Ruseová v Hamburku vyřadila jedničku Jastremskou a ve svém prvním finále na WTA vyzve Petkovicovou

10. 7. 2021, 14:38
Aktuality 1
WTA HAMBURK - Elena Gabriela Ruseová na antukovém turnaji v Hamburku nepřestává překvapovat. Třiadvacetiletá rumunská kvalifikantka ve svém prvním semifinále na nejvyšším okruhu po setech 2-6 6-1 6-4 vyřadila nasazenou jedničku a 38. hráčku světa Dajanu Jastremskou a zahraje si o titul. V zítřejším finále narazí na bývalou světovou devítku a aktuálně až 130. hráčku světa Andreu Petkovicovou.
Elena Gabriela Ruseová

Elena Gabriela Ruseová je až 198. hráčkou světa a v žebříčku WTA byla nejvýše na 159. místě. Třiadvacetiletá Rumunka do Hamburku nepřijela v dobré formě, přesto prožívá životní týden své kariéry.

Rodačka z Bukurešti teprve podruhé v sezoně vyhrála dva zápasy po sobě a značně vylepšila své maximum na nejvyšším okruhu, kterým bylo předloňské čtvrtfinále v Nottinghamu. Včetně kvalifikace v německém přístavním městě, kam se turnaj WTA vrátil po 19 letech, vyhrála šest utkání a v hlavní soutěži vyřadila Jil Teichmannovou, Annu Zajaovou, Danielle Collinsovou a dnes po obratu Dajanu Jastremskou.

Proti nasazené jedničce a 38. tenistce světového pořadí, jež se představila poprvé po osmiměsíčním dopingovém trestu, si připsala svou nejcennější výhru, teprve druhou proti hráčkám Top 50 (bez skreče). Duel s favorizovanou 21letou Ukrajinkou sice nedopodávala, ale Jastremská v následujícím gamu nevyužila tři gameboly a Ruseová hned svou první šanci zápas uzavřít proměnila.

Ruseová ve svém premiérovém finále na hlavní tour narazí na Andreu Petkovicovou. Bývalá světová devítka vyhrála 7-6(4) 4-6 7-5 tříhodinový maraton s rozjetou krajankou Jule Niemeierovou a poprvé od února 2015, kdy triumfovala v hale v Antverpách, postoupila do finále turnajů WTA. Třiatřicetiletá Němka, jež si zajistila návrat do elitní stovky žebříčku, se zítra v premiérovém souboji s Ruseovou pokusí vylepšit svou finálovou bilanci 6-5.

• WTA 250 HAMBURK •
Německo, antuka, 235.238 dolarů
sobotní výsledky (10. 7. 2021)
• Dvouhra - semifinále •
Ruseová (Rum.) - Jastremská (1-Ukr.) 2-6 6-1 6-4
Petkovicová (Něm.) - Niemeierová (Něm.) 7-6(4) 4-6 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
u Ruseový to vypadá na odhlášku z Prahy ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist