První kolo v Římě bylo konečnou i pro Martincovou. Na turnaji už pokračuje jen Karolína Plíšková

10. 5. 2022, 13:28
Aktuality 7
WTA ŘÍM - Tereza Martincová při svém debutu v hlavní soutěži velkého podniku v Římě skončila hned v prvním kole. Sedmadvacetiletá česká kvalifikantka v něm ve třech setech nestačila na favorizovanou Amandu Anisimovovou a prohrála s ní i třetí vzájemný souboj. Dvacetiletá Američanka si o první osmifinále v tomto dějišti zahraje s Belindou Bencicovou.
Tereza Martincová (© AFP)

Tereza Martincová má za sebou životní sezonu, ale letos má i kvůli propadu formy a těžkým losům na kontě pouhé dvě vítězné série a jedinou čtvrtfinálovou účast a počtvrté v řadě vypadla v úvodním kole. Porazit dvě soupeřky po sobě znovu zvládla až o víkendu v Římě, když v kvalifikačních bojích přehrála Xinyun Han a Slovenku Kristínu Kučovou.

Debut v hlavní soutěži italské "tisícovky" pro ni však stejně jako včera pro Karolínu Muchovou skončil hned v prvním kole. Sedmadvacetiletá pražská rodačka v něm nestačila 2-6 6-0 4-6 na favorizovanou Amandu Anisimovovou, s o sedm let mladší Američankou prohrála i potřetí.

Martincová rozhodně měla své šance, za stavu 3-3 v rozhodující sadě disponovala dvěma gameboly a v následujícím gamu dvěma brejkboly. Příležitost však nevyužila, dostala se do manka 3-5 a soupeřka jí obrat nedovolila.

Anisimovová i při svém čtvrtém startu ve Foro Italicu prošla do druhého kola. O první osmifinále si zahraje s Belindou Bencicovou, Švýcarku letos porazila na Australian Open a srovnala vzájemnou bilanci.

Z Češek na turnaji pokračuje už jen finalistka posledních tří ročníků a šampionka z roku 2019 Karolína Plíšková. Rodačka z Loun měla v úvodním kole volno a zítra se utká s Jil Teichmannovou, jež před týdnem v Madridu vyřadila Petru Kvitovou a bez ztráty setu prošla až do semifinále. Švýcarce, která v Římě začala výhrou nad domácí Jasminou Paoliniovou, může oplatit loňskou porážku ze Cincinnati.

Ons Džabúrová tři dny po životním triumfu v Madridu zvládla vstup do dalšího antukového turnaje WTA 1000. V Římě si Tunisanka poradila 6-0 7-6 s Rumunkou Soranou Cirsteaovou a připsala si sedmou výhru v řadě. Ve druhém kole se po 10 letech utká s Australankou Ajlou Tomljanovicovou (h2h 1-0).

• WTA 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 2.527.250 dolarů
úterní výsledky (10. 5. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Anisimovová (USA) - Martincová (ČR) 6-2 0-6 6-4
Džabúrová (9-Tun.) - Cirsteaová (Rum.) 6-0 7-6(1)
Andreescuová (Kan.) - Raducanuová (10-Brit.) 6-2 2-1 / skreč R.
Davisová (USA) - Ostapenková (11-Lot.) 6-2 6-3
Pegulaová (13-USA) - Samsonovová (-) 4-6 6-3 6-4
Brengleová (USA) - Kosťuková (Ukr.) 6-4 6-3
Teichmannová (Švýc.) - Paoliniová (It.) 6-3 6-2
Rybakinová (Kaz.) - Avanesjanová (-) 6-4 7-6(0)
Alexandrovová (-) - Stephensová (USA) 6-1 6-2
Sorribesová (Šp.) - Párrizasová (Šp.) 6-1 4-3 / skreč P.
Osoriová (Kol.) - Bronzettiová (It.) 7-6(4) 6-3
Ruseová (Rum.) - Rogersová (USA) 3-6 6-1 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Kar. Plíšková/Ostapenková (ČR/Lot.) - Putincevová/Collinsová (Kaz./USA) 6-3 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
SydneyOpen
Co se týče ženského tenisu tak si myslím že asi přijde něco podobného jako v letech 2008-09 kdy odcházela Vaidišová a Petra se pomalu drala do špičky. Myslím že tu teď budeme mít hluší období s tím že každý vyhraný titul bude mimořádný úspěch. Petra a Karolína už jsou pomalu na odchodu, Markéta a Muška mají stále na kontě jen 1 vyhraný international a nemyslím si že obě získají víc než 5 titulů i vzhledem k tomu že jsou obě pořád zraněné no a Krejčíková toť otázka, bude odepisovat hodně bodů a uvidíme jestli se udrží, každopádně je možné že na další velké úspěchy si tedy budeme muset počat až na generace kolem Noskové, Fruhvirtové 1, Fruhvirtové 2, Bartůňkové, Bejlek...
Reagovat
dadaft
parádní zápas, pestrý tenis, skvělá atmosféra
smile
Reagovat
tommr
dobrej vstup pro Karolínu do turnaje v deblu. Měl jsem trochu obavy jak to pojme Ostapenková po nečekaný prohře v singlu ale ta nevypadala nějak zkroušeně a hrála dobře ... smile
Reagovat
EllNino
Penko je ted marna, takze snad Karolina trochu makne
Reagovat
tommr
měla by se snažit, protože jí zoufale chybí herní praxe. Čím víc zápasů odehraje tím líp pro ní ...
Reagovat
Fandina
Kája Plíšče právě na place s Penko ve čtyřhře proti Collins Putintseva. smile
Reagovat
tommr
totálně nezvládnutej závěr zápasu. Od stavu 3:3 ve třetím setu dělala Tereza jednu zbytečnou chybu za druhou ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist