Sharmaová v Bogotě útočí na double. Je ve finále dvouhry a má titul ze čtyřhry

14. 4. 2019, 08:29
Aktuality 9
WTA BOGOTÁ - Takřka neznámá třiadvacetiletá Australanka Astra Sharmaová na antuce v kolumbijské Bogotě překvapivě útočí hned na dva tituly. Ve čtyřhře už dokázala společně s krajankou Zoe Hivesovou triumfovat a ve dvouhře postoupila do finále, když vyřadila bývalou šampionku Laru Arruabarrenaovou. O titul se utká se sedmnáctiletou Američankou Amandou Anisimovovou.
Astra Sharmaová a Zoe Hivesová

Astra Sharmaová se pár let pohybuje po turnajích ITF. Na okruhu WTA toho dosud moc neodehrála; ve dvouhře měla bilanci 1-2, když letos debutovala díky úspěchu v kvalifikaci na domácím Australian Open, ve čtyřhře byla její bilance 0-3.

Jenže tento týden třiadvacetiletá Australanka překvapuje na antuce v kolumbijské Bogotě. Aktuálně 138. singlistka světa a dokonce až 283. deblistka světa totiž vyhrála už čtyři zápasy ve dvouhře a tři ve čtyřhře. 

V deblu již v sobotu oslavila svůj nejcennější titul, když triumfovala na prvním společném turnaji s o rok mladší Zoe Hivesovou. A v singlu postoupila do finále. 

Sharmaová po třísetové výhře nad Američankou Shelby Rogersovou neztratila set s Polkou Magdou Linetteovou, bývalou světovou pětkou a finalistkou Roland Garros Italkou Sarou Erraniovou a v semifinále si poradila i se Španělkou Larou Arruabarrenaovou, pro kterou je Bogota nejoblíbenějším turnajem. 

Sharmaová si s šampionkou z roku 2012 a finalistkou posledních dvou ročníků Arruabarrenaovou, která hrála páté ze svých celkově devíti semifinálových zápasů právě v Bogotě, po setech 7-5 6-1. V první sadě sice jako první ztratila podání a za stavu 4-5 čelila dvěma setbolům, ale odvrátila je a do konce zápasu získala 9 z 10 gamů. 



"Jsem tak nadšená, že jsem se dostala do svého prvního finále. Jsem moc šťastná, že tento týden hraju tak dobře. Bogotu jsem si rychle zamilovala Nemůžu tomu uvěřit, že jsem ve finále. Je to neskutečné," radovala se Sharmaová, jež si v semifinále pomohla 32 winnery.

Nicméně tažení Sharmaové v kolumbijské metropoli není úplně tak bleskem z čistého nebe. Australanka totiž už v březnu vyhrála dvouhru i čtyřhru na turnaji ITF 25k v mexickém Irapuatu a nyní je potvrzuje nárůst formy. Ta se projeví i v žebříčku WTA, v němž si zajistila posun na 102. místo, případný triumf by ji katapultoval ještě o 16 příček výše. 

"Nejdůležitější je, že zůstávám psychicky klidná. Jsem na kurtu pozitivní a nemyslím na negativní věci. Hraju konzistentně, bod po bodu."

Finálovou soupeřkou Sharmaové bude Amanda Anisimovová. "Moc toho o ní nevím. Ale půjdu na kurt se stejnou energií, intenzitou a budu hrát svou hru. Také budu muset zvednout úspěšnost prvního podání, to bude zítra klíčové," uvedla Sharmaová před finálovým duelem.

Sedmnáctiletá Američanka Anisimovová, jež je nejmladší hráčkou v Top 100, v semifinále porazila 4-6 7-6 6-2 Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou a do finále postoupila podruhé v kariéře. Loni na podzim v Hirošimě titul nezískala.



"Byl to další super těžký třísetový zápas. Jsem moc ráda za to, jak hraju a zvyšuju úroveň své hry," hodnotila Anisimovová, jež v Bogotě hraje na antuce poprvé od French Open 2017.

"Ona je skvělá hráčka a očekvala jsem opravdu těžký zápas, protože hlavně na antuce je velmi silná. Takže téhle výhry si moc cením, jsem za ni moc ráda," dodala Američanka, jež soupeřku přestřílela na vítězné údery 38-16.

Tento týden bude znovu prodloužen rekord v počtu různých šampionek. Od začátku roku bude po 18 odehraných turnajích WTA 18 různých vítězek.

• WTA INTERNATIONAL BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (13. 04. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Anisimovová (6-USA) - Haddadová Maiaová (Braz.) 4-6 7-6(2) 6-2
Sharmaová (Austr.) - Arruabarrenaová (11-Šp.) 7-5 6-1
• Čtyřhra - finále •
Hivesová/Sharmaová (Austr.) - Carterová/Shibaharaová (USA) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
darek.vrana
Astraová:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zabloudil...
Reagovat
sojka1
a jeje, tady byl zas nekdo "chytry jak radio" a spravne tipl finale.. :-)) Fandim australske tkanicce, objevila jsem "si" ji uz v zapase se Sarou...
Reagovat
sojka1
jo a EllNino, ja nic, to com... :-))
Reagovat
EllNino
Coma neřešim ... a občas se trefím :) ...Australani ... tady i částečně Indové, musehí mít radost ... Ale Amanda doufám vyhraje :)) Je vynikající, podobně jako jeji soupeřka, obě moc šikovné
Reagovat
sojka1
ja se bojim, ze se tkanicka umlati sama... ale treba ne... :-)
Reagovat
EllNino
Uvidime ... šarmantní tkanička ;)
Reagovat
Mantra
vždyt jsi na ten zápas nekoukala celej, ty objevená :-D
Reagovat
sojka1
to je pravda, uz mi padala hlava a Sarus me s tema "spodarama" nebavila... ale Astraovou jsem uz tam pochvalila.. :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist