Pospíšil v Liberci prožívá nejlepší challenger po pěti letech. V osmifinále jsou i Macháč, Veselý a Nejedlý

31. 7. 2019, 13:54
Aktuality 13
CHALLENGER LIBEREC - Jaroslav Pospíšil na antuce v Liberci navázal na včerejší první challengerovou výhru po více než třech letech skalpem 175. hráče světa Federica Gaia. Osmatřicetiletý český veterán tak po pěti letech vyhrál na challengeru dva zápasy po sobě. O čtvrtfinále se utká s o 20 let mladším krajanem Tomášem Macháčem. Do osmifinále dnes postoupil také Jiří Veselý.
Jaroslav Pospíšil

Jaroslav Pospíšil sice přizpůsobuje svůj kalendář turnajů potřebám svého svěřence Víta Kopřivy, ale i v 38 letech dokáže být konkurenceschopný výrazně mladším tenistům.

Tři roky se pohyboval pouze na podnicích Futures. Z nich má celkem 24 titulů, ale poslední slavil už v roce 2016. Letos navíc začal přidávat také starty na challengerech, ale zatímco v Braze i v Praze prohrál hladce v prvním kole, tento týden na antuce v Liberci má na kontě už dvě výhry. Včetně kvalifikace dokonce tři.

Majitel tří titulů z challengerů (Trnava 2010, Meknes 2011 a Sibiu 2013) v kvalifikaci porazil krajana Lubomíra Majšajdra, včera si poradil s Francouzem Tak-Khunn Wangem a zaznamenal tak první výhru na challengeru dubna 2016, a dnes zaskočil i 175. hráče světa Federica Gaia z Itálie. 

Pospíšil zvítězil 4-6 6-3 7-5. Ve třetím setu sice neudržel vedení 4-2 a prohrával 4-5, ale pak získal 12 z 15 fiftýnů a poprvé od září 2014 na challengeru vyhrál dva zápasy po sobě.

O čtvrtfinále si bývalý 103. hráč světa Pospíšil zahraje proti o 20 let mladšímu krajanu Tomáši Macháčovi. Osmnáctiletý český talent si na Svijany Open rovněž poradil se dvěma papírovými favority, dnes přehrál 6-3 6-2 bývalého 72. hráče světa Aleksandra Nědovjesova z Kazachstánu.

Macháč startuje na challengeru teprve podruhé v kariéře, ale opět nechybí v osmifinále. V dubnu v Ostravě došel dokonce až do čtvrtfinále.

Vstup do soutěže zvládl třetí nasazený Jiří Veselý, který přehrál hladce 6-3 6-1 devatenáctiletého Maďara Zsombora Piroše a oplatil mu pětisetovou porážku z loňského Davis Cupu.

V osmifinále se šestadvacetiletý rodák z Příbrami utká s Němcem Tobiasem Kamkem, kterého před třemi lety porazil 2-0 na sety na antuce v Římě.

O velké překvapení se ve večerním duelu postaral Pavel Nejedlý, jenž vyřadil 136. hráče světa a finalistu nedávného turnaje ATP v Umagu Attilu Balázse. Šestadvacetiletý Čech zdolal maďarského favorita 6-4 4-6 7-6, přestože v rozhodujícím setu prohrával 1-5, a poprvé na challengeru vyhrál dva zápasy po sobě.


Loňský šampion Andrej Martin letos na severu Čech odehrál jediný zápas. Nejvýše nasazený Slovák totiž ve druhém kole podlehl 6-3 0-6 5-7 krajanu Alexi Molčanovi, přestože v rozhodujícím setu vedl 5-1.

• CHALLENGER LIBEREC •
Česko, antuka, 46.600 eur
středeční výsledky (31. 07. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Veselý (3-ČR) - Piroš (Maď.) 6-3 6-1
Nejedlý (ČR) - Balázs (2-Maď.) 6-4 4-6 7-6(2)
Pospíšil (ČR) - Gaio (6-It.) 4-6 6-3 7-5
Macháč (ČR) - Nědovjesov (12-Kaz.) 6-3 6-2
Coria (8-Arg.) - Vrbenský (ČR) 6-4 6-2
Molčan (SR) - A. Martin (1-SR) 3-6 6-0 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
Mantra
Jirka trénuje na USO v Liberci na hlíně? :-) to je fakt edison
Reagovat
com
muze byt rad za Liberec, kdyz uz pomalu nema zebricek na jiny turnaje :D
Reagovat
Dobry-den
Co by proboha Jyrka pohledával na USO? :-D
Reagovat
Mantra
to je fakt
Reagovat
Hector.Salamanca
Já teď z takovýho profesního zájmu sleduju Pavla Nejedlýho s Balazsem a to teda je hrozný pinkání od Pavla, hlavně ten servis jakej dává. Přitom jinak pohyb po kurtu výbornej, vrátí toho kupu, ale herně je to takový volně všechno prostě.
Reagovat
Dobry-den
Tomáš Macháč vypadá nadějně. Párkrát ho zastavila drobná zranění, tak snad ho teď už zdraví podrží. Snad zítra porazí i Jardu a dál se uvidí. :-)
Reagovat
bIbec
Další pěkný výsledek od Tomáše. Tak vydržet do neděle.
Reagovat
gomo1510
Může Jirka Veselý vyhrát v Liberci??
Reagovat
rybicka
Když mu někdo "odpojí hlavu"? Mě těší další mlaďoch - Macháč. Držím palce.
Reagovat
Fransoas
Další zýpas,který pospíšil absolvuje - bude souboj generací,jelikož proti němu nastoupí mladý Macháč.Určitě to může být zajímavý duel.
Reagovat
ttopi
To mi neříkejte, že se taková dlouhá léta uživí Furutes turnajema...
Reagovat
FulnekUltras
chce to rezervy z "jiných aktivit" ;-)))
Reagovat
misoSK
Konkrétne Pospíšil je tréner, Kopřivu asi tiež nevedie zadarmo. A tie futuresy hrá len pre spestrenie, keď už tam so zverencom ide.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist