První finále, první titul. Američan Paul ve Stockholmu porazil i posledního šampiona Shapovalova

13. 11. 2021, 18:54
Aktuality 4
ATP STOCKHOLM - Tommy Paul na halovém turnaji ATP 250 ve Stockholmu proměnil hned své první finále v titul. Americký tenista ho získal po třísetové výhře nad Kanaďanem Denisem Shapovalovem, kterého připravil o obhájení dosud jediného triumfu.
Profily hráčů
Tommy Paul (© AFP)

Tommy Paul ve Stockholmu po úvodní výhře nad domácím Leo Borgem, synem legendárního Bjorna Borga, porazil čtyři papírové favority.

24letý Američan, jehož maximem na okruhu ATP byla dvě semifinále, vyřadil Taylora Fritze, Andyho Murrayho, Francese Tiafoea a dnes ve svém prvním finále zdolal 6-4 2-6 6-4 Kanaďana Denise Shapovalova.

V závěru prvního vzájemného zápasu Paul prohrával 3-4 a 15-40 při svém podání, oba brejkboly ale zlikvidoval a zápas ukončil ziskem 12 fiftýnů v řadě. Proti světové osmnáctce si připsal šestý skalp hráče Top 10, polovinu z nich zaznamenal během uplynulého čtvrt roku.



"Slovy nedokážu popsat své pocity. Jsou to pro mě nádherné chvíle, porazil jsem skvělé tenisty a nakonec tady stojím s touhle krásnou trofejí. Jsem šťastný, že se ta tvrdá dřina v trénincích proměnila v tenhle úžasný okamžik," radoval se Paul.

Díky premiérovému titulu si Paul vylepší maximum ve světovém žebříčku. V novém vydání pořadí ATP by se měl z 52. místa posunout na 43. příčku. Jeho nejlepším umístěním dosud byla 50. pozice z letošního z června.

22letý Shapovalov tento týden poprvé od semifinále Wimbledonu vyhrál tři zápasy po sobě. Čtvrté finále ale v druhý titul neproměnil. Jediný triumf slavil předloni právě ve Stockholmu, loni byl turnaj kvůli koronaviru zrušen.

• ATP 250 STOCKHOLM •
Švédsko, tv. povrch / hala, 711.275 dolarů
sobotní výsledky (13. 11. 2021)
• Dvouhra - finále •
Paul (USA) - Shapovalov (3-Kan.) 6-4 2-6 6-4
• Čtyřhra - finále •
González/Molteni (Mex./Arg.) - Kúreší/Rojer (Pák./Niz.) 6-2 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
paddy
potvrzuje se, že Murray drží solidní formu (porazil Sinnera a prohrál s vítězem turnaje), což je slibné pro příští rok, kdy by mohl zatápět i těm mladým fešákům (z TM) smile
Reagovat
Nola
pravda, pravduca, skoda, ze nedostal WC... ale tentokrat to myslim uplne vazne, svojou obranou by poslal do kytek polku startoveho pola, nie je vobec do poctu, ako si to niektori nehovaraju a to konstatujem iba zo zapasu s Paulom, neskutocne co vratil proti strelcovi
Reagovat
Pe3k
Ten turnaj byl jak dělaný aby konečně FAA vyhrál titul, to on ale ne on rupne ze Šapem a ten pak z Paulem smile smile smile
Reagovat
Nola
ja som ho videla hrat s Krajinovicom, ten mal tolko sanci, ktore nepremenil.... obaja tam hrali tuzku, nakoniec rozhodol lepsi servis....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist