Raducanuová se po covidu vrátila debaklem, s Rybakinovou uhrála jediný game

11. 1. 2022, 17:25
Aktuality 27
WTA ADELAIDE - 19letá Britka Emma Raducanuová, jejíž přípravu na novou sezonu zkomplikovala nemoc Covid-19, první letošní zápas nezvládla. Na turnaji WTA 500 v Sydney senzační vítězka loňského US Open utrpěla debakl 0-6 1-6 s čerstvou finalistkou z Adelaide Kazaškou Jelenou Rybakinovou.
Emma Raducanuová (© AFP)

Emma Raducanuová na loňském US Open došla jako první hráčka v historii grandslamových turnajů z kvalifikace až k titulu. Senzační triumf zaznamenala v pouhých 18 letech a zatím se s nečekanou nabytou popularitou těžko vyrovnává. 

Od newyorského vítězství odehrála čtyři turnaje, vyhrála jen dva zápasy a třikrát vypadla v prvním kole. Poslední nezdar zaznamenala dnes v Sydney, kde v prvním zápase v roce 2022 utrpěla debakl s Jelenou Rybakinovou

Raducanuová, které přípravu na novou sezonu zkomplikoval pozitivní test na Covid-19 a kvůli tréninkovému manku minulý týden nestihla turnaj v Melbourne, uhrála pouze jeden game a za necelou hodinu hry podlehla světové dvanáctce 0-6 1-6.

"Za poslední dva měsíce jsem odehrála teprve druhý soutěžní zápas na body. Jsem si jistá, že formu dokážu oprášit a pokračovat ve své práci," řekla 19letá Britka Raducanuová, jež po zápase vyrazila na tréninkový kurt.

"Jsem teprve na začátku své první kompletní sezony. Mým cílem je nedostat se příliš dolů, ani nahoru. Musím se teď na kurt neustále vracet a učit se krok za krokem," dodala 19. hráčka světa, jež byla ještě před rokem až ve čtvrté světové stovce.



Kazaška Rybakinová, jež minulý týden na prvním turnaji v Adelaide prohrála až ve finále s Ashleigh Bartyovou, se ve druhém kole utká s Francouzkou Caroline Garciaovou (h2h 2-0). 

Naopak další tenistka, jež kvůli nemoci Covid-19 z konce minulého roku přišla o první turnaj v nové sezoně, první letošní zápas bez potíží zvládla. Olympijská vítězka Belinda Bencicová v Sydney přehrála 6-3 6-2 z kvalifikace rozehranou Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou a postoupila do 2. kola. V něm se Švýcarka utká s Francouzkou Oceane Dodinovou (h2h 0-0).

• WTA 500 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 703.580 dolarů
úterní výsledky (11. 01. 2022)
Rybakinová (9-Kaz.) - Raducanuová (Brit.) 6-0 6-1
Ruseová (Rum.) - Frechová (Pol.) 6-2 3-6 6-4
Tomljanovicová (Austr.) - Schmiedlová (SR) 6-2 6-3
Dodinová (Fr.) - Olmosová (Mex.) 6-4 6-1
Bencicová (Švýc.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6-3 6-2
Alexandrovová (Rus.) - Šibaharaová (Jap.) 6-4 6-4
Mertensová (Belg.) - Ferrová (Fr.) 6-2 7-6(5)
Garciaová (Fr.) - Pegulaová (USA) 6-4 7-6(3)
• Čtyřhra - 1. kolo •
Yi-Fan Xu/Zhaoxuan Yang (Čína) - Shuai Zahng/Krejčíková (1-Čína/ČR) 6-3 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
nevšiml jsem si, že by tu v diskuzi zaznělo, co jsem si pro jistotu potvrdil v článku - pro Emmu to byl letos první zápas, navíc po covidu a s tím, že za prosinec taky odehrála jediný zápas. Tak tedy nevím, nakolik to snese srovnání s aklimatizovanou a v pohodě hrající tenistkou širší špičky.
Myslím, že ty netenisové debaty z poslední doby trochu zkreslily pohled na tenisovou realitu. Začátek sezóny, tak holt leckdo není ani ve své kůži, natož ve formě. A nemusí to platit jen o tenistkách...
Jinak jsem viděl většímu zápasu a oproti bravurně servirujici Rybce, která míče trefovala i nad 190km/h a tlačila i na returnu , by neměla moc šancí ani kdejaká výše postavená hráčka než Emma. Úspěšnost 1.servu se jí pohybovala nad 85%, první set myslím 88%. Nadto minimálně kazila, to asi jen proto, aby si mohli zatleskat i Rumunští, Čínští a kovidoví diváci, kteří se snažili až tak, že hlasitě aplaudovali i při dvojchybě. No, to je taková paralela k těm dnešním hanlivým komentům tady.
Reagovat
EllNino
Uspech se zde neodpousti
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
dadaft
Ono jde spíš o to, že už na podzim hrála špatně, oslnivá (nebo oslepující???) forma z USO byla najednou pryč, v zápasech byly pasáže, kdy nezvládala ani základní údery ............. covid ji určitě taky nepomohl,
ve srovnání
s druhou překvapivou mladou hráčkou z toho finále, Leylah Fernandez, hraje prd.
Těžko říct jak z toho ven, víra v lepší zítřky a tvrdý trénink bývají účinné..........
Reagovat
dadaft
P.S. A je pravda, že Rybakina hrála brutálně, pro Emmu nemožná mise
Reagovat
Tomas_Smid_fan
no doufám, že se nezranila a na AO bude ok.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlas s vírou a tréninky.
Leylah už je přeci jen vyrovnanější hráčkou, má na okruhu i víc odehráno.
Reagovat
vladka
Rybička vyškolila Emmu smile a vrátila ji na základní čáru tenisových postupů. Si asi myslela, že to bude už jen easy - luxusní výsledek smile.Gratuluju !
Reagovat
com
vostuda smile
Reagovat
Mantra
Nikdy nic neuhraje, to je další náhoda
Reagovat
brixner
Já ti nějak nevím...Jo, na USO jí to opravdu sedlo, prostě se sešlo všechno tak, jak by mělo, ale to tenkrát třeba i Tracy Austin...
Je pořád ještě hrozně mladá a tedy času dost, ale co tak teď sleduju WTA, příjde mi, že těch hráček, které to umí jako Emma, je prostě spousta a klidně to může dopadnout tak, že bude mít to letošní USO a tím to skončí...
Kolik hráček má za posledních 10 let více, než jeden GS? Matka, Mugu, Endží, asi i Rumunka...a o tom tohle všechno je.
Reagovat
lars
Matku muzes vynechat,, ale Vosaku ne
Reagovat
brixner
Jo, pravda, na Vosaku jsem zapomněl, beru to po paměti. Každopádně - vyhrát GS vs. potvrdit to párkrát - to je sakra rozdíl!
Reagovat
lars
jeste Marfusa tam patri.
Reagovat
lars
a jeste Barty
Reagovat
Blondie
Člověk si musí uvědomit, že je to děvče ve věku maturantky na střední - a je na ní obrovský tlak. Nedivila bych se, kdyby tento rok tápala, ale potenciál má obrovský a jistě ho časem prodá. A porážky mohou přispět pokoře :)
Reagovat
brixner
No, nic mi radši nepovídej vo tlaku...
Já jednou taklenc, v postoji za sousedkou, přemejšlel, co to bylo za vůni, když sem se konečně dobouchal k ní do kvartýru a usoudil sem, že asi vepřová kejtička s něčim a už sem se viděl, jak nožejkem upižlávam spíš větší kousky z pekáče a sousedka to ňák prostě poznala a prej "Hele, Brixi, se s tim ňák sereš neska, zatlač kapku, qurva!" Jenže vona mě tim sekýrováním probrala z rozjímání, já se lek a vyvinul sem pořádnej tlak a jelikož vona byla vopřená vo stůl, tak ten popojel a jelikož byl vyšší, než vokenní parapet, strčil do kytky na něm a jelikož bylo votevřený i vokno, kytka vyjela ven i s plastovym květníkem a jelikož se jednalo vo pátý patro, padala dolu, ale cestou spadla na hlavu sousedovi ve čtvrtym, jelikoý to pako bylo moc vykloněný z vokna, jelikož doma nesmí hulit a nakonec spadla na Fábii toho souseda, jelikož stála přímo pod barákem a jelikož šlo vo plastovej květník, moc škody to nenadělalo, páč plast neni tvrdší než plech, to dá rozum. Ale jelikož ta kytka byl dárek vod tchýně, sousedka byla pěkně nasraná, jelikož zjistila, že muj tlak byl až za hranou a já prej nejsem ten, kdo tady bude dělat konečný rozhodnutí, jelikož tu nejsem doma. Dej pokoj, vymejšlet něco pod tlakem je fakt píčovina na entou!
smilesmilesmile
Reagovat
Blondie
XD XD XD

Sepiš to a vydej knižně :D
Reagovat
brixner
Žišmarja, za to by mě zabáslismile
Reagovat
smazaný uživatel
Raducanu môže byť stabilnou hráčkou TOP20, vyššie ju akosi nevidím a jej triumf na USO považujem za jednu z najväčších haluzí v ženskom tenise. Nejde ani tak o jej triumf, ako o spôsob a načasovanie (vek, kvalifikácia)
Reagovat
smazaný uživatel
Od: Forehand (1.9.2019)
Nikdy som nechápal tomu HYPE okolo Barty..

Jedna z najviac precenovaných hráčiek. Tenistka top 10 a tam to konci.
Reagovat
sojka1
tohle na TP nechapu obecne, nekdo se objevi a uz se presne vi, ze bude/nebude v top 10/20/30 nebo svetova jednicka.... a ja to nikdy nepoznam! :-)) Pamatuji si velmi dobre, ze FH napr. pred lety psal, ze Berda je hrac, ktery nepatri do top 10... a klucina tam zaclanel skoro sedm let... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Wow, kamosko. Ty musis mat super zivot, ked si toto musel hladat :)

2019 vyzeral okruh ešte inak, samozrejme. Dnes vyhravaju GS Krejcikove, a kvalifikantky :)
Reagovat
Blondie
Hezky :D
Reagovat
brixner
Sice jen HL, ale přišlo mi, že fakt není ve své kůži...
Ale zase má jistotu, že si pinkne na AOsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist