Ruští a běloruští tenisté možná nebudou smět startovat ani v Římě

22. 4. 2022, 13:36
Aktuality 193
Ruští a běloruští tenisté zřejmě ještě před Wimbledonem nebudou smět hrát na velkém antukovém turnaji mužů a žen v Římě, který se uskuteční od 8. května. Organizátoři turnaje jsou podle listu Corriere della Sera pod tlakem italské vlády, aby tenistům ze spojeneckých zemí zakázali po vzoru londýnského grandslamu účast.
Andrej Rubljov (© AFP)

Podle milánského deníku hodlá italský premiér Mario Draghi, jenž opakovaně invazi ruských vojsk na Ukrajinu odsoudil, využít veškerého svého vlivu k prosazení zákazu startu ruských a běloruských profesionálů na Foru Italicu.

Pro vyloučení tenistů je i prezident Italského olympijského výboru Giovanni Malago, podle něhož je takové opatření v souladu s doporučením Mezinárodního olympijského výboru. MOV v únoru několik dnů po začátku ruské invaze na Ukrajinu vyzval sportovní organizace, aby ruské a běloruské sportovce na své akce nezvaly a nedovolily jejich účast.

Tenis je jedním z mála sportů, jenž sportovce obou zemí plošně nevyloučil. Mezinárodní federace ITF jim zakázala účast v týmových soutěžích včetně Davis Cupu a Poháru Billie Jean Kingové, mohou však jako neutrální hrát na turnajích profesionálních okruhů WTA a ATP i grandslamech řízených ITF. To se však netýká Wimbledonu, jehož představitelé ve středu informovali, že ruským a běloruským tenistům start v letošním ročníku nepovolí. Jejich rozhodnutí kritizují WTA, ATP i někteří slavní hráči současnosti a minulosti jako Novak Djokovič či Martina Navrátilová.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

193
Přidat komentář
paddy
Na TP to často vypadá, že názorově jsou lidi rozděleni napůl, ale bohužel je to jen křičící menšinou. (např seznam.cz 80% pro vyloučení Rusů)

Někdo chce sledovat tenis a je ochotný jít přes covidové i ukrajinské mrtvoly. Hlavně vlastní zábava. Rys primitivního sobectví.

V dnešní době je typické, že díky sítím lidi jen papouškují nějaký hloupý názor.

Prý proč by měli být trestáni všichni Rusi?

Protože Putin je legitimně zvolený prezident s drtivou podporou (78% hlasů) a zákonitě lid musí být zodpovědný za činy svého prezidenta. Pokud s ním nesouhlasí, tak ho můžou sesadit. Jenže oni s ním stále sympatizují.

A ruští sportovci na stupních vítězů nebo si nalepují na dres ruský hákový kříž (Z), příp. prokovují slovně nebo tréninkem v ruských národních soupravách.

Putin-Jugend uber alles!
Reagovat
Herbert_Hoover
smile
Reagovat
Pe3k
Ty se cítíš zodpovědný za činy našeho prezidenta? Tak si užívej vězení za vlastizradu smile ...
Kdo z tenistů si nalepil na dres Z?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale houby, dyť já se v žádném případě necítím zodpovědný za činy prezidenta, protože jsem okamžitě přímou volbu označil za nebezpečný nesmysl a přesto musím trpět tím, co tropí a jaké důsledky to nese...
Reagovat
Pe3k
Ta otázka je na paddyho...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sorry, ale nevyjádřil jsem se za něj, snad ti za sebe odpovísmile
Reagovat
bIbec
asi by bylo lepší na celého Zemana vyprdnout :-)

Jakoby člověk neměl svých starostí dost. Proč "trpět" kvůli takovému člověku?
Reagovat
bIbec
Co udělal tak hrozého, abych kvůli němu měl cítít "trápení"?
Reagovat
HolyMotors
Reagovat
bIbec
nevím, úplně sem tam nenašel odpověď na tu mou otázku. Mám krátké vedení asi :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Když pominu trafiky, odpostky a rozklad společnosti, tak se jeho chování přiblížilo vlastizradě, protože Hrad namísto zajmů ČR hájil zájmy Ruska a Číny. A to má na obyvatele ČR (krom těch protěžovaných) morální i ekonomický dopad. Asi tak v kostce.
Reagovat
bIbec
asi seš moc idealista nebo co. Nevím. Já od politika nečekám, že bude dělat "dobře".

Proto sou mi vlastně lhostejní. Nezlobím se na ně.. některá ta opatření v době covidové mě teda srala, to zase jo..
Reagovat
bIbec
Často se teda zlobím sám na sebe :-)

Ale to člověk tak nějak musí, jinak by se zadrhnul.
Reagovat
bIbec
Ještě bych dodal jednu věc... pokud mám důvod zlobit se sám na sebe, proč bych se měl mít důvod zlobit se na druhé?

Necítím, že mi někdo hází klacky pod nohy do té míry, že bych musel kvůli tomu být nešťastný.
Reagovat
Ondra979
to byla vlastizrada..Hrad dlouhodobe kopal za zajmy Ruska a Ciny, cozj e dolozitelne, vrchol byly Vrbetice a zemanuv mimoradne ostudny proslov asi tyden pote...pak se odmlcel a ted potom, co rusko rozpoutalo otevrenou agresi, tak otocil, protoze uz to jednoduse jinak neslo..ale zradcem zustava
Reagovat
Krisboy
...a také se už asi nikdy nedovíme, co všechno na Hradě skartovali, aby se to nikdy nedověděla veřejnost smile
Reagovat
SwissMaestro
Tak sis ulevil. Asi sis potřeboval vštípit do hlavy, že lidí co chtějí vyloučit Rusáky je více...no nechám tě v tom :-) Sladká nevědomost :-)
Reagovat
Holahej
Nesou občané odpovědnost za činy svého národa, ...svého prezidenta?

Rukojmí? Utrpení? To je povýšená a nelítostná řeč ruského národního mluvčího o tenisovém turnaji ve chvíli, kdy se v rozdrceném bahně kolem Kyjeva odkrývají masové hroby kulkami prošpikovaných ukrajinských civilistů. Co oni, proč trpěli, umřeli, umírají?
Reagovat
Holahej
Pokud mají představitelé ATP, WTA problém s férovostí, není to primárně Wimbledonem. Měli by to řešit s Putinem.

https://www.washingtonpost.com/sports/2022/04/21/wimbledon-russia-medvedev/
Reagovat
Rafaeoli25
Že i Italové tak to už mi hlava nebere. Ještěže Francouzi, Španělé, Němci a další zůstávají při smyslech..smile
Reagovat
HolyMotors
Za to tebe všechny smysly zřejmě nadobro opustily smile velmi mě mrzí, že jsi do toho nezakomponoval i ty prohnilé Američany jako skoro do každého příspěvku. A až tě někdo upozorní na to, jak se věci mají, nezapomeň zase zmínit, že jsi především pacifista a vojákům bys rozdal do rukou místo pušek mandolíny..
Reagovat
misa
Proč je takový problém vyloučit Rusy z tenisu, když v jiných sportech se to provedlo bez mrknutí oka? Čím jsou tak důležití pro Simona a spol? Turnaje nepořádají žádné, ekonomicky jsou slabí.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
misa
A nějaká odpověď hodná absolventa VŠ tě nenapadla?
Reagovat
Rafaeoli25
Někdy není třeba slov.
Reagovat
misa
Od relativně mladého člověka, který prý vystudoval politologii a stejně tady i přes současnou zkušenost vyzývá k rozpuštění NATO, se rozumná odpověď stejně čekat nedá.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ona snad neexistuje svoboda názoru? Ano, jsem k NATO velmi kritický, udělalo za poslední dvě dekády mnoho mnoho špatného, to je neoddiskutovatelné. Nevyzývám k jeho rozpuštění, ale k tomu, aby fungovalo jen na bázi obranného uskupení, kvůli tomu bylo založeno.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak víš, já jsem velmi kritický i k neregulovanému kapitalismu, považuji ho za nedobrý systém a to je pro mě ještě klíčovější než NATO, to mě zase až tak nezajímá.
Reagovat
misa
K tomu jsem kritický taky. Pro naši bezpečnost jiná alternativa než silné NATO v současnosti není.
Reagovat
Rafaeoli25
Fajn, že se tedy shodneme alespoň na něčem smile. Jinak já jsem hlavně pacifista, nenávidím armády a zbraně. Kdyby tak šly proměnit v hudební nástroje jako V kdyby tisíc klarinetů..hned bych to udělal a světu by bylo líp.
Reagovat
annah
Nebylo. Začali by se mlátit klacky. :-)
Reagovat
blixa
Naprosto přesně. Kdyby nám zbyly jen ty klacky, svět by se okamžitě změnil v totálně brutální místo a všichni pacifisti by si rvali vlasy. Už slyším jejich kvičení "to jsme nechtěli, to jsme netušili" než by je někdo umlátil.
Reagovat
Fandina
Neviděla bych to tak černě. Všichni by se mlátit nešli. Ale faktem je, že na magory, jako je Putin, je potřeba hrozbu mít.
Reagovat
blixa
Stačilo by 20-30% těch agresivních, aby se svět změnil v peklo.
Reagovat
Fandina
Jj, ještě že je tady USA a NATO, toho se ten magor bojí.
Reagovat
Rafaeoli25
Jak se to projevuje, že se bojí? On očividně nechce jít do konfliktu se Západem a Západ nechce jít do konfliktu s ním, byla by z toho katastrofální válka se zničujícími následky. To se naštěstí nestane, za což buďme rádi. Navíc je tu Čína a ta má dnes již největší vliv, Rusko ví, jaké jsou jeho možnosti a že jsou velmi omezené. Jinak to, jak je slabé ukazuje jeho už dvouměsíční naprostá neschopnost získat alespoň část ukrajinského území.
Reagovat
Fandina
Bojí se, protože ví, že USA má silnější vojsko. Rusko je ekonomický trpaslík. Ale vydává hodně peněz na zbrojení.
Reagovat
Fandina
HDP Ruska leží zhruba na úrovni součtu HDP Belgie a Nizozemí. V roce 2017 ruský produkt dosáhl 1 469 miliard dolarů (podle dat z MMF). Belgie vytvořila produkt ve výši 491 miliard dolarů a Nizozemí ve výši 824 miliard dolarů. Ruský HDP je tedy jen o 12 % vyšší než produkt belgický a nizozemský.
Americký produkt v roce 2017 dosáhl 19 362 miliard dolarů a z tohoto pohledu jsou tedy Spojené státy třináctkrát větší než Rusko. Ze stejné perspektivy je Čína osmkrát větší než Rusko, Německo 2,5krát větší, Francie téměř dvakrát a EU jako celek 12krát větší. Ekonomická velikost dané země je přitom podle ekonoma jedním z nejdůležitějších faktorů určujících její politický a vojenský význam ve světě. Velká ekonomika je totiž potřeba na vytváření zdrojů pro armádu a je tedy jasné, že Rusko boxuje ve váhové kategorii mnohem vyšší, než by odpovídalo jeho globální ekonomické síle.
Reagovat
annah
Ze Putker nechce jit do konfliktu se Západem a ze vi, jaké jsou jeho možnosti - tím bych si teda vůbec nebyla jistá. Třetí světovou válku a dobytí Evropy nejspíš plánoval už masový vrah Stalin, Putleruv velký vzor. Nemůžeš posuzovat myšlení šílenců normálními měřítky....
Reagovat
misa
To je pěkné, ale lidská civilizace za celou svou dobu taková nikdy nebyla. Když si vezmeš nějakou učebnici dějepisu, tak je to soupis válek a vraždění. Občas je zachycena nějaká pozitivní věc jako třeba začátek povinné školní docházky, ale pro informování následujících generací se zachovalo hlavně to zabíjení.
Reagovat
bIbec
Mně teda na povinné školní docházce nepřijde vůbec nic pozitivního.
Reagovat
Rafaeoli25
Medvedev i kdyby žil ve Francii od dvou let, musí být potrestán jen za to, že se narodil v Rusku a má na konci jména v..to má logiku, fakt smile
Reagovat
tommr
a nechtěl bys vyloučit i Keninovou? její rodiče jsou přece Rusové ... smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Fokina to samé. A vylučme radši i Tsipa a vůbec dělejme to jako nacisté, vylučme i čtvrtinové Rusy, tedy i ty, co měli ruského dědu nebo babičku, to bude nejlepší smile
Reagovat
tommr
jj Katka Siniaková to má u antiruskejch fanatiků taky spočítaný ... smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
misa
Jsem zastánce konstrukce národa na základě občanství, vy jste zřejmě pro národ na základě společné krve, což mj. vedlo k rozpoutání 2. světové války ("ochrana" německých menšin na území jiných států). A současné Rusko má stejný přístup.
Reagovat
Rafaeoli25
Bože, já tady jen ironicky reaguji na nesmyslný požadavek, týkající se vylučování sportovců. Ruské filmy, ruskou hudbu, ruský balet budeme taky vylučovat a nebudou moci na turné?
Reagovat
Rafaeoli25
Naštěstí v Cannes, Benátkách, Berlíně a promotéři hudebních akcí snad nejsou takoví blázni.
Reagovat
misa
Diskuzi jsem odstartoval otázkou, na kterou konstruktivně odpověděl jen paddy :) Pokud sport nebo kultura slouží k propagaci současného ruského režimu, tak je zákaz na místě. A sport je výkladní skříň ruských "úspěchů". Čím jiným se mají taky chlubit.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak právě kulturou, ruské divadlo, balet, literatura, ta alespoň co se týče minulosti, částečně i hudba jsou něčím, čím se určitě mohou chlubit.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak já jsem multikulturalista, ne nějaký fanatický, ale mám rád rozmanitost, toleranci.
Reagovat
tommr
a co uděláš se Samsonovou která má ruský i italský občanství?
Reagovat
misa
Nejsem Putin, abych rozhodoval co se s kým udělá smile
Reagovat
misa
Keninová má desítky let občanství USA a žije tam skoro od narození. Navíc už turnaje stejně skoro nehraje.
Reagovat
tommr
ale má vazby na Rusko a může být tudíž označena jako podezřelej živel a "nebezpečí pro demokracii" ... smile
Reagovat
Fandina
Co to meleš za nesmysly, nikdo nikoho neoznačuje za nebezpečí pro demokracii, nebo za živla.

Jde o to, že jeden stát napadl druhý a to se nedělá.
Reagovat
tommr
to se dělá pořád a zejména v tom vynikají USA ... smile
Reagovat
Fandina
Nedělá se to a každý by to měl odsoudit. Ať to udělá kdokoli.
Reagovat
misa
Kdyby Sofii v USA už nechtěli, tak jí poskytnu azyl :)
Reagovat
Rafaeoli25
Takže Medvedev by se demonstrativně měl vzdát ruského původu, požádat o jiné občanství a ještě si alespoň rok sypat popel na hlavu? Pak to bude ok?
Reagovat
annah
Smarja, ona ta válka potrvá ještě rok? Ty máš nějaké zákulisní informace? :-)
Reagovat
Krisboy
Ono je celkem jedno, jak dlouho ta válka potrvá. Už teď jsme prohráli všichni a svět už nikdy nebude jako dřív. Bude už jen horší.
Reagovat
annah
Já jen reagovala na to, že by si měl Meda ještě rok sypat popel na hlavu. :-) Stačilo by, kdyby rusaci přestali vraždit na Ukrajině a může si na hlavu hnedle sypat jen suchý sampon...
Reagovat
Holahej
Pam Shriver /Played 19 years on WTA Tour. ESPN Tennis and Tennis Channel/
I dont think anyone can explain it better than Sally Jenkins does. Wimbledons ban on Russian players is necessary - The Washington Post.

https://www.washingtonpost.com/sports/2022/04/21/wimbledon-russia-medvedev/
Reagovat
paddy
tenis je jinak organizován než ostatní sporty, takže si nechtějí vypustit vlastní rybník
čím více velkých turnajů, tím více z toho kápne bez ohledu na geografii
v tenise neexistují celoroční národní soutěže pro špičku, která rejžuje na Tour, je to kočovný sport

https://www.sport.cz/clanek/nazory-komentare-glosa-alibismus-v-plne-nahote-svet-tresta-ruske-sportovce-tenisovi-vladci-ztrapnuji-sami-sebe-3203932
Reagovat
misa
Dík za odkaz. Pochybuju, že v následujících 3 letech se bude v Rusku pořádat nějaký tenisový turnaj. A ruští tenisté mi jako tahák pro diváky natož sponzory nepřipadají. Za časů Šarapové to bylo jiné.
Reagovat
lars
https://www.sport.cz/clanek/tenis-wimbledon-wta-uvazuje-o-trestech-pro-wimbledon-za-vylouceni-rusek-a-belorusek-3302005
Reagovat
blixa
No jo, to vypadá zajímavě. Hráčky možná nedostanou za Wimbledon body do žebříčku smile. To je zajímavý postup. Něco jako "Pane Prohnaný, okradl jste tady pana Chuděru ? Ano, okradl ! No tak to vás potrestáme ! Zavřete pana Chuděru na měsíc do hladomorny ! " smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Svět to svoje šílenství stupňuje den za dnemsmile
Už jsem sice docela otrlý, ale stejně mě občas překvapí, jak se dají ty hranice blbosti vždycky posunout ještě dál...smile
Reagovat
blixa
To tvrdím pořád, že lidská debi_lita nemá hranic .. smilesmile
Reagovat
paddy
bodů se nikdo nenají
prize money zůstanou smile, a tak není, co řešit

WTA je tradičně mimo, senilní Simon se určitě netrefí ani do pisoáru smile

zrušení turnajů v Číně bylo vlastně potrestání hráček

a mimochodem nic nezrušili, protože v Číně se ještě nebude dlouho hrát, stačí se podívat na lockdown v Šanghaji smile
Reagovat
Mony
Body jsou také peníze. Startovné na GS je kolem 50000$ a k tomu potřebuješ body.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak hlavne, ze CR - Rusku prodala zbrane za 14 milionu EUR behem 5 let embarga ted pred valkou, pochopitelne ne sama z EU, nalifrovali tam zbrane za miliardy z cele EU, se kteremi si ted vymazany mozek Putin vesele operuje na Ukrajine, a mne tu bude nekdo povidat neco o nejake moralce a vylucovani sportovcu :DDDD jaaasneeee... a to jsou jen ofiko cisla... ted je lifruji na Ukrajinu:DDDD Hlavne ze slape byznys.

A sport resi, jestli rusky hrac bude hrat ve Wimbledonu :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Samozřejmě že to je do jisté míry populismus, ale má to být mediálně viditelný tlak.
Že do Ruska kdekdo sypal zbraně je obrovská chyba a měly by za to padat hlavy a tresty, což ne udou, protože si najdou nějaké výjimky. Nikoho z těch skopových hlav nenapadlo, že by Rusko mohlo ty zbraně použít za humny, někoho to možná i napadlo, ale bylo mu to úplně jedno, protože si za ty peníze koupi ostrov někde v Pacifiku. Už se to dá počítat na desítky let, o říkám, že pokud budou hlavní motivací pro cokoli, především v politice, peníze, pak se lidstvo bude propadat hlouběji a hlouběji do beznaděje. O zániku civilizací se tu už psalo. Lidi probudí jen nějaký obrovský šok (Sodoma a Gomora) jinak naše civilizace zajde jako ty předešlé. Jen je otázka, za jak dlouho, ale čekat na nějaké zázračné lepší zítřky je naivní. Tady platí jednoduchý zákon akce a reakce.
Reagovat
SwissMaestro
Správné řešení, i ATP snad sáhne ke stejnému kroku.
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
lexikon
Efekt opičí pracky bohužel tenis nemine... do 5 let tento sport přestane existovat...( na profesionální úrovni)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Aha! Děkuji za infosmile, zkusím se na to psychicky připravit.
Reagovat
lexikon
To nemusíte. V té době bude tenis naše nejmenší starost...
Reagovat
blixa
Copak ? Panáček má pod palcem jaderné knoflíky ?
Reagovat
lexikon
Jaderné knoflíky nebudou třeba. Jestli nevidíte co se pravě děje třeba v zemědělství tak je mi Vás upřímně líto.
Reagovat
SwissMaestro
tak tohle hodně lidí (nejen tam) nevidí, jsou zaslepeni slepou pomstou Putinovi
Reagovat
blixa
Jasně blbečku, takže se máme plazit před Putinem aby nám nasypal pšenky jako slepičkám, viď ?
Reagovat
lexikon
Jelikož je ČR uměle zkonstruovaný stát tak se vždy budeme muset před někým plazit. Čím dříve si to uvědomíte tím lépe pro Vás.
Reagovat
blixa
Jo tak, takže naprostý dement. Děkuji za upozornění.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
netrpíš tak trochu mesiášským komplexem? Pověz, jak nás chceš spasit?
Reagovat
blixa
Třeba je reinkarnací Ježíše ? smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nebyl by jedinýsmile
Reagovat
lexikon
Nepovažuji se za jedinečného jedince. Jsem zcela průměrný človíček s průměrnou inteligencí. V čem se liším od ostatních je že jsem konceptuálně vzdělaný, takže mám mozaikovité vnímání světa, kdežto většina lidí bez koncepce má kaleidoskopické vnímání...
Reagovat
Krisboy
ČR je uměle zkonstruovaný stát? Hranice českých zemí jsou víceméně stejně už stovky let...hranice Českého království za Přemysla Otakara jsou téměř shodné s dnešními...
Reagovat
blixa
Ber ohledy na to, že on je konceptuálně vzdělaný ... smilesmilesmile
Reagovat
lexikon
Nejde o hranice ale o metodologii (světonázor) lidí ve státě. To by bylo na opravdu dlouhé povídání. Samozřejmě nikde není řečeno že se z nás nemůže v budoucnu stát Historický stát, ale k tomu vede ještě dlouhá cesta...
Reagovat
blixa
Víš co to je "metodologie" a co je "světonázor" ? Chlape, nepouštěj se samostatně do větší projevů, to je na howno takováhle práce ! smile Aneb, kdybys byl mlčel, mohls zůstat filozofem ... smilesmile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
darek.vrana
Nejlepší jsou blbci, co si hrajou na intelektuály...smile
Reagovat
Krisboy
Naprosto souhlasím, to je skutečné peklo.

Ale lexikon podle mě rozhodně není ten případ.
Reagovat
SwissMaestro
Hm, koukám, že UA propaganda Tě zbavila posledních kousků schopnosti přemýšlet. No, nejsi jediný.
Reagovat
blixa
Takže zase jen kecy a nic dalšího. Ty něco vykládej o následcích propagandy ...
Reagovat
rubens
místo toho, abyste se snažili jeden druhého pochopit, tak si tady nadáváte do blbečků a dementů. Copak jste zešíleli? Vidím to tak, že má každá strana kus pravdy, bez diskuze. To je opravdu tak těžké připustit? Fakta jdou zakrýt jenom krátkodobě. Třetí oko do hlavy už mi doufám nikdo nevyvrtá.
Reagovat
blixa
Tak pověz, co se právě děje třeba v zemědělství, jsem jedno ucho ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Možná ty jedy, co hubí zvířata včetně chráněných druhů a samozřejmě děti i nássmile
Reagovat
blixa
Obávám se, že tohle zrovna neměl na mysli ale nevím ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je ale velkej průšvih a moc se o něm nemluví. Jo, s DDT to taky chvíli trvalo...
Reagovat
blixa
Lidi to přežijou, se zvířatama to bude horší. Ale ty stejně nepřežijou, do dvaceti let stejně vyhubíme skroro všechno ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to špatný, ale lidi si jen pod sebou řežou větev. Jde o to. že spousta lidí nebere ohled na nic a na nikoho s tím, že jim je jedno, co tu po nich zůstane. Hlavně, aby si užili...
Teď to ještě můžou vystavit na sociální sítě a živí je ti, co jsou ještě blbější než oni.

Podle 12. zprávy o živé planetě, kterou zveřejnil Světový fond na ochranu přírody (WWF), klesl od roku 1970 do roku 2014 počet divokých obratlovců, tedy savců, ryb, ptáků, obojživelníků a plazů na Zemi o 60 procent. 
Zdroj: https://www.denik.cz/ze_sveta/alarmujici-zprava-za-poslednich-40-let-klesl-pocet-divokych-zvirat-o-60-procent-20181030.html
Zdroj: irozhlas
Badatelé z univerzity v Arizoně propočítali, že za 50 let s námi na planetě možná nebude až třetina současných druhů rostlin a živočichů.

Zdroj: Tiscali
...Nejnovější studie přitom zjistila, že od počátku průmyslové revoluce je tempo vymírání rostlinných druhů dvakrát větší než právě v případě živočichů.
Reagovat
blixa
To jsou ještě ti větší optimisté, co dávali ty čísla. Nicméně ohromné množství druhů už bude jen v těch dobře střežených rezervacích, případně v zoologických zahradách v případě živočichů. Na zbytku území zmizí úplně. Všechno sežereme a zničíme.
Reagovat
Pe3k
Zbytečné strachy Gréta a extinction rebellion to vyřeší smile
Reagovat
blixa
To jo, tihle Greténi tak něco vyřeší ... smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
zas lepší, než o tom vůbec nemluvit...
Reagovat
blixa
Jenže oni tyhle reálné a bolestivé problémy vůbec neřeší, oni řeší naprosté kraviny ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak jsou aktivisti a aktivisti. Nicméně pro politiky jsou tahle témata jako osiny v zadku.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Viděl jsem to v Africe, myslím v r.1999. Zvířata jen v rezervacích, jak píšeš, děs. Ale zase jsme měli pohromný štěstí vidět všechny divoké zblízka, žádné safari, stačilo se jen projít. Nosorožce nám tedy našli strážci menšího parku, myslím v Malawi.
Je to špatný, ale do Botswany a na Okawango bych se ještě někdy rád podíval.
Reagovat
blixa
Jojo, to já taky. Od roku 99 se to ještě podstatě zhoršilo. Podle mě se ani řada současných rezervací neudrží, jen ty opravdu dobře střežené a opečované, vlastně takové obrovské zoologické zahrady. Ach jo ....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesně, když se tam Hanzelka se Zikmundem někdy v 90tých vrátili, byli v šoku. Ale pro nás to myslím byl ještě velký zážitek proti tomu, co je tam teď. Ale ono taky záleží kde...
Reagovat
lexikon
Máš v rukou nejlepší informační zbraň v historii lidstva. Tak se jí nauč rozumně používat. Dej člověku rybu a nasytíš jej jeden den, nauč jej rybařit a nasytíš jej na celý život. Tak hledejte a přemýšlejte...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Rada nad zlato! Jsem rád, že existuje něco, co ještě může zachránit naše bídné životy.
https://www.youtube.com/watch?v=iDbyYGrswtg
Reagovat
blixa
Než vyloví všechny ryby v oceánu, že ? Ty jsi fakt hlava ! Takže zase jen kecy a kecy. Nic jiného jsem ostatně neočekával.
Reagovat
lexikon
Očividně jste nepochopil co jsem tím myslel. S těmi rybami je to staré přísloví. Takže bych vám jsem mohl dát plno odkazů na problémy v zemědělstvím, ale já chci aby jste si to našel sám a trochu zapojil mozek.
Reagovat
blixa
Ano, to je staré přísloví, kdy lidi ještě nebyli schopni domýšlet do důsledku následky své činnosti. Tak jsem ti to trochu inovoval. Řadu problémů současného zemědělství znám, ale chtěl jsem to tobě nějaké náměty, protože naznačuješ, že si uvědomuješ něco zcela zásadního. Ale ono prd, jen prázdné kecy ty konceptuální umělče smile
Reagovat
lexikon
Dobře, vyhrál jste. Teď už nemám čas, ale večer vám sem k tomu něco napíšu.
Reagovat
bIbec
V rámci konfliktu, výsledný efekt tohoto zákazu bude srovnatelný s plivnutím do oceánu.

A nebo bude ten efekt spíš kontraproduktivní?
Reagovat
bIbec
je fakt, že když každý dělá něco, nejenom ta tenisová tour, tak nakonec může společnost naplivat celý ten oceán.

Ale aby tam nebylo až moc těch kontraproduktivních plivanců, že? :-)

Je to těžké a asi to nemá cenu řešit..

Pudeme na ryby?
Reagovat
darek.vrana
Zrovna sankce ve sportu rusáky bolí hodně. Pro ně je to prestižní otázka a při té bídě, ve které žijí, to vždycky bylo něco, na co mohli být hrdí. Teď už jim zbývá jen ta válka v tom jejich zvráceném uvažování.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
bIbec
ok, ale pomůže tato sankce teda něčemu? Jakože si běžný Rus řekne hej, ten můj Medvěd nemůže hrát tak už se na to Putine vyser!

A nebo to teda spíš v tom běžném Rusovi vyvolá větší odpor k západu? A pak tedy větší sympatii k Putinovu jednání?

Já nevím borci, já sem spíš pro ty ryby.. Nebo třeba hory, koupačky, zahrádky. Sem rád, že mi nikdo necpe zbraň do ruky. Jinak tak nějak přečkáme všechno, musíme.
Reagovat
darek.vrana
Každá jedna sankce ne, ale jako celek dohromady je to tlak na režim a na ekonomiku.
Reagovat
darek.vrana
https://www.tenisovysvet.cz/article/detail/15803--z-chovani-rusu-jsou-v-soku-na-plosnem-zakazu-se-ale-ukrajinky-neshodnou. "95 procent ruských tenistů válku podporuje". Takže tak...
Reagovat
lars
A jakym zpusobem tu valku podporuji ?
Reagovat
darek.vrana
Přečti si článek. Prostě s ní souhlasí. Není to tak, že se z obav o své rodiny bojí mluvit, jak se nám tu mnozí snaží namluvit.
Reagovat
turista
Spíš v masmédiích a na síti zuří informační válka z obou stran konfliktu. Akorát to známé bublání rušiček už není v době internetu potřeba.
Reagovat
Herbert_Hoover
Zrovna tihle vrcholoví sportovci mají dostatek prostředků na to, aby rodinu uchránili od nutnosti setrvat v Rusku, minimálně po přechodnou dobu. "Běžný" člověk to má horší..
Reagovat
Rafaeoli25
Takže třeba Medvedev a Rublev jsou hlásnou troubou Putina jo? Bože smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak kolik procent amerických tenistů podporovalo nelegální invazi a válku v Iráku? Ví se?
Reagovat
SwissMaestro
lol :DDDDDDD
Reagovat
mamina
Pokud je vyloučí, chyba. Hrají dobře a budou má túře chybět. A vydělají na tom ti, kteří utekli a startují za jiné země. A že jich je. Je mi smutno z toho, jak se neměří všem stejným metrem. O čem ten sport vlastně je? Kde je fair play?
Reagovat
turista
Putinova válka je svinstvo, ale Italové jsou nesmyslně horliví. Trestají tenisty, kteří se ničím neprovinili, pouze národností. To je diskriminace.
Reagovat
Herbert_Hoover
A co občané Ruska, kteří nepodporují Putina a nesouhlasí s válkou? Ti jsou celým světem potrestaní stejně jako ostatní a ještě čelí mnohdy represím vlastní země, když se postaví na odpor. Ve válce spravedlnost neexistuje. Pokud už se přijalo nastavení, že má Rusko pocítit represe, tak všichni občané bez výjimky.
Reagovat
lars
I Navalny ma pocitit represe EU ?
Reagovat
Herbert_Hoover
Navalnyj je ve vězení, pokud vím. A ten rozhodně neslouží ruské propagandě, nedají si ho do vitríny, až vyhraje nějaký velký turnaj, právě naopak. Buďto se měly zakázat pouze turnaje na ruském území, nebo bude docházet chtě nechtě tady k tomuto, protože vyčlenit tenisty, kteří "za nic nemůžou", ale trestat zástupce jiných individuálních sportů, mi přijde taky na hlavu. Taky moc nechápu, že se vůbec někdo přístupu Britů diví, při ohledu na to, jaká panuje situace mezi oběma zeměmi (UK, Rusko)..
Reagovat
paddy
jak chceš Putina zastavit?
tím, že všichni budou dělat, že se nic neděje?

ono stejně nejsou žádné pořádné sankce, protože každý hájí vlastní zájmy
není to tak dávno, co Merkelová kvůli levného plynu byla ochotná Putina i vyfajčit smile

ve volbách měl Putin 78% hlasů a drtivou podporu má i nyní
kdo podporuje Putina, je jako on

a trapné kecy o míru jsou farizejské, to už je lepší držet hubu

...no nič, idem na tlačovku smile
Reagovat
darek.vrana
Samozřejmě nikdo z nich nezareaguje ve smyslu "já ale Putinovu agresi odsuzuju", všichni jen "bé, politika a sport se nemají míchat, je to nespravedlivé". Což dokazuje, že je to v pořádku.
Reagovat
rubens
Ale že jsi takhle neodsoudil všechny agrese, a že jich mají američani na svědomí... pokrytci ubozí.
Reagovat
Fandina
Jak víš, že je neodsoudil.
Reagovat
darek.vrana
Odsuzuju jakoukoliv agresi, ale s touhle rusáckou se za dobu, co žiju, nedá nic srovnat. Američani mají i ve válčení nějakou úroveň.
Reagovat
turista
Nemají.
Reagovat
misa
S postupující válkou budou snad vyřazeni i z turnajů v zámoří. Ruští fašisté už uvažují i o osvobození Podněstří.
Reagovat
SwissMaestro
Svině jako svině. Nejsme jako oni, říkali. Rusáci jsou svině, ale češi a ukáčka jsou jim docela kvalitními soupeři když vidím některé nové praktiky vlády či názory lidí. No, na každou svini dojde.
Reagovat
Fandina
Takže Češi a UK vzali tanky na napadli sousedy. Fakt ubohé.
Reagovat
asgard33
No vidíš a Ukrofašouni zase otevřeně vyhrožují teroristickým útokem na krymský most.
Reagovat
annah
Já se Ukrajincům vůbec nedivím. Kdyby někdo zaútočil na můj dům a vzal si na mušku členy mé rodiny, bůhví čeho všeho bych vůči agresorovi byla schopná.
Reagovat
Fandina
Jací Ukrofašouni? Krym je součástí Ukrajiny, že to fašistické Rusko obsadilo svým vojskem je svinstvo.
Reagovat
Fandina
Valné shromáždění Organizace spojených národů přijalo dne 7. prosince 2020 rezoluci (63 hlasů pro, 17 proti, 62 se zdrželo) ve které vyzývá Ruskou federaci jako okupační mocnost, aby neprodleně a bezpodmínečně stáhla své vojenské síly z okupovaného Krymu a ukončila bezodkladně dočasnou okupaci území Ukrajiny.
Reagovat
Krisboy
Přeju jim, ať se jim to podaří. Krymský most je jeden ze symbolů ruSSké agrese a okupace smile
Reagovat
lars
ty jako "odbornik" na opotrebovavaci valku, kdo podle tebe vyhraje valku: UKR nebo Rusko?
Reagovat
Krisboy
Bankéři.
Reagovat
vojta91
Ten Wimbledon mi nedá spát. Rozhodne je dobre, ze nebudou tam hrát, ale když už jsou takoví dobroseři na ostrovech, tak proč jako nechávají hrát PL Chelsea. To mi hlava nebere.
Reagovat
SwissMaestro
Stachovskij aby si pospíšil, ještě by tu WC do Wimbledonu mohl stihnout :-)
Reagovat
Teo
Hroznej bizár, co se děje.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jo, válka v Evropě v 21.století, to je pořádný bizár. A hodně velká vostuda.
Reagovat
lars
valka v Evrope na uzemi byvaleho SSSR
Reagovat
Tomas_Smid_fan
?
Reagovat
baba
A všichni se teď budou předhánět v tom, kdo je papežštější než papež ....
tohle je hnus, vždy mě učili, že mám odsuzovat kolektivní vinu a když jsem se s tím ztotožnila, tak se mnozí hystericky předhánějí v tom, jak odsoudit a zlynčovat " Rusáky"
Reagovat
Ela-fon-isi
Když jsem byla malá, musela jsem chodit nakupovat jedné paní, která byla skoro stoletá a mluvila víc německy, než česky. Nikdy nevycházela ven, snad ani na zahradu. Byla to žena, které po válce zastřelili syny i manžela, přesto, že pomáhali českým odbojářům. Prostě jen proto, že byli německé národnosti.
Lidí se nezmění nikdy. Nejen v tomto se historie opakuje.
smile
Reagovat
stefankelner
VEĽKÉ + ! Ide znova len o rozdelenie ľudí/rodin/národov...
Reagovat
baba
děkuji, přesně o tom mluvím ...
Reagovat
annah
Já myslím, že nejde o žádnou kolektivní vinu, nikdo ty tenisty přece nelynčuje ani neodsuzuje a nemyslí si, že by za válku mohli. Jde jen a jen o snahu všemi cestami (tedy i v oblasti sportu) přinutit Putlera a jeho fašistický režim, aby přestal lynčovat Ukrajinu. Ono to stejně nepomůže, protože on je úplně mimo normální realitu, ale nedělat nic a jen přihlížet prostě nejde.
Je to podobné jako vyloučení Německa a Japonska z OH 1948. S hysterií to nemá nic společného.
Ve většině sportů už k vyloučení Ruska a Běloruska přistoupili a určitě by ty sportovní svazy nic netěšilo víc, než kdyby je mohli pozvat zpátky. Zařídit by to mohl okamžitě jedině Putler. Kdyby vypadl z Ukrajiny a přestal tam vraždit lidi.
Reagovat
turista
No jo. Ale tenis je individuální sport, jehož provozování představuje trochu jinou společenskou dimenzi než například fotbal, hokej, basketbal atd.
Reagovat
annah
Já to chápu. Kdybych byla šéfem nějakého turnaje a rozhodnutí by bylo na mě, hodně bych váhala. Ale asi bych nakonec rozhodla tak jako šéfové Wimbledonu. Hráčům nezbude, než doufat, že Putler to vraždění a ničení nebude dlouho protahovat.
Reagovat
turista
Snad ano.
Reagovat
Vlk-v-trave
Celkem ironicky ted muze znit, to slavne... "Vsechny cesty vedou do Rima."

Stihlo nas prokleti domu slunecnic,...
ceka nas asi dalsi nove segregace, presuny, odsuny, posuny a kdo vi co jeste, ... stale asi nejsme pripraveni na prekonani narodnostnich rozdilu, od padu monarchii v Evrope se tak nejak stale v tom placame... tak snad se jednou najdeme:).

https://www.youtube.com/watch?v=RoptiCmm8E8

@Ondra Jirasek
Nejakou dobrou zpravu nemas?:)
Reagovat
Fandina
Jj, je to těžké, čekají, když oni jsou pořád mezi námi tací, kteří se tím národem zaštitují a v jeho jménu útočí na ty druhé.

Nelze se potom divit, že někdo ty zlé národy chce vylučovat.
Reagovat
misa
Rád bych tě ujistil, že mimo Evropu se v tom plácají ještě víc.
Reagovat
bardunek666
Tak hlavně že dovolili Djocovidovi hrát. Nevím, nepřijde mi to příliš spravedlivé
Reagovat
turista
Není důvod ho dál dusit. Vím že bys ho rád zničil. Ale naštěstí jsi nula na které nezáleží.
Reagovat
Pe3k
Sice vyhrál dva zápasy po sobě, ale za hodinu má hrát další proti Švarcmanovi a ten už nevyhraje...Tsitsipas Dimitrov by mohl být zajímavý mač.
Reagovat
Patik
FAA je overrated.
Reagovat
Pe3k
To bych neřekl. Nevidím, že by mu někdo "předem počítal gs". Tak tak se drží v top 10, jeho hra rozhodně není stavěná na antuku...
Reagovat
Patik
jeho hra je nemastná neslaná..koncentrácia pred výmenou ale nič špeciálne z neho nevypadne..technicky a herne nič čo by sme ešte nevideli..už sa tu ale spomínalo že v budúcnosti bude získavať GS ale nie takou formou ako Rafaeoli a Alcaraz..
Reagovat
misa
Až se domluví většina zemí EU, Británie, USA, Kanada + Austrálie, taky si budou moct pinknout max. nějaký Putin Cup :) A samozřejmě neméně prestižní podnik O pohár prez. Lukašenka.
Reagovat
Krisboy
smile
Reagovat
rubens
Jasně, malej fašounku.
Reagovat
misa
rusácká kundo
Reagovat
zfloyd
chudák Arynka , myslel jsem že udělá Wimbledon
Reagovat
zfloyd
no teď ji čeká souboj ranařek s Anetou
Reagovat
FulnekUltras
a pod čím tlakem je italská vláda, není těžké domyslet smilesmilesmile
Reagovat
Grape
Všichni jsou pod tlakem Sorose, Gatese, Ušáků a iluminátů a chtějí zničit mírumilovné Rusko. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Itálie je primárně pod tlakem uprchlíků z Afrikysmile
Reagovat
Grape
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist