Serena v Aucklandu po obratu zdolala krajanku McHaleovou, ve čtvrtfinále je i Wozniacká

9. 1. 2020, 05:37
Aktuality 2
WTA AUCKLAND - Serena Williamsová v Aucklandu zatím úspěšně potvrzuje roli nasazené jedničky a největší favoritky a dál útočí na svůj první triumf po mateřské pauze. Osmatřicetiletá Američanka ve druhém kole po obratu zdolala krajanku Christinu McHaleovou. Ve čtvrtfinále je i s kariérou se pomalu loučící Caroline Wozniacká, která zdolala ve třech setech Američanku Lauren Davisovou a může se chystat na duel s dvojnásobnou obhájkyní titulu Julií Görgesovou.
Serena Williamsová (© AFP)

Serena Williamsová si po mateřské pauze už pětkrát zahrála finále, z toho čtyřikrát na grandslamech, přesto stále čeká na vyrovnání rekordu Margaret Courtové v počtu grandslamových trofejí a také první triumf od Australian Open 2017.

Velkou šanci slavit turnajové prvenství má v novozélandském Aucklandu, kde je coby jediná zástupkyně Top 10 nasazenou jedničkou a největší favoritkou.

Majitelka 23 grandslamových vavřínů odstartovala své působení na Novém Zélandu hladkým vítězstvím nad Camilou Giorgiovou. Dnes se naopak nečekaně nadřela proti Christině McHaleové, kterou porazila až po obratu 3-6 6-2 6-3.

Williamsová v úvodní sadě sice skvěle servírovala, ale od základní čáry se jí nedařilo a své podání celkem třikrát ztratila. Prohraným setem se však nenechala rozhodit, ve zbytku zápasu už přišla o servis jen jednou, ve většině výměn dominovala a svou méně úspěšnou krajanku za dvě hodiny přehrála.

Bývalá světová jednička se o postup do semifinále utká s Laurou Siegemundovou. S Němkou, jež po obratu vyřadila 15letou americkou hvězdičku Cori Gauffovou, jediný dosavadní souboj suverénně vyhrála.

Julia Görgesová potvrzuje, že se jí v Aucklandu daří. Vítězka posledních dvou ročníků novozélandského podniku dnes porazila 6-3 6-2 Švýcarku Jil Teichmannovou a po již 12. výhře v řadě na tomto turnaji postoupila do čtvrtfinále letošního ročníku.

Ve čtvrtfinále zopakuje předloňské finále proti Caroline Wozniacké, nad kterou vede ve vzájemné bilanci 6-4. Dvojnásobná dánská finalistka, která v Aucklandu absolvuje jeden ze svých posledních turnajů kariéry, si dnes poradila 6-1 4-6 6-4 s Američankou Lauren Davisovou.

• WTA INTERNATIONAL AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 275.000 dolarů
čtvrteční výsledky (9. 1. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
S. Williamsová (1-USA) - McHaleová (USA) 3-6 6-2 6-3
Görgesová (4-Něm.) - Teichmannová (Švýc.) 6-3 6-2
Wozniacká (5-Dán.) - Davisová (USA) 6-1 4-6 6-4
Siegemundová (Něm.) - Gauffová (USA) 5-7 6-2 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
kada.tom
Jedině dobře, že si Serena taky vyzkoušela třísetový zápas, to vše se před AO hodí :-)
Reagovat
Fandina
:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist