První střetnutí po pěti letech. Murray porazil Nadala v Abú Zabí i potřetí

17. 12. 2021, 18:35
Aktuality 15
EXHIBICE ABÚ ZABÍ - Po dlouhých pěti a půl letech na sebe narazili Andy Murray a Rafael Nadal a na exhibici v Abú Zabí i zvítězil potřetí o rok starší Brit. Dnes Murray porazil pětinásobného španělského šampiona 6-3 7-5, vzájemnou bilanci upravil na 10-17 a postoupil do finále. V něm se vítěz z let 2009 a 2015 utká s Rusem Andrejem Rubljovem, který v semifinále zdolal Kanaďana Denise Shapovalova.
Andy Murray (© AFP)

Andy Murray startuje na exhibici v Abú Zabí posedmé v kariéře a potřetí se prodral do finále. Po včerejší výhře nad krajanem Danielem Evansem dnes neztratil set ani s pětinásobným šampionem Rafaelem Nadalem.

Bývalé světové jedničky, grandslamoví šampioni a olympijští vítězové svedli celkově 27. vzájemný zápas, nicméně první od května 2016. Murray odvrátil oba brejkboly, po necelých dvou hodinách zvítězil 6-3 7-5 a připsal si jubilejní 10. Nadalův skalp.

"Nějaký čas jsme spolu nehráli. Mám velkou radost, když vidím, že Andy hraje zase na špičkové úrovni," řekl Nadal na adresu Murrayho, kterého v posledních letech omezovaly problémy s kyčlemi. 

35letý Španěl v Abú Zabí startoval pojedenácté, rekordní sbírku pěti triumfů ale nerozšíří. Letos se ve Spojených arabských emirátech představil poprvé od začátku srpna, kdy kvůli problémům s levou nohou předčasně ukončil sezonu.




34letý Murray se s Nadalem v Abú Dhabí střetl potřetí a opět byl úspěšný. V letech 2009 a 2015 to nakonec dotáhl k celkovému vítězství. V neděli si o třetí triumf zahraje s Andrejem Rubljovem., s nímž má vyrovnanou vzájemnou bilanci 1-1.

Rubljov dnes ve svém premiérovém vystoupení na Mubadala World Tennis Championship udolal 7-6 3-6 6-4 Kanaďana Denise Shapovalova.

• EXHIBICE ABÚ ZABÍ •
Spojené arabské emiráty, tv. povrch
páteční výsledky (17. 12. 2021)
• Semifinále •
Murray (Brit.) - Nadal (Šp.) 6-3 7-5
Rubljov (Rus.) - Shapovalov (Kan.) 7-6(5) 3-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
brixner
Fulnek, more, jak to vidíš tu tragédii s Vovčáčkem?smilesmile
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Mayo
Ahojte kamosi, nemá niekto link na El Matadora? smile
Reagovat
annah
Rafa měl(soudim podle fotky) úžasné oblečení! Konečně poslal do kopru tu desnou růžovou a neonovou a vypadá jako chlap. Moc mu to, klukovi španělskému, sluší... :-)
Reagovat
Paixx
Tak to tě asi (stejně jako mě) zklame, že v Austrálii místo tyhle černý barvy bude nosit tohle smile
https://twitter.com/Dimichard_/status/1445504883772198913?t=JJzBnsHVF0gzRzFl3Cj_IA&s=19
Reagovat
annah
No tuhle fialovou taky moc nemusím, ale furt lepší než barbinovska růžová. To po mě lezli slimaci.
Reagovat
Patik
Miestami Vintage Murray..a občas nejaký ten Masterclass z rakety jedného či druhého na pripomenutie..ale to je asi tak všetko..v nejaké zázraky by som ale asi nedúfal túto sezónu..prvé kolá grandslamu alebo Masters titul ak im budú hviezdy priať..
Reagovat
turista
Pokud ovšem dokázal Lord Andy porazit takovou veličinu jako je Nadal byť po zdravotní přestávce tak to jeho snažení i s operovanou kyčlí smysl má.
Reagovat
Pe3k
Viděl jsem celý zápas a nejvíce se mi asi líbil Rafův dres, jinak mi oba borci připomněli proč bych jim nemohl fandit. Nadal má čas do RG chytit formu a Andy by měl zahájit kariéru ve čtyřhře po boku svého bratra.
Reagovat
brixner
No já nevim, nevim, Andyho voleje nejsou kdo ví co, to aby se jeho brácha uvolejovalsmile
Reagovat
sojka1
to ale prece neni pravda, Andy ma voleje velmi slusne, ze si pro ne nechodi, je jina a hlavne momentalne uz asi neni takovy fofrnik (a tezko jeste bude) a celkove vlastne netusim, co jste cekali, kdyz se potkaji tyhle styly a v tehle fazi "vyvoje". Andy s temi mladymi kluky vypadal daleko lip, je to s nimi cele mnohem zivejsi a musi sebou vic mrsknout...
Reagovat
brixner
Něco pravdy na tom bude! Takovej Borg měl taky voleje na houby a kam to dotáh...smile
Reagovat
sojka1
a videl jsi (pamatujes si) mladeho Andyho v deblu? Ja naprosto zive, protoze jsem ho prave pri ctyrhre prvne zaregistrovala a vlastne tak pro sebe objevila... abych ho pak postupne paradne nesnasela a dneska celkem uprimne branila... :-))
Reagovat
brixner
Jo jo, braň ho! Je ale rozdíl mezi "bránit" a "bránit se!" Já se furt bránim nájezdům sousedek z vokolí, vobčas sou jako sršně, prostě bezvohledný sou! A já, chudák...no, sem troska...smile

Ale Andyho mám rád, pamatuju, jak se na svém, tuším, prvním USO, poblil přímo na kurtu, chudák...Ale už vonehdá sem tušil, že bude dobrej! Kámoš na USO byl 2x in natura a říkal, že ten smrad z hranolek, přepáleného oleje, BigMaců, piva a všehomožnýho žrádla, je cítit už půl míle od Tennis Centra, dole v kotli AA Court se to ještě násobí, údajně kvůli té vysoké vlhkosti, přitom smrad by měl spíš stoupat vzhůru, což mi mockrát potvrdila babka, co bydlí hned nade mnou, protože dycky začne hulákat z balkónu něco ve smyslu "Brixi, ty prase, ses zase zul, co??" Takže asi proto tehdy Andy vyvrh tu metlu...
smile
Reagovat
Mantra
počítá
?dsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist