Sakkariová otočila finále s Kontaovou a na antuce v Rabatu získala první titul

5. 5. 2019, 10:47
Aktuality 3
WTA RABAT - Maria Sakkariová si ve 23 letech došla pro premiérový titul na okruhu WTA. Řecká tenistka ovládla antukový turnaj v marockém Rabatu, kde ve finále otočila nepříznivý vývoj proti Britce Johanně Kontaové.
Profily hráčů
Maria Sakkariová

Maria Sakkariová si své první finále zahrála loni v San Jose, kde podlehla Rumunce Mihaele Buzarnescuové. Druhý zápas o titul už však třiadvacetiletá Řekyně zvládla, z premiérového triumfu se radovala na antuce v marockém Rabatu. 

Sakkariová přitom na sever Afriky nedorazila jako jedna z favoritek. V této sezoně pouze jednou vyhrála tři zápasy po sobě a v Charlestonu si zahrála jediné letošní čtvrtfinále. 

V Rabatu však i díky skalpu nasazené jedničky a obhájkyně titulu Elise Mertensové postoupila bez ztráty setu do finále a v něm v sobotu zdolala Britku Johannu Kontaovou. Po nepovedené úvodní sadě dokázala vývoj otočit, zvítězila 2-6 6-4 6-1 a ve třetím vzájemném duelu si připsala první výhru.

"Zápas jsem nezačala dobře, ale Johanna mi pak pomohla větším počtem chyb. Jsem ráda, že jsem se postupně dostala ke své hře a nevzdala se. Získat tady svůj první titul pro mě moc znamená. Obzvlášť po té, co se mi v úvodu roku moc nedařilo," řekla Sakkariová. 



Rovněž sedmadvacetiletá Kontaová má za sebou nejlepší turnaj sezony, ve které byla pouze jednou ve čtvrtfinále. Finále si bývalá světová čtyřka zahrála posedmé, tři tituly slavila ve Stanfordu 2016, Sydney 2017 a Miami 2017.

V letošním roce bylo odehráno 21 turnajů s 20 různými šampionkami. Dva tituly získala pouze Petra Kvitová, která triumfovala v Sydney a ve Stuttgartu.

Obě finalistky z Rabatu se z Maroka přesunuly na velký antukový turnaj do Madridu, kde je už dnes čeká první kolo. Sakkariová se pokusí udržet na vítězné vlně v zápase proti domácí Carle Suárezové, Kontaová vyzve Američanku Alison Riskeovou.

• WTA INTERNATIONAL RABAT •
Maroko, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (04. 05. 2019)
• Dvouhra - finále •
Sakkariová (6-Řec.) - Kontaová (7-Brit.) 2-6 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
EllNino
Letos bude na antuce hodně nebezpečná ...
JoKo gratulace, vydřela tu všechny zápasy na maximum, ve finále už nezbyla šťáva, ale tohle finále, navíc na celkem neoblíbené antuce, má cenu zlata ... snad ji to dodá ztracené sebevědomí, je to pořád nesmírně kvalitní tenistka
Reagovat
Mantra
nevím zda jsi to viděl, ale co jí má na tom zvednout sebevědomí, ten zápas měla vyhraný, naopak jí to dá další brouka do hlavy, tohle prohrát bylo umění :-D
Reagovat
EllNino
bohužel jsem to neviděl, pokud je to tak, jak říkáš, tak máš pravdu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist