Plíšková ve Stuttgartu vypadla ve druhém kole se Samsonovovou

21. 4. 2022, 22:51
Aktuality 9
WTA STUTTGART - Karolína Plíšková na antuce ve Stuttgartu třetí letošní výhru neoslavila. Ve druhém kole česká tenistka podlehla Ljudmile Samsonovové a nenavázala na vítěznou bitvu s Petrou Kvitovou.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková prohrála ve druhém kole antukového turnaje ve Stuttgartu 4-6 4-6 s Ruskou Ljudmilou Samsonovovou. Světová sedmička tak v šestém zápase sezony, do níž po prosincové zlomenině ruky vstoupila až v březnu, utrpěla čtvrtou porážku.

Turnajová šestka Plíšková ve středu v 1. kole vyhrála prestižní souboj s dvojnásobnou wimbledonskou šampionkou Petrou Kvitovou, na třísetové vítězství nad krajankou dnes ale nenavázala.

Zápas s 31. hráčkou světa Samsonovovou se lámal v devátém gamu prvního setu za stavu 4-4. Třicetiletá Plíšková v něm udělala čtyři dvojchyby a poprvé ztratila servis. O sedm let mladší soupeřka brejk potvrdila, získala první set a pohodu si přenesla do úvodu druhé sady, v níž okamžitě vzala Plíškové další podání.

Výhodu brejku si Samsonovová udržela až do konce. Česká tenistka měla největší šanci na srovnání stavu v osmém gamu, kdy se dostala ke třem brejkbolům, ale ani jeden nevyužila. Zatím tak Plíšková letos marně čeká na dva vyhrané zápasy za sebou.

Světová šestka Anett Kontaveitová ve Stuttgartu otočila nepříznivý vývoj i svého druhého zápasu. S Jekatěrinou Alexandrovovou si poradila 2-6 6-3 7-6, přestože byla šestkrát dva míčky od porážky, a také třetí vzájemný zápas vyhrála navzdory prohranému prvnímu setu.

26letá Kontaveitová v hale neprohrála už 22 zápasů v řadě. Ve čtvrtfinále se estonská finalistka z roku 2019 utká se svou loňskou přemožitelkou Arynou Sabalenkovou (h2h 0-4). Nasazená trojka ve druhém kole zdolala 6-1 3-6 6-2 Kanaďanku Biancu Andreescuovou, jež hrála první letošní turnaj.

Paula Badosaová po dvou a půl hodinách boje udolala 6-2 4-6 7-6 Jelenu Rybakinovou a i na druhé letošní antukové akci postoupila do čtvrtfinále. Ve svém debutu v hlavní soutěži v Porsche Areně bude druhá nasazená Španělka pokračovat čtvrtfinálovým soubojem s Tunisankou Ons Džabúrovou.

Světová dvanáctka Emma Raducanuová na svém prvním antukovém turnaji žen vyhrála i druhý zápas. Dnes ve Stuttgartu zdolala 6-0 2-6 6-1 domácí Tamaru Korpatschovou a postoupila do čtvrtfinále. V něm 19letá Britka vyzve 20 utkání neporaženou světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou (h2h 0-0).

• WTA 500 STUTTGART •
Německo, antuka / hala, 611.210 eur
čtvrteční výsledky (21. 04. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Samsonovová (Rus.) - Kar. Plíšková (6-ČR) 6-4 6-4
Badosaová (2-Šp.) - Rybakinová (Kaz.) 6-2 4-6 7-6(4)
Sabalenková (3-Běl.) - Andreescuová (Kan.) 6-1 3-6 6-2
Siegemundová (Něm.) - Sakkariová (4-Řec.) 6-4 3-1 / skreč S.
Kontaveitová (5-Est.) - Alexandrovová (Rus.) 2-6 6-3 7-6(5)
Džabúrová (7-Tun.) - Kasatkinová (Rus.) 6-3 6-3
Raducanuová (8-Brit.) - Korpatschová (Něm.) 6-0 2-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Drzymalski
Samsonovová? No co,co? Asi dobrej oddíl! Atletka co umí tenis. Karol zřejmě řeší osobní herní nebo motivační krizi. Kde je Ace Queen? Spíše Ice Queen. Navíc už skoro nikoho nezajímá. Šest komentářů na TP? Co se děje?
Reagovat
Fandina
Měla zlomenou ruku a dlouho nehrála. Buď se zvedne, nebo ne.
Reagovat
tommr
po třicítce se z takovýho zranění vzpamatovává jen těžko. Obávám se že se na svojí špičkovou výkonnost z doby před zraněním už nikdy nedostane ...
Reagovat
Drzymalski
Karol už mají soupeřky přečtenou.Ruka po zlomenině ji může limitovat ale problém bude asi i jinde.Paradoxně nevylučuji že může zase vyhrávat i velké turnaje.
Reagovat
Alien
Po tom, co jí první výhru v turnaji vybojovala Kvitová snad od ní nikdo výhru nečekal! Nebo ANO?
Reagovat
bIbec
to bylo jasný, když měla takové problémy s Petrou...
Reagovat
FulnekUltras
;-)
Reagovat
d@ve
Ajajaj Karolíno.. Škoda.. smile
Kde máme COMika? smile
Reagovat
FulnekUltras
tak se můžu v klidu na čas rozloučit... ;-)

smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist