Ramos ovládl Gstaad bez ztráty setu a má druhý titul

28. 7. 2019, 11:30
Aktuality 0
ATP GSTAAD - Albert Ramos prošel antukovým turnajem ve švýcarském Gstaadu bez jediného ztraceného setu. Pro svůj druhý titul si Španěl došel po finálové výhře nad Němcem Cedrikem-Marcelem Stebem.
Albert Ramos

Albert Ramos býval 17. hráčem světa, ale letos se mu na 21 turnajích během šesti měsíců nepovedlo ani jednou v hlavní soutěži vyhrát víc jak dva zápasy po sobě a po pěti letech vypadl z Top 100.

Ale jen na jeden týden. V posledních třech týdnech se totiž dostal do velmi dobré formy, když vyhrál 11 z 13 zápasů. Po semifinále na challengeru v Perugii a semifinále na turnaji ATP v Bastadu nenašel přemožitele tento týden ve švýcarském Gstaadu. 

Jednatřicetiletý Španěl hrající levou rukou v horském městečku ležícím v nadmořské výšce zhruba 1050 metrů dokonce neztratil ani set a v žebříčku se posune na 68. příčku.

Ramos si ve Švýcarsku poradil s domácím Laaksonenem, krajany Verdaskem, Carballésem a Andújarem a v dnešním finále, které začalo kvůli dešti s více než čtyřhodinovém zpožděním, zastavil životní turnaj hrajícího Cedrika-Marcela Stebeho. O tři roky mladšího Němce porazil 6-3 6-2.

Finále hrál Ramos posedmé v kariéře a teprve podruhé v něm slavil triumf. Ten první získal před třemi lety v Bastadu.

Příští týden bude Ramos startovat na antuce v rakouském Kitzbühelu, kde začne proti Maďaru Mártonu Fucsovicsovi. Stebeho čeká dlouhý přesun na tvrdý povrch do mexického Los Cabos, kde ho v prvním kole vyzve soupeř z kvalifikace.

• ATP 250 GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 586.140 eur
nedělní výsledky (28. 07. 2019)
• Dvouhra - finále •
Ramos (Šp.) - Stebe (Něm.) 6-3 6-2
• Čtyřhra - finále •
Gille/Vliegen (4-Belg.) - Oswald/Polášek (1-Rak./SR) 6-4 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist