Potvrzeno: Ruští a běloruští tenisté se nesmí zúčastnit Wimbledonu ani britských travnatých turnajů

20. 4. 2022, 11:01
Aktuality 306
Ruští i běloruští tenisté byli kvůli invazi na Ukrajinu vyloučeni z Wimbledonu, a dokonce i všech britských travnatých turnajů. Pořadatelé londýnského grandslamu a britský tenisový svaz tuto informaci před malou chvílí potvrdili v tiskovém prohlášení. Dříve uvedli, že o účasti ruských a běloruských hráčů a hráček na wimbledonské trávě jednají s britskou vládou. Konečné stanovisko plánovali zveřejnit v polovině května, ale přišli s ním již dnes.

"Uvědomujeme si, že to je tvrdý trest, a mrzí nás, že hráči a hráčky budou trpět kvůli krokům lídrů ruského režimu," uvedl v prohlášení předseda All England Lawn Tennis Clubu (AELTC) Ian Hewitt, který krok projednával i s britskou vládou.

O vyloučení Rusů a Bělorusů dnes nejprve informoval zpravodajský web Sportico. Posléze to potvrdili i pořadatelé, kteří původně chtěli verdikt oznámit až v polovině května.

"Vzhledem k obrovské sledovanosti turnaje nechceme, aby byl zneužit k propagaci ruského režimu. A také máme obavy o bezpečí veřejnosti, hráčů a jejich rodin, proto jsme nemohli rozhodnout jinak," uvedl Hewitt.

Zákaz znamená, že v mužské dvouhře budou chybět světová dvojka Daniil Medveděv nebo osmička Andrej Rubljov, který přitom bezprostředně po zahájení invaze vystoupil proti válce na Ukrajině.

Řada ruských hráček je i v ženské světové špičce. V žebříčku je nejvýše postavená Anastasija Pavljučenkovová, které patří patnáctá příčka. Nejvýše postavenou Běloruskou je Aryna Sabalenková na čtvrtém místě, o Wimbledon přijde i dvojnásobná grandslamová šampionka Victoria Azarenková.

Ohradil se Kreml, ATP i WTA
Kreml se proti vyloučení ruských hráčů z Wimbledonu důrazně ohradil už po zveřejnění zprávy webu Sportico. "Znovu používají sportovce jako rukojmí pro politické předsudky, politické intriky. To je nepřijatelné," rozčiloval se podle AFP mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

"Myslím, že to je špatné rozhodnutí, ale nemůžeme s tím nic dělat. Ruský tenisový svaz už zkusil všechny možné kroky. Tohle rozhodnutí jde proti sportovcům," přidal šéf ruského tenisového svazu Šamil Tarpiščev.

Proti rozhodnutí pořadatelů se ohradili také představitelé ATP. "Je to nespravedlivé a může to být nebezpečný precedens do budoucna," uvedli v prohlášení na webu.

"Diskriminace na základě národnosti je také v rozporu s dohodou uzavřenou s Wimbledonem, protože jediným kritériem pro účast je postavení v žebříčku. Dalšími kroky budeme řešit po poradě s vedením a dalšími členy," uvedla organizace.

Podobně se proti postupu organizátorů ohradila i WTA. "Jsme velmi zklamaní. Jedním ze základních principů WTA je fakt, že o účasti hráček na turnajích rozhodují pouze výkony," uveda v prohlášení.

"Máme to jasně zakotvené v pravidlech i v dohodě s AELTC a britským svazem. Zákaz diskriminace navíc mají i oni sami ve vlastních regulích. Sportovci by neměli být trestáni za to, odkud jsou, nebo za činy jejich vlád. Něco takového není ospravedlnitelné," dodala.

Účast ve Wimbledonu byla naposledy zakázána po druhé světové válce tenistům z Německa a Japonska. "Je naší povinností se připojit k celosvětové iniciativě a omezit ruský vliv nejtvrdšími možnými sankcemi," uvedl AELTC na twitteru.

Zákaz ještě může být přehodnocen
Současně však organizátoři dodali, že pokud by se situace na Ukrajině do června změnila, zákaz startu ruských a běloruských tenistů v All England Clubu by mohli přehodnotit.

Tenis je jedním z mála sportů, kde nebyli ruští a běloruští sportovci plošně vyloučeni z mezinárodních soutěží. Mezinárodní federace ITF jim zakázala účast ve všech týmových soutěžích včetně Davis Cupu a Poháru Billie Jean Kingové, mohou však jako neutrální hrát na turnajích profesionálních okruhů WTA a ATP i grandslamech řízených ITF.

Britský ministr sportu Nigel Huddleston se ale v březnu nechal slyšet, že se mu nezamlouvá představa, že by ruský tenista mohl vyhrát Wimbledon. Třetí grandslam sezony se uskuteční od 27. června do 10. července.

Ondřej Jirásek, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

306
Přidat komentář
bIbec
Přiznám se, že mně na celém tom konfliktu Rusko x Ukrajina nejvíc vadí, že to lidi mají tendenci furt řešit a mlet o tom furt dokola. Je to neskutečně otravné.
V reálu vdycky když o tom někdo začne, tak jenom kejvu jakože "jasný, jasný (tyvole)".
A cítím tu jejich energii, ten zápal jakoby mě chtěli přesvědčit, že ten jejich pohled je ten správný. Nasrat. Putina a Zelenskyjn ať dou do prdele.
Reagovat
bIbec
Ty lidi, tvl, nalepený u těch svejch noťásků, musejí pořád DOKOLA přesvědčovat někoho o PRAVDĚ.
Reagovat
bIbec
Vážně mi přijde, že to z někoho i dost vysává energii. Včecky ty INFORMACE. Strašně smutný.
Reagovat
bIbec
ještě bych řekl, že INFORMACE je fajn. Ta, která např naučí praktické dovednosti.

Ale že někdo někoho zabil, že se někdo někde vyboural, že někdo něco ukradl. Na co to člověk potřebuje vědět?
Reagovat
TheRoyalBlue
Informácia o tom, ako ťa rozrušujú informácie o vojne - načo som to potreboval vedieť? Iba zo mňa vysávaš energiu.
Reagovat
bIbec
Napadlo mě to samé co tebe, když sem to psal.
Je to zase názor. Zdeluju ho víceméně ze sobeckých důvodu, abych řekl svou pravdu.
Přesto upřímně tvrdím, že nemusím mít názor na všechno. Sou věci, kterým nerozumím a rozumět nechci. A které mužů jen těžko ovlivnit.
Nezaobírat se takovými věcmi je v dnešní době těžké.
Ale asi je občas dobré si říct nasrat. Nemá to cenu a jdu okopavat zahrádku.
Reagovat
bIbec
Tuhle informaci, kterou předávám sem si z prstu nevycucal. Samozřejmě. Někdo mi ji vnuknul, nasál sem ji jako houba.
A pro mě má praktický význam.
To, co slyším v televizi je hluk. Co mi nedá nic.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
O svém životě si rozhoduješ sám, takže klidně sázej mrkev a kdoví, třeba tím někomu uděláš radostsmile
Reagovat
bIbec
Tak účel ty zahrádky není v tom udělat někomu radost, že jo.
Jinak melu tu o televizi, ale významný informační boom přišel s internetem. Ten mě určitě ovlivnil. Negativně.
Reagovat
bIbec
"Hospodský aktivista". To je asi ten nejpřesnější výraz. To dělá z lidí přemíra informací a zpráv, které sou zákonitě spíše negativní.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
to "udělat radost" bylo myšleno ne jako účel, ale jako nechtěná událost. Člověk míní život měnísmile
Reagovat
Stippy
Nebetyčná hloupost.
Reagovat
PetaM
Bohužel, když je nemocná hlava, trpí celé tělo. Možná by stálo za zvážení nelpět tolik na tradicích a posunout se dále ... I Wimbledon je nahraditelný ...

Tradice přijdou, odejdou a někdy je třeba vybudovat nové tradice.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Třeba Kremlin Cup na trávě, kam pro změnu nebudou moci jiné než spřátelené zeměsmile
Reagovat
PetaM
To by tam nikdo nehrál. :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Finále žen: Sabalenka x Samsonova (Nasťa má možná škraloup)
Muži: Medveděv x Gerasimov i když i ten Medvědův start by nebyl tak jistý. V záloze když tak Rubl.smile
Reagovat
FulnekUltras
v rublech budeme už brzy platit - ale pššš... ;-)
Reagovat
Dedkojaro
Nejako si zúžil počty spriatelených krajín. V zálohe na finále sú pripravení Thiem a Fucovic????
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile ;-)))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
že by? Sice jsem na ně úplně nemyslel, ale nevyloučil jsem je. Bohužel tito chlapci by mšli tak na ČF, o SF docela pochybuju.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Myslim, ze nejsou nemocne hlavy jen ve Wimbledonu:)))
Ale jo, vsechno je nahraditelne, Vse jednou pomine.

Zakaz by meli rozsirit na cinske hrace, na srbske hrace, madarske hrace, francouzske hrace, nemecke urcite, za tu ropu, no vlastne i na ceske, nebot ty Karlovy Vary...nevim, nevim...:D takova skvrna...
na Slovenske hrace, za ty spiony, na polske, bo furt pousteji prez hranice ruske dodavky a ryzuji na tom prachy, no ty cistky by meli udelat poradne... dale by meli zakazat ucast britskym hracum za ty oligarchy, kteri si tam dale celkem vesele hospodari:D, krom nekterych medialne znamych, kteri byli exemplarne potrestani, aby se vlk nazral a kozy zustaly dale cele...pochopitelne americkym hracum, nebot USA "prodava" jak Rusku tak i Ukraine :D a je jedno jestli je nekdo mafian, nebo to jde oficialni cestou. Jak trestat, tak trestat.
A vzhledem k tomu, ze Rusko je pul globusu, tak jen tezko hledal zemi, ktera s nema nema neco spolecneho v cemkoliv, vcetne ukraincu:)

Pocitam, ze by se to po takove cistce zuzilo na etnika, v Africe, Americe...v Asii, staty jak Butan, atd.

Prvni kolo Wimbl:

Indian kmene Cernonozcu - Chytil jsem raketou buvola na planich, vs.
Pygmej kmenu Baka - Umim koukat prez sit bez dur.

Ja bych se na takove zapasy i tesil:) Jen to chce poradne ocistit od hracu zemi, kteri maji neco spolecneho s Ruskem:)
Reagovat
FulnekUltras
;-))) jo, ten Bhútán by snad mohl být dostatečně intaktní a očistný... ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ahoj Vlčku, jestlipak jsi zaznamenal Stefanovu výstavní rybičku a ke všemu na antuce?!
Reagovat
Vlk-v-trave
nezaznamenal,... resim celkem jine veci...
ale zpravu o Wimblu jsem byl jeste schopny nejak zaregistrovat, takova chvilka, nadech pred mnoha dalsima vyzvama, a neni jich malo:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Stojí za to, určitě na ni mrknismile
Reagovat
Fandina
To jsou zase bláboly. Já tedy z Ruskem nic společného nemám a ani nechci. Národ, který tleská tomu, že vojensky obsadil jinou zemi, to je tedy to poslední, co bych měla uznávat. Tak morálně jsem ještě neklesla.
Reagovat
Fandina
s Ruskem
Reagovat
lars
palivo v nadrzi auta, kterym jezdis ? :)
Reagovat
Fandina
Co je tohle za kecy. Za benzin si zaplatím. To je důvod k rozpoutání války?
Reagovat
Vlk-v-trave
Diskriminace je termín označující nějaké rozlišování.

Nejčastěji se používá v negativním významu rozlišování lidí na základě příslušnosti k nějaké obecné skupině bez ohledu na schopnosti konkrétního jedince.

V tomhle pripade poradatele Wimbledonu diskriminuji rozhodne Rubleva. Jako jedinec ma schopnosti ucastnit se turnaje a jako jedinec vyjaril odpor k valce a agresi Ruska, ale je diskriminovany za to, ze se narodil jako Rus... coz je upadek zakladnich moralnich hodnot, nebot je nemoralni trestat lidi za to, kde se narodili a za to, jake jsou narodnosti. Je to v rozporu se zakladnimi lidskymi pravy.

Muj blabol je jen ironii... :)

Ironie: zastírání, předstíraná nevědomost) je literární nebo řečnická forma, která dosahuje zvláštní, často humorný účinek tím, že vyslovuje něco podstatně jiného než skutečně míní: může přehánět, zastírat nebo říkat přímý opak. Je na posluchači nebo čtenáři, aby si toho všiml a rozuměl podle toho. :)
Reagovat
Fandina
Mně tedy tvůj příspěvek humorný vůbec nepřipadá. Neuraž se, ale je to trapná ironie.
Reagovat
Mony
Jestli je Rublev proti válce, tak by měl být rád, že se proti ní něco dělá.. Tady nejde o něj, ale o nějaký příspěvek organizátorů se zapojit do důležitějších věci, než je teď tenis.. Někdo posílá miliony na obranu, jiný to řeší takhle a dle mne je tohle ještě efektivnější.. Nikdy jsem nebyl pro bojkot OH, ale teď se válci a Wimblaci to timhle jen oznamuji prostým Rusům na jejich dědině, protože o tom nevědí... Když mě např. jako Čecha třeba vyloučí z Wimblu, protože valcim např. v Iráku nebo v Kosovu, tak se alespoň začnu zajímat, co se tam vlastně děje, jestli dělám správně, ap. Informace jsou dnes velká zbraň. Většina i chytrých v Rusku si dnes invazi obhaji a konec může přijít jen s výměnou názoru, ke kterému tohle vylouceni pomuze
Reagovat
Mony
A tohle všechno hajim přesto, že vím, že invaze byla z nemalé části vyprovokována (zákaz ruštiny, brutalita a stále velký politicky vliv fašistického Pravého sektoru, neprijatelne úsilí o vstup do NATO, ap. )
Reagovat
Vlk-v-trave
Hajit veci je dore, hlavne ty, za ktere jsme odpovedni a mame pocit, ze maji hodnotu, nebot na tu hodnotu reaguje take pozitivne a aktivne nase okoli...kteremu to prinasi evidentni uzitecnost v zivote atd.

Valka vzdy rodi utrpeni na obou stranach. Existuji mnohem pozitivnejsi a urcite i ucinnejsi reseni, nez segregace, diskriminace, tvoreni socialnich stigmat, ktere vzdy spis eskaluji problem konfliktu mimo valecne bojiste.

Organizatori mohou vyhlasit, ze hraci budou letos hrat zadarmo, vsechny odmeny pujdou na postizene valkou, hracum jen zajisti ubytovani a jidlo, zazemi pro sportovni souboj a vsem tak dat aktivni moznost vyjadreni nesouhlasu s valkou a agresi bez rozdilu narodnosti. Aktivni, bez tech vsech pseudopolitickych kecu...
Tohle jde udelat na mnoho zpusobu, pokud se lide dokazi chovat trochu dospele a ne jak populisti... kecu je plno...cinu malo...
Neverim ani jim, ani tobe...verim uz jen konkretnim cinum...ktere maji nejaky pozitivni a konstruktivni dosah...kecum urcite ne... tady si muze napsat kazdej co chce...

A ja jdu pracovat:) Nejen pro sebe, ale i pro Ukrainu:) cus.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Pošli to nápad na výtěžek z turnaje pro Ukrajinu pořadatelům. Mně osobně se moc líbísmilesmile
Možná je pro ně komplikovanější než prostý zákaz...
Reagovat
Mony
Myslím, že jsem toho zas tolik nenakecal. Ale jestli tohle není konkrétní čin, ale Le jen kecani, tak jsem překvapen.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nevěř trollůmsmile Na Ukrajině sice není všechno čisté jak sníh, ale důvody k tomu, co se tam teď díky Putinovi děje jsou prostě jinde. Jako záminka se samozřejmě hodí kde co.
Reagovat
Mony
Ano záminka se najde vždy snadno, nicméně už by se mohli politici trochu z historie poučit a nešlapat do vosiho hnizda
Reagovat
Mony
Já vůbec ani Putina ani Zelenskeho neobhajují, jen mám raději politiky typu Gorbačova, kteří vidí trochu dál, než na konec svého nosu.. A své pocity a plány nesdeluji dříve, než mají pevnou půdu pod nohama.
Reagovat
aape
smile
Reagovat
SpacialRecognition
https://twitter.com/christophclarey/status/1516841628274774019

Hmm tak myslím, že buď Wimbledon přehodnotí postoj, nebo budou grandslamy v budoucnu pouze tři.
Reagovat
paddy
GS je jenom jeden smile, a pak nebude žádný smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Krisboy
Podle mě Wimbledon postoj nepřehodnotí. Pokud budou nějaké soudní tahanice, ročník se spíš vůbec neodehraje, než by ustoupili. Ale to je jen můj tip, o zákulisních, politických a právnických čachrem vím víte co smile
Reagovat
SpacialRecognition
https://www.lbc.co.uk/news/martina-navratilova-wimbledon-ban-russian-players/

Nesouhlasí se zákazem ruských hráčů ve Wimbledonu.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
SwissMaestro
Nikdy bych nevěřil, že se s ní v něčem shodnu
Reagovat
FulnekUltras
to se někdy stane i na domovní schůzi ;-)))
Reagovat
paddy
jelikož má doma v posteli Rusku, tak není o čem smile smile
Reagovat
FulnekUltras
důležité info ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To muselo být kruté ultimátumsmile
Reagovat
paddy
věřím, že se z toho dokázala vylízat smile smile
Reagovat
Newcombe
Pamatuju si jí jako bojovnici proti rusákům. Škoda slov, no má za menželku rusandu, takže musí držet hubu
Reagovat
Stan_Borowitz
Asi bude taky hentá "kremelská svině" a "agentka putinovské propagandy", jak moudře dí eurosoudruh blixa. Kdyby nebyla, vydala by té ruské agresorce, co s ní žije, zákaz pobytu v ložnici.
Reagovat
Krisboy
Proti komoušům, nikoliv proti Rusákům.
Reagovat
Carloss
Wimbledon rulezz! tohle měla ATP a WTA udělat už dávno. jsem rád, že tenhle pořád soukromý a konzervativní klub učinil tohle rozhodnutí. proti zlu jaké představuje putinovské Rusko je třeba udělat vše. i když to jistě vůči ruským hráčům není spravedlivé. bravo!
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně to připadá takové polovičaté. Měli by ruské hráče nechat přijet a pak je prostě postřílet.

To by Putinovi teprve ukázali, jak se bojuje proti zlu.
Reagovat
Carloss
Stan Borowitz: spousta lidí si neuvědomuje, že putinovské Rusko je se západním světem ve válce. informační a psychologické. nehledě na to jakou genocidu páchá na Ukrajině. ti sportovci se s tím musej nějak vyrovnat nebo emigrovat. jsem tak rád, že ve Wimbledonu nemůžou propagovat fašistický Putinův režim. Churchill by to udělal stejně. zlu se nesmí ustupovat ale naopak - zatnout mu tipec hned. i když to odserou nevinní lidé. ale neumřou. jako Ukrajinci.
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslíš teď konkrétně jen ty Ukrajince, kteří umírají od 24. února 2022, nebo i ty, kteří umírali rukou vlastních spoluobčanů od roku 2014 do 24. února 2022?
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Myslíš v té části Ukrajiny, která je od zmíněného roku částečně okupována Ruskem?
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím tu čast Ukrajiny, kde žije cca 5 milionů etnických Rusů, kterým "trestné" prapory Azov, Ajdar a další střílely osm let na hlavu rakety a dělostřelecké granáty jen proto, že požadovaly status autonomních regionů a možnost mluvit rusky.

https://en.wikipedia.org/wiki/Alley_of_Angels

Mně je líto i těchto zavražděných dětí. Umírat se na Ukrajině nezačalo 24. února.
Reagovat
Fandina
Nemel nesmysly. Nikdo nikomu nezakazoval mluvit rusky. Jsi ubohý.
Reagovat
Stan_Borowitz
https://www.hrw.org/news/2022/01/19/new-language-requirement-raises-concerns-ukraine

Doufám, že Human Rights Watch nepovažuješ za proruský web, Fandino.
Reagovat
Fandina
Milý Stane, i kdyby si sem dal cokoli, tak moc tlačíš na pilu a moc píšeš o Ukrajincích. Ale oni nikoho nenapadli, agresor je tady Rusko. Nesnaž se to omluvit. Jsi moc průhledný.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
To se pleteš, do tohohle vlákna jsem naopak vstoupil návrhem na daleko přísnější postup vůči ruským sportovcům. O zabitých Ukrajincích začal až Carloss, tak jsem se ho jen zeptal, jestli myslí všechny, nebo jen některé. Protože pro mne jsou ti druzí zabití, které vy ignorujete, také lidi.

Škoda, že pro tebe ne.
Reagovat
Fandina
Co to meleš za nesmysly. Kdyby ti pitomí Rusové neobsazovali druhé státy, nebyli by žádní mrtví, ani vojáci. Jenže to ty nikdy nepochopíš.
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže počítají se jen ti mrtví, které zabili Rusové. Nad těma se pláče. Ti ostatní si smrt tak nějak zasloužili, takže se nemá smysl jimi zabývat. No, čím dál líp, Fandino.
Reagovat
Fandina
Psala jsem o tom, že když není válka nejsou mrtví. Ani vojáci. Nauč se číst.
Reagovat
Fandina
PS a vojáci jsou mrví v každé válce a je to vina těch, kdo válku způsobí.
Reagovat
Stan_Borowitz
V tom se rozhodně shodneme.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
S jazykem to nesmysl je, protože ruštinou mluví nemalá část Ukrajinců.
Doporučuji článek publicisty Justa, který v Rusku žije 15let a situaci na Ukrajině se věnuje.
A jestli sis nevšiml, tak Ukrajina je suverénní stát a tudíž je jakékoli napadení kvůli problémům menšiny nepřípustné.
Čeho teď Rusové dosáhli? Je jejich denacifikace úspěšná?
Nebuď naivní, při téhle invazi rozhodně nejde o práva ruské menšiny na Donbasu.
Reagovat
FulnekUltras
ale vyrazit usnatu z rukou uk beranidlo smile
Reagovat
Carloss
koukám, že ruská propaganda ve Vašem případě a dalších pánů zde funguje na sto procent. :) neumíte rozlišovat. Rusko je agresor. tečka. páchá zločiny proti lidskosti tečka. je to zločinný režim tečka. nesrovnávejte to prosím už nikdy s invazí USA do Iráků nebo bombardováním Srbska. protože vás to bude jen usvědčovat z toho, že jste blbý jako tága. vy jste přesně ten typ lidí, co by kolaborovali i s Hitlerem, protože byste si mysleli, že češi jsou svině neb šikanují sudetské Němce. je mi líto, že to tak musím říct. mně jen mrzí že ATP a WTA tenhle zákaz ruským hráčům neučinili už dříve. protože byznys vládne. jsem rád, že Wimbledon pořád má svou čest.
Reagovat
FulnekUltras
klid, svazáčku - v životě tě ještě čeká hodně poznávání... ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Váš už ve škole fakt učí, že Češi posílali na sudetské Němce trestné prapory zformované a placené českými oligarchy a skoro deset let je bombardovali a zabíjeli?

No, koukám, že transformače školství pokračuje mílovými kroky...
Reagovat
aape
zdá se, že TP je prostor okupovaný nehoráznou proruskou propagandou a jejími přívrženci
Reagovat
Fandina
Stan a FU potřebují odůvodnit Ruskou válku. Ve skutečnosti se odhalují jako primitivní ubožáci.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tam, kde dojdou argumenty, přicházejí urážky. Vypovídají ovšemn především o těch, kdo se k nim uchylují.

Já rozhodně nepotřebuji "odůvodňovat" válku na Ukrajině, Fandino, já ji nevedu, neposílám do ní zbraně ani peníze na ně. Jen vidím věci trochu víc v souvislostech. Pokud Zelenskij nakonec protiútokem dobude a srovná se zemí Moskvu a popraví Putina na Rudém náměstí, smutnit kvůli tomu fakt nebudu...
Reagovat
Fandina
Milý Stane, jsi moc průhledný, jak se snažíš svalit vinu na Ukrajinu. Jenže ta Rusko nenapadla.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale já nic na Ukrajinu nesvaluju, to jsi opravdu nějak špatně pochopila, Fandino. Ukrajinci jsou v tom celkem nevinně, tedy většina z nich. Stejně jako většina Rusů.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ani toto není pravda - cca 70% Rusů fandí Putinovi a volilo by ho a tedy většina Rusů se na vzniklé situaci podílí a nese svůj díl viny.
Pokud by tam byla situace jako v Íránu, kde je proti vládě ca 70-80% lidí, pak by platilo, že je jich většina nevinných, tak tomu ovšem není.
Snažíš se vrtěti psem a to zrovna v téhle situaci není nejlepší.
Reagovat
FulnekUltras
situaci v Íránu znáš osobně? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Byl jsem tam a i vím od lidí, co tam jezdí často, pak i od místních.
USA jsou satanáši, ale spousta mladých netouží po ničem jiném, než tam zdrhnout. Zakázané ovoce...
Komu situace vyhovuje jsou vyšší vojenské šarže a náboženský radikálové. Írán má ten islám jen v názvu. Jasně, že tam fungují šíité a sunnité, ale u nich jde často víc o historické kořeny než jakýkoli fanatismus. Jsou to hlavně Peršané. V některých menšinách ženy ani nenosí šátky, v Teheránu to bylo taky často jen na oko.
Jsou tam svázaní, nemůžou projevovat ani vlastní kulturu naplno. A proti vojenské moci nic nezmůžou, už to nedávno zkusili.
Reagovat
FulnekUltras
tak mlaďoši a část střeďáků jsou pomatení konzumem i u nás - a když to nejde přes volby, má globálmafie v záloze "barevné revoluce" - Damávand a vykoupat se v šusťákách v Kaspiku mám ještě v plánu, ale zatím nezbývá, než tomu nechat volný průběh ;-)
Reagovat
lars
Proc jsi napsal 70 % ?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
napsal jsem cca 70%, tedy může to být o málo méně nebo i víc. Zkus dohledat na netu, podpora Putina je velká, Rusové vždycky potřebovali silného vůdce a pokud je to ještě někdo, komu záleží na velkém Sovětském svazu, tak nemá o příznivce nouzi. Hodně mladých a inteligence zdrhla, ve velkých městech je nějaká opozice, ale prostě jsou hodně v menšině.
Reagovat
lars
Jenze mnoho Rusu muze byt ovlivneno propagandou Kremlu
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ne že může, ale je, ovšem absence vlastního zdravého úsudku je neomlouvá. My měli komunistickou masírku 40let a lidi se úplně zblbnout nenechali. Jenže Rusko je větší, izolovanější a lidi všeobecně míň vzdělaní a zvyklí, že jim někdo vládne pevnou rukou. Skoro nemožný tohle rozbít.
Reagovat
annah
Je to tak. Bohužel je to národ, který neunese svobodu, zčásti proto, že ji nikdy nezažil. Asi potřebuje vládu silné ruky. A tak bude vždycky nebezpečí, že se tě vlády chopí nějaký šílený Hitler Druhý. O vyrazi na zteč. Jako právě teď
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
lars
A % Rusu ma absenci vlastního zdravého úsudku ?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
bohužel dost na to, aby v Rusku mohl vládnout někdo jako Putin už tolik let...
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale to bys mohl říct i o Maďarech. Každopádně Orbána bych rozdělil, jeho ekonomická politika špatná není.
Reagovat
lars
A ze si jeste "neodstranil" z funkce prezidenta CR - Zemana, nebo s jeho politikou souhlasis ? :))
Reagovat
Krisboy
Jak vidno, demagogie skutečně nemá hranic...
Reagovat
FulnekUltras
naopak - je skvělé, že se tu navzdory převažujícím veřejným poměrům až dosud zachovala jistá oáza svobody projevu - byť uznávám, že někdy je toho OT až moc smile
Reagovat
blixa
Okupován snad ještě ne ale rozjeli to tu chlapci. Většina jsou to celkem neškodní hlupáci, taky jsou tu nějaké zkroucené mozky jako je třeba ten nešťastník Ultras, ale skutečně chytrá zkušená a zavilá prokremelská svině je nick Stan_Borowitz. Jedná dokonale podle instrukcí určené pro kremelské troly. Nikdy neútočí přímo, naoko je tak nějak jakoby proti válce, ale zpochybňuje, zpochybňuje, zpochybňuje, nahlodává, dává do souvislostí to co spolu v žádném případě nesouvisí, překrucuje, skvěle pracuje s polopravdami, vypadá to že mezi námi máme opravdu kvalitního agenta putinovské propagandy pro Česko. Platí tě aspoň dobře ty šmejde ? smilesmile
Reagovat
Fandina
Jj, přesně tak to na mě působí.
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Á, blixíček zase vzlyká, chudák maličká, bo se právě podle pokynů soudružky mistopředsedkyně Evropské komise vysprchoval ve studené vodě a při zavírání kohoutku vítězně zvolal: "A máš to, Putine!"

A teď je připraven na lov putinovkých agentů. Ledničku a kredenc už prohledal, pod postele se podíval, tak vyrazil na TP. Takový inspektor Clouseau ve službách liberální demokratury.
Reagovat
Krisboy
Sorry, ale klesáš stále níž. Ty tvoje bláboly už fakt nemají úroveň, jsi jak malé děcko.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jsem rád, že i podle tebe ty bláboly paní Margarete Vestager, místopředsedkyně Evropské komise, o pomstě Putinovi sprchováním ve studené vodě nemají úroveň a znějí, jako by je pronášelo malé děcko...
Reagovat
Krisboy
Nejsi jen ultrademagog, ale i blb. Tohle je dno. Tím s tebou končím, Babišův klone.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Taky bych ho nečekal až tak hluboko...
Reagovat
FulnekUltras
Černochová vězí podstatně hlouběji. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nové koště...
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
Krisboy
Já myslím, že jsi to moc netrefil.
Reagovat
Lina
Tenhle útok na Stáňa, myslíš vážně?
Reagovat
Lina
* Stana
Reagovat
blixa
Nevím kdo jsi, tvůj nick jsem tu zatím nezaznamenal. "Stáňa" (to je dobrý, to budu používat smile) si tě pozval, abys ho podpořila ? Ne, to není žádný útok. Jen jsem napsal to, čím jsem si na 99% jist.
Reagovat
Newcombe
Líp bych to nenapsal.
Reagovat
lars
A proc nebyly sankce proti USA za invazi do Iraku ?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
protože si pleteš holky a vdolkysmile
Reagovat
lars
to je asi opacne :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zkus se nad tím zamyslet a zjistíš, že to rozhodně není totéž. A tím nijak USA neomlouvám, nemám žádný důvod se zastávat jakýchkoli nepravostí, ať je dělá jakýkoli stát...
Ale na druhou stranu, politika je svinstvo a k nám se stejně nějaké zákulisní boje a záměry nedostanou. Je to jak v Jistě pane premiére nebo ve starých dobrých francouzských filmech...
Reagovat
lars
neni to totez :)
Ale ja se ptal, proc nebyly sankce proti USA za invazi do Iraku ?
Sankce byly i proti Iranu, ikdyz invazi do jineho statu neudelal.
Reagovat
turista
Protože byl monopolární svět. A samozvaný světový četník může všechno beztrestně i zabíjet civilisty a děti.
Reagovat
Fandina
Nemel nesmysly.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
aape
ubohé
Reagovat
Krisboy
Ubohé, trapné a ultrademagogické smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Úplně stejně ubohé, trapné a ultrademagogické jako zakazovat hrát třeba Rublevovi, který invazi odsoudil.
Reagovat
Krisboy
Není to vůbec stejné. Tvoje laciná demagogie je až taková babišovská, řekl bych, víc k tomu nemám co říct.
Reagovat
FulnekUltras
typický volič "antibabiše" ;-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Najdi pět rozdílů, Krisboyi...

Uplatňování principu kolektivní viny je naprosto odporná praxe (praktikoval ji také jeden pán jménem Hitler na Židy) a navíc v případě Rusů nepovede k ničemu dobrému. Spíš to k Putinovi přivede i ty, kteří mu zatím nefandili.
Reagovat
Krisboy
"Mně to připadá takové polovičaté. Měli by ruské hráče nechat přijet a pak je prostě postřílet."

Co z toho jsi myslel vážně? Tipnu si - nic. Jaký smysl má takové vyjádření? To je prostě demagogie a manipulace přesně babišova stylu.
Co podobného jsem napsal já? Kde schvaluji kolektivní vinu? Pořád dokola...
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale já nepolemizuji s tebou, nebo ty jsi snad člen All England Clubu a hlasoval jsi pro vyloučení ruských tenistů z Wimbledonu?

Akorát tě štve, že si teď sám uvědomuješ, jak ten nesmysl kolektivního trestu vynikne v plné nahotě, když se dovede ad absurdum.
Reagovat
FulnekUltras
dobro a zlo jsou zvlášť v poslední době ve veřejném prostoru dvě docela slušně pokrytecky zdeformované kategorie smile
Reagovat
Patapuff
Ten, co jiného napadá, je zlý. Nic zdeformovaného na tom není.
Reagovat
FulnekUltras
a jak se díváš na černo-bíle monotónní, nic neřešící stalking? smile
Reagovat
Patapuff
Jo, zapomněl jsem se zeptat: Už si řekl těm našim hokejistům, že jsou lemry a holátka? Nebo to dokážeš jenom anonymně psát?
Reagovat
FulnekUltras
jj, stále kvoká... ;-)
Reagovat
Patapuff
A proč jim to neřekneš? A ministryni obrany už si dal jednu mezi oči?
Reagovat
FulnekUltras
mezi světla ;-) jí to řeknu, hned jak ji někde potkám - ale že bych podobnou bezpáteřní svoloč pracně vyhledával, to tedy nehrozí - už tak se na mě lepí až dost ;-)))
Reagovat
Patapuff
Doma u klávesnice ji asi nepotkáš.
Reagovat
FulnekUltras
rozumíš, co říkám? - slídit po té anální ficce rozhodně nemíním - každá věc má nakonec svůj pravý čas smile
Reagovat
Patapuff
Takže zase zůstane jenom u honění si pinďoura u klávesnice. Že tě to bavísmile
Reagovat
FulnekUltras
že na to furt myslíš smile - dej ale pozor, ať se ti elfoušek neskřípne mezi klávesy ;-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Jako USA, když napadly Srbsko? Nebo Irák? Grenadu? Atd. atd.
Reagovat
annah
Asi se to dá přirovnat k rozhodnutí vyloučit Německo a Japonsko z OH 1948. Důvod byl stejný jako dnes: ty země rozpoutaly válku. Jejich sportovci za válku tehdy taky nemohli, i když mnozí se za fýrera postavili a nadšeně hajlovali jako dnes hajluje třeba Pljuščenko.
Reagovat
Carloss
annah: jj, to je dobré přirovnání.
Reagovat
FulnekUltras
bush mladší byl führer jak vyšitý - a krve mu za nehty zůstalo řádově víc - že to tenkrát až tolik nikoho z "liberáldemokratů" nevzrušovalo?... smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak oni hajlovali hlavně Banderovci a Šukevičovci, ke kterým se hrdě hlásí dnešní ukrajinský režim...
Reagovat
Fandina
Nečti už ty proruské weby. Jsi směšný.
Reagovat
Stan_Borowitz
Připadá ti Wikipedie jako proruský web?

https://cs.wikipedia.org/wiki/Roman_%C5%A0uchevy%C4%8D

Doporučuji zejména odstavec "Ve službách nacistů".

A víš, že jeden z hlavních prospektů v Kyjevě se jmenuje Prospekt Romana Šucheviče? A že má ten pás své vlastní muzeum? A spoustu soch po celé Ukrajině? A že dostal titul Hrdina Ukrajiny?

Ty proruský webe...
Reagovat
Fandina
Možná by sis to měl nastudovat podrobněji a ne číst jen to, co se ti hodí. Pohled na Banderu se liší.
Reagovat
Fandina
PS ... děláš přesně to, co ruská propaganda. Propaguješ jen co potřebuješ.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ale ne. Jen připomínám to, co naše propaganda taktně zamlčuje...
Reagovat
FulnekUltras
v době, kdy přímých pamětníků už rychle ubývá, není mezi "kovanými" 30-40tiletými "historiky" ani divu smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Pohled na Šuchevyče se taky liší?

"Šuchevyč se připojil k Banderovi a pod vedením Abwehru z ukrajinských nacionalistů zformovali dva "policejní" prapory, Nachtigall a Roland, které se podílely na etnických čistkách na Ukrajině, například na pogromech ve Lvově"
Reagovat
Fandina
A jak to souvisí s tím, že Rusko napadlo Ukrajinu?
Reagovat
FulnekUltras
taky si Fandi někdy všimni, jaký znak (ne náhodou) visí za Zelenským - a kde má svůj původ

https://cs.wikipedia.org/wiki/Organizace_ukrajinsk%C3%BDch_nacionalist%C5%AF
Reagovat
Krisboy
Jeden z Putlerových tajných trumfů v "denacifikaci" Ukrajiny:

https://www.parlamentnizpravy.cz/putin-posila-zoldaky-z-wagnerovi-skupiny-s-tetovanim-ss-na-ukrajinu/

smile
Reagovat
FulnekUltras
dřív se tihle kluci servali s azovci někde na fotbale, dneska už se bohužel můžou "realizovat" i jinak - podobně jako další chuligáni z celé západní i střední Evropy, před osmi lety cíleně svážení na Majdan smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Já ale nikde netvrdím, že je Putin Mirek Dušín a bojují za něj samí čestní hoši a dobráci... Putin je typický představitel arogantní velmoci, která pro obranu svých zájmů a občanů neváhá rozpoutat válku, vtrhnout do cizí země, financovat a organizovat politické púřevraty, unášet a vraždit cizí politiky a tak dále a tak dále.

Znám minimálně ještě jednu takovou...
Reagovat
D@nny
"Putin je typický představitel arogantní velmoci, která pro obranu svých zájmů a občanů neváhá rozpoutat válku"

Teď jsi tomu nasadil korunu. Jestli jsi skutečně myslíš, že Putinovi záleží na občanech své země, tak jsi opravdu jen dětský prosťáček.
Reagovat
FulnekUltras
na Fialu a Pekarovou samozřejmě nemá ;-)))
Reagovat
Patik
bože tá rozhodkyňa..povedzte mi prosím čo tie ženy vidia na tej plastike..taká pekná žena to bola..
Reagovat
FulnekUltras
teď už je jen pevná
Reagovat
Patik
Djokovič už cítiť že pomaly naskakuje na ten kolotoč cítiť že už sa dostáva na tú vlnu niektoré tie údery výmeny cítiť že ochvíľu naskočí len potrebuje trošku pomôcť od súpera a potom sa už len povezie..herne to pôjde..potom už to bude len na kondícii..
Reagovat
annah
Pere se s tím ztěžka, od své loňské formy je pořád kilometry daleko. Je šance, že se do ní dostane za měsíc? Asi moc ne, i když možné je všechno. Spíš to vypadá, že Rafův hlavní soupeř v boji o FO je mimo hru, takže Rafovi stačí vyléčit zranění a má dvaadvacítku skoro v kapse.
Reagovat
Patik
potrebuje zvládnuť tento zápas..keď v Madride niečo uhrá v Ríme niečo..na RG keď mu dopraje dobrý žreb..títo veľkí hráči tie formy skôr oprašujú ako hladajú.
Reagovat
annah
Zápas je fakt napínavý. Za stavu 5:5 ve třetím měl Djere při svém podání snad šestkrát výhodu, nakonec proměnil, ale byl to nervák. Pro oba...
Reagovat
Patik
takúto výhru potreboval ako sol..uvidíme ako zregeneruje a čo predvedie zajtra..ale nech ho pekne vytrápia potrebuje to.
Reagovat
turista
Nemá v kapse zhola nic natož dvaadvacítku. Takový Tsitsipas ho může vypařit.
Reagovat
steve79
Djoko zaziva tezkou krizi, ale neni se co divit. Za ctyri mesice odehral pet zapasu.
Reagovat
Patik
ono to ani neni kríza..aspoň ja to tak nevnímam..štandardná situácia kedy hráč dlho nehral a potrebuje sa do toho dostať..kríza by to bola keby hral dobre a bol by v pohode aj kondične a vypadával by na základe nejakých zmätkov kiksov výpadkov..potrebuje len zápasovú prax..
Reagovat
Pe3k
Chápu, že má krizi po minulé sezoně po těch kovidových eska padách, ale co nechápu je, že neumí hrát bez Vajdy smile
Reagovat
Patik
to či vie hrať bez Vajdu sa uvidí asi až nakonci sezóny..ešte je skoro na také súdy..2017-18 je stará záležitosť ktorá nemusí nič znamenať..
Reagovat
Krisboy
Láslo, ty seš máslo smile
Na lopatě jsi ho měl smile
Reagovat
SpacialRecognition
Discrimination based on nationality also constitutes a violation of our agreement with Wimbledon that states that player entry is based solely on ATP Rankings. Any course of action in response to this decision will now be assessed..."
Reagovat
SwissMaestro
NOoo....
Reagovat
SwissMaestro
wimbledon si muze delat co chce, ale ostatni britske turnaje spadaji pod ATP, ne? to mohou jen tak svevolne toto rozhodnout? Podle me, toto uz je soudne napadnutelne
Reagovat
Mony
Asi to museli mít prodiskutovane s právníky i ATP, WTA i ITF.
Reagovat
SwissMaestro
no, žalovatelné to je (ty ATP turnaje) ...podle prvních komentářů
Reagovat
Mony
Uvidíme. Zase popudit si své chlebodarce nemusí být nerozumějsi
Reagovat
SwissMaestro
to je jak když někomu zakážeš chodit do práce jen protože je nějaké národnosti :D
Reagovat
FulnekUltras
nebo do hotelu nepustíš toho, kdo na recepci nepodepíše patřičný "postoj" smile
Reagovat
Fandina
ATP je sdružení, organizace, která si stanovuje svoje pravidla. Na čem se usnese, to platí. Naivní představa, že něco musí.
Reagovat
Stan_Borowitz
Musí dodržovat zákony zemí, ve kterých působí, mezinárodní právo a uzavřené smlouvy. Například.
Reagovat
Fandina
To samozřejmě, ale to kdo bude nebo nebude hrát na turnajích je v jejich kompetenci.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tady o tom ale nerozhodla ATP, naopak ta s tím rozhodnutí organizátorů WB nesouhlasí a tvrdí, že je to v rozporu s pravidly ATP.
Reagovat
Fandina
Budou o tom ještě jednat, takže nic není jisté.
Reagovat
Krisboy
Mezinárodní právo? K smíchu. To už je dávno jen cár papíru.
Reagovat
Krisboy
Uzavřené obchodní smlouvy jsou nad mezinárodním, nebo snad nedejsatan lidskými právy.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak závazný výklad mezinárodního práva provádí samozřejmě ten, kdo má k tomu dost zbraní. Donedávna to byly jen USA, ale pomalu si dělají ambice i další státy. Rusko, Číma, Indie...

S obchodními smlouvami je to krapet složitější, zbraněmi mohou být i suroviny nebo potraviny.
Reagovat
FulnekUltras
a vůbec nejvýš je vyhláška hlavního hygienika smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ty žaloby se ještě pár let potáhnou a budou státy, a samozřejmě jako vždy obyčejné občany, i nemálo stát.
Reagovat
FulnekUltras
no doufejme, že totalitní mánie "všeobecné očkovací povinnosti" se už nikdy nevrátí...
Reagovat
Mony
Všechny GS a Wimbledon zvlášť jsou v podstatě soukromé akce, kde mohou prdet na jakékoliv pravidla.. A na soukromou akci si můžu pozvat koho chci. Víc už bych nesoudil. Pro mě jsou a byli vždy frajerismile. Už proto, že nepotřebovali žádné sponzory.. Anonymous se taky nikoho neptá..
Reagovat
SpacialRecognition
No nevím ITW/WTA/ATP můžou teoreticky říct, že body do žebříčku se z Wimbledonu a ostatních britských turnajů počítat nebudou a měli by problém.
Tím neříkám ,že to udělají, to určitě ne, ale i takovou možnost mají.
Reagovat
Mony
A komu by to ublížil víc?
Reagovat
FulnekUltras
anonymous je skutečný (virtuál)fašistický hnus - kdo nesplní to, co ve svém zvráceném fanatismu chceme, toho zničíme smile
Reagovat
Mony
Tak si je nerozhazej!
Reagovat
Jon61
(Virtuál)fašistický hnus? Vy budete hájit Vladimíra Vladimíroviče do roztrhání těla, i když on je REÁLNÝ fašistický hnus, který si klade požadavky a vynucuje si je brutální sílou.
Reagovat
FulnekUltras
Putin je úplně jiná kapitola - a na rozdíl od mnoha amerických agresí přesně ví, co a proč dělá. Stejně jako pes zahnaný do kouta. smile
Reagovat
blixa
Neurážej psy, šmejde ! A víš o nich howno, pes zahnanej do kouta propadá panice a většinou moc neví, co dělá ...
Reagovat
FulnekUltras
prostě nejlepší obrana je v takové situaci útok - to je fakt smile
Reagovat
Jon61
Na Putina někdo zaútočil? smilesmile To je vzteklý kremelský mala putbull Vovka.
Reagovat
FulnekUltras
USNATO už samou roztažností neví, co by - a to je celé - nebylo možné dál čekat, jako by to jistě udělali Gorbačov či Jelcin (a za dalších deset let se pak už jen poklonili ušákům přímo před mauzoleem) smile
Reagovat
SwissMaestro
tvl ten Djokovič je totálně rozhozenej a mimo :(
Reagovat
com
vod porazky od Jirika to s nim de z kopce smilesmile
Reagovat
Mony
Od odchodu Vajdy, jako vždy predtim
Reagovat
SpacialRecognition
ale proč tedy nejsou vyloučeni i Čínané, je všeobecně známým faktem, že v číně jsou na určité národnostní menšině taktéž páchány zvěrstva. A také vzpomeňme na Peng Shuai, která byla "rehabilitována".
Reagovat
Rafaeoli25
Na největšího ekonomického hegemona světa si už dnes nikdo netroufne..
Reagovat
SpacialRecognition
Pak je ale tohle rozhodnutí přinejmenším pokrytecké, ne?
Reagovat
Rafaeoli25
Tak dnešní svět je už jen o penězích bohužel a Čínu si nikdo znepřátelit nechce, to je očividné.
Reagovat
FulnekUltras
ušáci bezohledně bombardovali a vraždili po celém světě - takže je tím jasnější, odkud vítr fouká i dnes smile
Reagovat
lars
spis proc byly OH v Cine ?
Reagovat
Krisboy
Správná otázka. Pokrytectví na entou. Číňané zřejmě zaplatili jistým osobám tolik peněz, že se na chvilku přimhouří očičko.
Reagovat
Mony
Protože tam žije skoro třetina lidstva.. Ty nic nemůžou nebo nesmeji?
Reagovat
Stan_Borowitz
Ne, ti mají přece jako koloniální otroci za hrstku rýže pomáhat plnit americký sen...
Reagovat
annah
Protože ruský fašistický stát už na rozdíl od Číny překročil tu poslední mez. Bez vypovězení valky napadl sousední zemi, drancune ji a vraždí lidi po tisících. Putler je to samé jako kdysi Hitler. A polknutim Ukrajiny se nezastaví. Hitler měl stejny cíl: ovladnout Evropu. Nastesti neměl jaderné zbraně. Putler je má. Máme se na co těšit.
Reagovat
FulnekUltras
a na rozdíl od USA?
Reagovat
FulnekUltras
toto uplatňování kolektivní viny - byť pod brutálním nátlakem soudobé gateSSorosmafie - je jednou z nejzvrácenějších forem pozemské existence vůbec - a dokonale protřídí charaktery smile

ty nejpodstatnější věci se však odehrávají jinde - o pomoc škemrající (mj. též britští) žoldáci v Mariupolu a velmi nadějná situace před prezidentskými volbami ve Francii budiž důkazem, že základní hodnoty normálního světa stále žijí a rozhodně se nehodlají podrobit úchylným globálním experimentům několika málo zazobaných sociopatů, podporovaných mediálně protežovaným stádem jejich bezpáteřních novosvazáckých pohůnků

smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
Sorry, jsem velkým kritikem politiky USA i počínání NATO. S tím, co říkáš ty ale nesouhlasím, pro mě není normální svět ten, co vidíme v Číně, Rusku, o KLDR nemluvě. Normální svět se nevyznačuje tim, že potírá menšiny. Být homusexuálem, transexuálem, ale i všemi jinými menšinami je v těchto zemích ohavně trestáno, že s tím žádný normální člověk nemůže souhlasit nebo by rozhodně neměl.
Reagovat
FulnekUltras
normální svět se po tisíciletí vyznačuje kulturní rozmanitostí - a ne tím, že se v něm jedna strana pokouší to své násilně vnutit všem ostatním - což v posledních deseti letech dosáhlo historického vrcholu - pod mimořádně sofistikovanou rouškou neoliberálního progresivismu smile smile
Reagovat
Rafaeoli25
No jo, jenže právě rozmanitost je třeba v tom Rusku totálně potřena. Proč mají třeba homosexuálové kdekoli na světě trpět za to, že se tak narodili?
Reagovat
FulnekUltras
Rusko rozhodně nijak neglorifikuju - momentálně se ale hraje o víc.
Reagovat
EugeneGoostman
Hlavně bacha na chemtrejly.
Reagovat
Krisboy
Ten nic jiného, než chemtrejly nekonzumuje. Možná byl tenkrát v Brně, když tam létalo to letadlo smile
Reagovat
EugeneGoostman
Tihleti človíčkové se "zdravým selským rozumem" a "vysokou školou života" čerpající moudra na "nezávislých alternativních" serverech jsou roztomilí. :-)
Reagovat
FulnekUltras
hlavně kritické myšlení v širších souvislostech a čerpající ze VŠECH dostupných zdrojů a zkušeností - to je dneska to, co vrabel-kartousovským elfosvazákům vadí nejvíc smile
Reagovat
EugeneGoostman
Určitě. Protože když jeden tvrdí, že Země je kulatá, a druhej, že je placatá, pravda je logicky uprostřed.

K tomu nám dopomáhej Volný, Pitomio, Jaruna Foldyna, Trumpeta a ostatky Milouška Zemana...
Reagovat
FulnekUltras
tak na podobné "průměry" byli vždycky největší machři staří óbrparaziti z ods - ale to už asi moc nepamatuješ ;-)

jezevcovi teď přeji už jen klidný důchod - až na ten poslední rok to docela šlo ;-)
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak nejlepším kandidátem na prezidenta pro Francii byl Melenchon..Macron a Le Pen, každý jinak, jsou oba otřesní smile
Reagovat
FulnekUltras
doufejme, že Marine aspoň sebere většinu Melenchonových voličů - a u moci bude nucena mírně korigovat některé dřívější extrémy - pořád je to větší šance pro Evropu než zahnívající osakovaný paňáca Macron
Reagovat
EugeneGoostman
Dokud bude náckyně Marína v druhých kolech, má její protikandidát jisté vítězství. Ona sama je tak zárukou pokračování liberální multikulturní demokracie ve Francii jako nikdo jiný, neboť sesbírá všechny ultraleváky (bolševiky a fašounky tvého typu), aby jejich hlasy následně vešly totálně vniveč.

Podobnou roli u nás sehrává psychopatický ekonomický imigrant od popelnic Pitomio, s jehož sektou se nikdo nebaví a nikdy se k moci nedostane.
Reagovat
FulnekUltras
máš hodně jednoduché nastavení, chlapče...
Reagovat
EugeneGoostman
Volíš Pitomia, ne?
Reagovat
FulnekUltras
pokud bude zas kandidovat na Hrad, proč ne
Reagovat
EugeneGoostman
No jo, posledně to s těma mrtvejma dušema na seznamu petentů krapet přehnal...
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak zástupcem radikální levice byl právě Melenchon, takže radikální levičáci neměli určitě potřebu volit Le Pen. Tu volí spíš stalinisté, ty ale za levičáky nepovažuji.
Reagovat
Rafaeoli25
Ještě k Melenchonovi, ten měl jediný komplexní program ze všech kandidátů, mohl posunout Francii dopředu, ani Macron, ani Le Pen toho schopni nejsou.
Reagovat
Rafaeoli25
Jsi na omylu, skutečný ultralevičák - socialista nikdy volit Le Pen nemůže, jako Macrona. Já jsem vyhraněně levicový, ke druhému kolu mezi nimi bych nešel, považuji je za neštěstí oba.
Reagovat
EugeneGoostman
Je to bohužel zcela namístě, velkoruský fašismus se zcela vymkl všem mezím a v podstatě dokonale kopíruje někdejší Hitlerův nacismus.

Ovšem tenistům z těch dvou zemí bych start povolil, pokud veřejně genocidu Ukrajinců odsoudí.
Reagovat
SwissMaestro
Invaze již byla těmito tenisty odsouzena :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Tady ale jde o to vymazat vše ruské nejlépe, ještě by měla přijít výzva, aby se Medvedev vzdal i svého jména. Je to trapné a ubohé, on už patnáct let žije ve Francii, politika ho nezajímá, přesto musí pykat. Ještě by mu měli doživotně zakázat vstup na území V.Británie aby to bylo komplet. Hlavně ale ať se potom nikdo nediví, jak roste krajní pravice po celé Evropě. Tyhle věci situaci ještě zhorší a Putinovi přátelé se dostanou k moci nakonec v celé řadě zemí EU. To bude skutečně výhra..
Reagovat
FulnekUltras
ty máš dost - a bohužel je vás víc smile
Reagovat
SwissMaestro
Doufám, že tomu zatleská Sir Andy Murray s tou svojí korektností. Djokoviče potopil stejně jako ostatní. Neočekávám nic jiného ani tady.
Reagovat
FulnekUltras
a hned potom vzhůru na čtvrtou dávku genosajrajtu smile
Reagovat
SwissMaestro
Když vidím agresi vůči normálním občanům Ruska, jak na to doplácí slušní (nejen z Ruska, ale i u nás), tak nějak mi je jedno jak to na UA dopadne.
Reagovat
Rafaeoli25
Je to smutné.
Reagovat
Fandina
Je to smutné, co se děje, ale dávám tady odkaz na to, jak to vypadalo ve světě sportu se zákazy třeba na OH v důsledku válek. Samozřejmě bych byla šťastná, kdyby žádné zbraně a války na světě neexistovaly.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Olympijsk%C3%A9_skand%C3%A1ly_a_kontroverze
Reagovat
vojta91
Ani vyřazení Rusů Švýcarovi se šátkem nepomůže.
Možná se to podaří když odstraní antivaxera a z různých důvodů zhruba 100 dalších a preventivně i Poláky, aby nemohl schytat kanára.
Reagovat
RFanousek
Federer nemá v plánu startovat ve Wimbledonu
Reagovat
Rafaeoli25
Měli by zakázat i všechno, co má v názvu ruské, to bude určitě nejlepší řešení. Budeme odteď jíst ukrajinské vejce, ukrajinskou zmrzlinu a budeme chodit do ukrajinské čajovny smile
Reagovat
FulnekUltras
gateSSorosovská ubohost nezná mezí smile
Reagovat
aape
běžte si brečet do ruska, a nezahazujte se tady
Reagovat
blixa
Ten ? Nikdy ! Salóního stalinistu do Ruska nedostanete ani heverem. Takoví si moc rádi užívají zahnívajícího kapitalizmu smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Komédia del artéé..
Reagovat
SwissMaestro
Kdyby Medvěděv či Rublev podporovali invazi, chápal bych to. Tímto se pro mě však stal Wimbledon odporným turnajem. A vůbec, už to není otevřená éra. Jednou nesmíš hrát kvůli vakcíně potom zase kvůli invazi za kterou nemůžeš. To by v minulosti Roddick a spol moc nehráli také...
Reagovat
Pe3k
Odporný to je trochu silný termín. Otevřená éra to rozhodně není. Když válčí USA, tak se to nazývá vývoz demokracie smile a těm by nikdo nic nezakázal, ale oni jsou v rozkladu zevnitř díky krajně levicovým ideologiím.
Reagovat
FulnekUltras
smile
Reagovat
turista
Souhlasím s tím, že je to odporné rozhodnutí ze strany těch, kteří mají jinak plná ústa korektnosti. Kdyby šlo o sportovce ze země "světového četníka" tak by si nikdo k nim nic podobného nedovolil.
Reagovat
Fandina
Nemel nesmysly, kdyby USA válacovali se zemí Kanadu nebo Mexiku, tak si to dovolí každý.
Reagovat
Rafaeoli25
No kdyby podnikli invazi na Kubu, tak by to myslím dopadlo jako s Irákem, protože Kuba je přece ta špatná..
Reagovat
Fandina
Nemel nesmysly. Pokud ty schvaluješ jakoukoli válku, já ne. Odsuzuji jakoukoli.
Reagovat
Rafaeoli25
No já všechny odsuzuji, ty také, mnozí ale bohužel dělají rozdíly a o těch mluvim, kapíto?
Reagovat
Rafaeoli25
Bohužel, kdyby teď USA podnikly invazi na Kubu, tak by se ještě řeklo správně, třebaže by šlo o stejné napadení suverénního státu jako v případě Ruska. Kuba to je totiž hrozba pro svět, stejně jako Venezuela řeklo by se bez uzardění a USA mají právo diktovat ostatním, jaké režimy tam či onde budou. Pokud by byl prezidentem Sanders, tak by se USA samozřejmě chovaly jinak, proto se ale dělá v Americe vše proto, aby se lidé jako on prezidentem nestali.
Reagovat
aape
vy tu řešíte nějaké kdyby, ale na Ukrajině rusko vede odpornou válku podle vlastních pravidel, kde trpí a umírá spousta civilistů, z měst jsou ruiny.
Díky této válce bude nejspíš v nejchudších zemích světa hladomor. Proti tomu je vyloučení rusů zanedbatelná maličkost..
Reagovat
FulnekUltras
americké brutální a často pravdu jen čistě dobyvačné agrese za posledních 70 let po celém světě ti jistě nevadí smile
Reagovat
aape
typická reakce demagoga
Reagovat
FulnekUltras
typická reakce fangličkáře
Reagovat
Krisboy
Kolikrát nám to budeš ještě opakovat? Už tady brečíš půl roku. Nechceš si svoji frustraci z Nadalovy Jednadvacítky ventilovat jinde?
Reagovat
SwissMaestro
Víš, mně je úplně jedno jestli ti můj brekot vadí nebo ne.
Reagovat
Krisboy
Kdyby ti to nebylo jedno, měl bych tě za ještě většího blba, než teď.
Reagovat
Krisboy
Nicméně to tvoje věčné fňukání je skutečně trapné a nedůstojné, nejde o to, co mě vadí nebo ne.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ti maji fakt problemy...
Neco ve stylu. Jean! je 17:00, kde mam svoje Te...a nechapavy sluha... ale Lorde potapi se nam lod?! Dobre Jean, a co to ma spolecneho s tim, ze nebudu mit svuj caj o pate:)

*
Opet se nudi, nebo cisti sve zkorumpovane svedomi, asi jim napisu, ze jak se tak nudi, tak muzou ty sve line zadky zvednout, prijet k nam, mame denne plne ruce prace, ze nevime ani jak se pomalu jmenujeme...

#ZalijteWimbledonBetonem
:D
Reagovat
misa
K nám, to je kde?
Reagovat
lars
asi do Polska
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
George_Renel
Jen aby míra kolektivních snakcí nepřesáhla mez, kdy se zatvrdí i ruští pacifisté a antiputinovci.
Reagovat
peRFect
Vyhození Mazepina chápu, ale pokud se sportovci z ruska proti válce vymezují, tak zakázat jim účast mi přijde zvláštní. Těžko mohou dělat víc, chci říci, pokud by veřejně a opakovaně dehonestovali Putina, tak se to k obyčejným občanům RU stejně nedostane a navíc Putinových poskoků s novičokem běhá po evropě/světě dost.
Reagovat
Grape
"Znovu používají sportovce jako rukojmí pro politické předsudky, politické intriky. To je nepřijatelné," rozčiloval se podle AFP mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov.

Peskove, jsou i jiné věci, které jsou nepřijatelné ještě mnohem víc. Třeba napadení sousedního státu, mučení a vraždění civilistů...
Reagovat
Ereinion
Napadení sousedního státu a zabíjení civilistů jistě nepřijatelné je, ale nepamatuji si, že by se za to dřív sportovci vylučovali ze soutěží, tohle je svým způsobem novinka...ten dvojí standard prostě bije do očí.
Reagovat
Grape
No jo, na druhou stranu jsme v 21. století, někam jsme se posunuli... A je to ukázka toho, že mezi civilizovanými zeměmi je určité chování neakceptovatelné a to i na úrovni sportu. Ti tenisti za to nemůžou, to je jisté, ale bohužel reprezentují zločince.
Ono je fascinující především to, že představitelé státu, který na Ukrajině porušil už snad úplně všechno co porušit jde, neustále poučuje západní země o tom co je či není přijatelné.
Reagovat
Ereinion
Ono i v tom 21. století už bylo několik konfliktů se spoustou mrtvých civilistů...
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
SwissMaestro
trestat nevinné, to jsme se posunuli trochu nazpět :-)
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
Grape
No nevím, ve válce se vždy trestali nevinní - když si uvědomím jak po WW2 dopadla spousta nevinných Němců tak mi zakázaný turnaj nepřijde jako nic extra hrozného.
Reagovat
blixa
Teda Karolíno, to není tenis, to je tragédie. Má to cenu se takhle trápit ? smile
Reagovat
Krisboy
https://youtu.be/ERk9qrCs6Js?t=9
Reagovat
Tomas_Smid_fan
nj, to byl kouřsmile Aby nedošlo ještě na žiletky...
Reagovat
Krisboy
Nebo na napadení bustou smile
Reagovat
Patik
Možno ich nepustia ani na US Open..to bude čerešnička na torte pre túto sezónu.
Reagovat
Blondie
Ahoj, prosím, prosím, nemáte někdo stream na Peťa vs. Karo? Nejede mi obvyklý :(
Reagovat
misa
http://mx.freestreams-live1.com/tennis-channel-4/
Reagovat
Blondie
Jé, děkuju, zrovna jsem našla, ale i tak, díky za bleskovou odpověď!
Reagovat
Blondie
Ok, zde, ale seká se... http://mx.freestreams-live1.com/tennis-channel-4/
Reagovat
Ereinion
Zatím to vypadá, že jedinej Open Slam této sezóny bude RG...
Reagovat
Patik
zrovna ten najmenej prestížny grandslam v sezóne.
Reagovat
SwissMaestro
Druhá propaganda vítězí. Hnus, tentokrát ukrajinskej.
Reagovat
Nenela
Ukrajinci za tohle asi tezko muzou. Vymysleli si to Britove
Reagovat
Pe3k
Takže po historicky nejslabším AO tady bude druhý nejslabší Wimbledon. Doufám, že zakážou i ruskou zmrzlinu.
Reagovat
elsky
Myslím, že už na obalu jsou nějaký vysvětlivky. Omluva výrobce..
Reagovat
SpacialRecognition
čas pro Alexandrovou konečně získat to český občanství smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Ona o něj kdysi stála, ne?
Reagovat
Mony
Ano, ale nebyla zas tak důsledná. Pozdeji nad tím mavla rukou
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist