Rubljov a Medveděv proti Němcům nezaváhali a Rusové jsou po 14 letech ve finále Davis Cupu

4. 12. 2021, 20:37
Aktuality 7
DAVIS CUP - Ruští tenisté v Davis Cupu dál potvrzují roli favoritů a po 14 letech postoupili do finále. V Madridu si ho v dnešním souboji s Německem zajistili už po dvouhrách, v nichž nezaváhali Andrej Rubljov a Daniil Medveděv. O celkově třetí titul si v neděli zahrají s Chorvaty.
Andrej Rubljov (© AFP)

Dnes nejprve pátý hráč světového žebříčku Andrej Rubljov porazil Dominika Koepfera 6-4 6-0. Vzápětí jej napodobila světová dvojka Daniil Medveděv, jenž zdolal dalšího hráče z šesté desítky žebříčku Jana-Lennarda Struffa dvakrát 6-4.

V nic neřešící čtyřhře pak kosmeticky upravili skóre na 2-1 pro Rusko Kevin Krawietz a Tim Pütz, kteří porazili 4-6 6-3 6-4 Aslana Karaceva s Karenem Chačanovem.

S Chorvaty, kteří v pátečním semifinále přemohli Srby, se Rusové v Davis Cupu utkali dvakrát. V roce 2005 v semifinále těsně prohráli, naopak předloni ve skupině finálového turnaje jasně zvítězili.

Salátovou mísu zvedli Rusové nad hlavu dosud dvakrát. V letech 2002 a 2006 byl u obou triumfů současný kapitán Šamil Tarpiščev.

V neděli by mělo doijít na souboje Rubljova s Bornou Gojou a Medveděva s Čiličem. Pokud Chorvaté překvapí v jedné z dvouher, mají pro rozhodující čtyřhru k dispozici nejlepší deblisty současnosti Nikolu Mektiče s Matem Pavičem.

• DAVIS CUP 2021 •
Finálový turnaj
sobotní výsledky (04. 12. 2021)
• Semifinále (Madrid) •
Rusko - Německo 2-1
Rubljov - Koepfer 6-4 6-0
Medveděv - Struff 6-4 6-4
Karacev/Chačanov - Krawietz/Pütz 6-4 3-6 4-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Pe3k
?
Reagovat
smazaný uživatel
Rosiasmile
Reagovat
paddy
Finálový zápas se dohraje z povinnosti a z hlediska titulu bude klíčový duel Rublev - Gojo

Rusové momentálně nemají silné deblisty navzdory 4 lidem v top30. Připomeňme, že na OH vypadly oba jejich nasazené páry (4. a 6.) již v 1k. Je to spíš parodie ve stylu Pat a Mat s nádechem Kikse Netoviče. smile

Rublev hraje na podzim v "životní" formě, takže bychom se možná mohli dočkat epické výhry Gojiho smile

Po SF výhře Rusů nad Němci bude Gojovi hlavně fandit Němec Gojowczyk a k němu se určitě přidá i přes 90% lidí na TP smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
paddy
smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile je to taksmile
Reagovat
turista
Ano. Souhlasím s tím, že zápas Rublev vs Gojo rozhodne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist