Prémie na US Open budou opět rekordní

11. 7. 2012, 22:42
Aktuality 22
Na posledním grandslamu sezony čekají na tenisty opět rekordní finanční odměny. Vítězové mužské a ženské dvouhry dostanou 1,9 milionu dolarů (39,4 milionu korun), což je o 100 tisíc víc než před rokem. Celková dotace vzrostla z 23,7 milionu na 25,5 milionu (529 milionů korun).
US Open

Mnohem vyšší nárůst odměn než vítěze čeká na US Open hráče a hráčky, kteří vypadnou v některém z úvodních kol. Prémie za první kolo totiž vzrostly oproti loňsku o 21 procent a za druhé kolo o 19 procent. 

"Uvědomujeme si, že účast na profesionálním okruhu je finančně náročná. Zejména pro ty, kteří nepostoupí do druhého týdne US Open," citovala agentura AP prezidenta Americké tenisové asociace Jona Vegosena. "Věřím, že vyšší odměny a jejich lepší přerozdělení těmto hráčům pomůže finanční tlak ustát," dodal.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak si Mirka koup o 3 kozichy vic, az to Roger vyhreje:)
Reagovat
Heather_Fedex
koupi iphone i dceruskam-pokud ho jeste nemaj ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
to je fajn, tak si Mirka koupi o e kozich
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo to platí podle tebe ? jedině lidi , kdyby tam lidi nechodili a nekupovali si vstupenky a nedívaly by se na tenis tak by jim nikdo nekupoval televizní práva na tenis plus vstupenky na zápasy a odměny by jim určitě nezvedali v tom případě ale spíš ještě ubrali .Jenomže lidi netáhnou obyčejní hráči ale hvězdy tipu Federera Williamsových a ne naký Stachovskij který vypadne 10krát v prvním kole a jednou za půlroku se dostane do druhého kola a kde se přijde na jeho zápasy podívat celkově 50 lidí , proč takový tenista by měl dostat víc peněz než takový Nadal Federer za první kolo vypadnutí , proč takový tenista jen jezdí na ty největší dotované turnaje když vy že vypadne pokaždé v prvním kole , protože to dělá jen k vůli prachům a ne pro radost z tenisu . Proč když se mu nedaří nezkusí menší turnaje challenger kde může formu nastavit proč ? já ti řeknu proč protože challengeru by musel makat pořádně aby si vydělal takový balík co dostane za první kolo na větších turnajích za vypadnutí.A kolik takových k*rev je co je tenis nezajímá ale jen to předstírají že ano ale ve skutečnosti jedou hlavně po penězích stačí se podívat jak ted byl naký tenista zraněný ale že minulé dva předešlé turnaje skrečoval proč šel do dalšího turnaje když dva minulé skrečoval ? samozřejmě odehrál jeden set a opět to skrečnul proč to udělal jen k vůli své nenažranosti k penězům .Troicki je další takový případ 3 turnaje po sobě skerečoval v prvním kole přišel na další vyinkasoval stratovné odehrál tři gemy a skrečnul zápas až pak se to medializovalo tak pak se začal Troicki konečně léčit a takové k/rvy fakt nemusím co hrají především jen pro peníze a přitom mají už vyděláno tolik co si normálně pracující člověk nevydělá za celý život ale jim to nestačí oni lepší budou ještě z lidí dělat pitomce .
Reagovat
spaniel
Mohl bych ti tady vyargumentovat, proc je to kravina, ale nemam chut se dohadovat s nekym jako jsi ty, to uz radeji s ...24kou.
Reagovat
smazaný uživatel
máš pravdu já taky na tvůj názor z vysoka seru !
Reagovat
spaniel
Nic jine bych od santusaka ani necekal.
Reagovat
steve79
Vítěz získá 39 milionů! To je už podle mě neadekvátní. Ještě před pět lety byli prize money poloviční. Kolik získal letošní vítěz Wimbledonu 36?
Reagovat
spaniel
Nevedel jsem, ze to platis ty :D Ty penize vytvori oni sami, a na odmenach se jim vrati 14% toho, co vytvori. To neni nic moc. Vem si WSOP v pokru, tam bere vitez nekolikanasobne vic, o dlasich sportech jako basket, fotbal, box, golf ani nemluve.
Reagovat
tommr
souhlasím s tebou - tenisti jsou oproti jinejm profesionálním sportovcům pořád ještě dost špatně placený - zvlášt když se vezme v úvahu mnohem větší fyzická náročnost a riziko zranění ve srovnání třeba s takovým golfem ... :)
Reagovat
Fandina
V golfu hrozí po úderu tvrdým míčkem i úmrtí, obvzlášť proto že letí daleko a nabere velkou rychlost a taková golfová hůl, nejeden námět v detektivkách pro zabití druhého ... teď vážně :-). Tenis je určitě pro tělo mnohem náročnější z důvodu fyzičky a neustálého pohybu proti golfu, já jsem rekreační hráčka netrénovaná a hned se na kurtu uženu a spotím, kdežto golf je procházka :-) i když několika kilometrová (průměr 7km), ale taky si pamatuji, jak jsem tak vehementně trénovala úder až jsem si z toho namohla zádová svalstva a musela jsem pak dva měsíce chodit na rehabilitaci, aby mě to odblokovali, ale to jen tak ze zkušenosti ... úsměv
Reagovat
Heather_Fedex
suverenne nejvic financne podhodnoceny sport je cyklistika. ty kluci tam drou 5 hodin a ty odmeny rozhodne nejsou vysoke, narozdil treba od kopalistu nebo i dokonce tenistu. tech 5 hodin zapasu je casto krat skreslenych, protoze hraci sedi, utiraj se rucnikem ;) atd...ale v cyklistice ne, tam se maka v kuse
Reagovat
spaniel
Jo a navic doping taky neni nejlevnejsi...chudaci cyklisti :,/
Reagovat
Fandina
:-)
Reagovat
Tominoo
Mne tie peniaze pridu.. neskutocne vysoke... Neviete niekto povedat ake velke su vydavky tenistu? ci je to az take hrozne ako tvrdia?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nezapomeň především na dopravu a stravu. Potom určite vysokou cenu bude mít celý realizační tým. Z toho ještě něco odvádíš státu.
Reagovat
VlS
Počítej, že cca 50% sežerou daně, musíš platit náklady na dopravu, ubytování týmu a tak dál, takže to zase tak strašně astronomické nebude. Jsou to určitě slušné peníze, ale nezávidím jim je, myslím si, že v porovnání třeba s příjmy fotbalových (basketových, hokejových, popových) hvězd zcela adekvátní. Přej a bude ti přáno, nebo začni třeba trénovat a vydělávat taky.
Reagovat
Heather_Fedex
ja si myslim, ze je to adekvatni vzhledem k tomu, jaka je to medializovana show a jak je tenhle sport sledovan
Reagovat
smazaný uživatel
co to kecáš to všechno platí sponzoři ale jestli je někdo nýmnad a neumí hrát tenis a vypadne někdo na 10ti turnajích v prvním kole tak si za to může sám .
Reagovat
smazaný uživatel
Vyzerá to tak, že Sergei Stachovskij predsa len neumrie od hladu.
Reagovat
VlS
No furt se po Blavě dívám, kde stojí na rohu s kloboukem, ale zatím pořád nic :-)
Reagovat
fazil
ten i kdyby to vyhral,tak si bude stezovat, ze je to malo. chudak jeden. kdyby mi poslal cislo uctu, tak mu prispeju, at se nema tak spatne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist