vyřešil problém s vízy do USA.

Ve třetím kole bude Plíšková čelit Beatriz Haddadové Maiaové (h2h 1-0), se kterou před třemi lety na Australian Open ztratila jen dva gamy. 25letá Brazilka Haddadová Maiaová v Kalifornii startuje jako lucky loser místo zraněné Argentinky Nadii Podoroské a připsala si první letošní výhru v hlavní soutěži turnaje WTA, když Egypťanku Mayar Šarífovou smetla 6-3 6-0.


První zápas od nezdaru ve čtvrtfinále US Open v sobotu odehrála také Barbora Krejčíková. Ta při svém debutu v hlavní soutěži v Indian Wells plní roli nasazené trojky a s pozicí favoritky se na úvod vypořádala, Kazašku Zarinu Dijasovou porazila 6-4 3-6 6-1.

O postup do osmifinále se 25letá Krejčíková utká v prvním vzájemném duelu s domácí Amandou Anisimovovou. 20letá Američanka ve druhém kole vyřadila 6-4 6-1 Italku Camilu Giorgiovou, která od překvapivého triumfu v Montréalu prohrála už čtyři zápasy a osm setů v řadě.

Kateřina Siniaková si v prvním kole připsala skalp Belgičanky Kim Clijstersové, další bývalou světovou jedničku a grandslamovou šampionku už ale nevyřadila. Němce Angelique Kerberové podlehla 1-6 7-6 5-7 a v sedmém vzájemném střetnutí utrpěla už šestou porážku. V Kalifornii pokračuje ještě ve čtyřhře s Krejčíkovou.

Ve třetím kole jsou všechny tři nasazené české tenistky. Už v pátek se do něj dostala Petra Kvitová po výhře nad Nizozemkou Arantxou Rusovou a zajistila si atraktivní souboj s Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

 


Dohrály Muguruzaová či Sakkariová
Světová šestka Garbiñe Muguruzaová týden po triumfu v Chicagu nezvládla v Indian Wells své úvodní vystoupení. Španělská favoritka v Kalifornii prohrála 3-6 6-1 3-6 s Australankou Ajlou Tomljanovicovou, která si připsala první letošní a celkově 4. skalp hráčky Top 10.

strong>Viktorija Golubicová vyhrála další třísetové utkání. Po Vondroušové vyřadila i světovou devítku a semifinalistku dvou letošních grandslamů Řekyni Mariu Sakkariovou, kterou zdolala 5-7 6-3 6-2 a podruhé v kariéře a vůbec poprvé po proměnění mečbolu porazila hráčku Top 10. Ve třetím kole 28letá Švýcarka narazí na Rusku Annu Kalinskou (
h2h 2-0).

Martina Trevisanová dva dny po takřka čtyřhodinové bitvě s Marií Bouzkovou nedohrála zápas 2. kola. Italská kvalifikantka vzdala za stavu 3-6 a 2-5 Estonce Anett Kontaveitové, i když nejevila známky žádného vážnějšího zranění.

• WTA 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 8.150.470 dolarů
sobotní výsledky (09. 10. 2021)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kar. Plíšková (1-ČR) - Frechová (Pol.) 7-5 6-2
Krejčíková (3-ČR) - Dijasová (Kaz.) 6-4 3-6 6-1
Kreberová (10-Něm.) - Siniaková (ČR) 6-1 6-7(4) 7-5
Tomljanovicová (Austr.) - Muguruzaová (5-Šp.) 6-3 1-6 6-3
Džabúrová (12-Tun.) - Sevastovová (Lot.) 6-2 6-7(5) 6-3
Zidanšeková (26-Slovin.) - Konjuhová (Chorv.) 6-4 5-7 6-3
Kalinská (Rus.) - Sorribesová (28-Šp.) 6-3 4-6 6-2
Anisimovová (USA) - Giorgiová (30-It.) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
všem i Katce. Hrála pěkněsmilesmile
Reagovat
com
smile nedival sem se, ale smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na co by ses díval, když si můžeš ráno přečíst výsledky sesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist