Siniaková skončila letos i popáté v 1. kole, v Dauhá nestačila na Pegulaovou

20. 2. 2022, 17:24
Aktuality 4
WTA DAUHÁ - Kateřina Siniaková si ani na pátém letošním turnaji ve dvouhře nepřipsala výhru v hlavní soutěži. Na podniku WTA 1000 v Dauhá nejlepší deblistka světa prohrála 3-6 2-6 s Američankou Jessicou Pegulaovou.
Kateřina Siniaková (© AFP)

Světová deblová jednička Kateřina Siniaková prožívá ve dvouhře neúspěšné období. Naposledy porazila loni v říjnu v Indian Wells bývalou světovou jedničku Kim Clijstersovou z Belgie a od té doby sbírá porážky.

Letos vyhrála pouze tři zápasy v kvalifikaci, v hlavní soutěži neuspěla ani na jedné z pěti akcí. Poslední nezdar zaznamenala dnes v Dauhá, kde nestačila na Američanku Jessicu Pegulaovou. Se světovou čtrnáctkou prohrála za 70 minut 3-6 2-6, poté co při druhém mečbolu soupeřky trefila nečistě bekhend.

Náladu si 45. hráčka žebříčku může v Dauhá spravit ve čtyřhře, v níž se poprvé od triumfu na Australian Open představí se svou tradiční parťačkou Barborou Krejčíkovou.

Šampionka Roland Garros Krejčíková je v katarské metropoli druhou nasazenou a má na úvod volný los. Už v prvním kole do turnaje vstoupí Tereza Martincová a obhájkyně vítězství Petra Kvitová.

Viktoria Azarenková v nervózním večerním souboji udolala po bezmála třech hodinách boje 5-7 6-2 7-5 Kazašku Julii Putincevovou, přestože v rozhodujícím setu prohrávala 0-4 a za stavu 4-5 čelila mečbolu. Ve druhém kole se běloruská šampionka z let 2012 a 2013 utká s Američankou Madison Brengleovou (h2h 0-0).



Poprvé v sezoně nezvládla svůj úvodní zápas na turnaji Belinda Bencicová. V Dauhá švýcarská tenistka podlehla 4-6 6-3 3-6 dánské teenagerce Claře Tausonové.

Už pátou porážku v řadě utrpěla bývalá světová čtyřka Američanka Sofia Keninová, jež podlehla 3-6 7-6 3-6 krajance Ann Liové. Ta naopak přerušila sérii tří zápasů bez vítězství a může se těšit na souboj s šestou nasazenou Řekyní Mariou Sakkariovou.

• WTA 1000 DAUHÁ •
Katar, tv. povrch, 2,632.448 dolarů
nedělní výsledky (20. 02. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Pegulaová (9-USA) - Siniaková (ČR) 6-3 6-2
Azarenková (12-Běl.) - Putincevová (Kaz.) 5-7 6-2 7-5
Tausonová (Dán.) - Bencicová (Švýc.) 6-4 3-6 6-3
Cirsteaová (Rum.) - Šarífová (Eg.) 6-2 6-1
Juvanová (Slovin.) - Vögeleová (Švýc.) 6-4 6-2
Brengleová (USA) - Özová (Tur.) 7-5 6-3
Konjuhová (Chorv.) - Kosťuková (Ukr.) 4-6 7-5 6-3
Van Uytvancková (Belg.) - Zvonarevová (Rus.) 6-4 6-4
Cornetová (Fr.) - Samsonovová (Rus.) 3:6, 6:4, 7:5.
Ann Liová (USA) - Keninová (USA) 6-3 6-7(5) 6-3
Sasnovičová (Běl.) - Shuai Zhang (Čína) 6-1 6-1
Anisimovová (USA) - Haddadová Maiaová (Braz.) 7-5 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Martincová/Dzalamidzeová (ČR/Rus.) - Schuursová/Hao-Ching Chan (Niz./Tchaj-wan) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
EllNino
Loňské sebevědomí musí být úplně v háji, ale 4x měla opravdu těžkou soupeřku, Gauff, Kontaveit, Muguruza, Pegula ... aspoň že vyhrála ty tři zápasy v Dubaji a není úplně na suchu ... a loni byla podobně "úspěšná" ... možná by to chtělo zkusit zahrát si menší turnaj, ale ono jich je teď tak málo, že nic krom těch větších se v podstatě hrát nedá ... teď by byla fajn nějaká ta Pattaya, Hua Hin, Soul atd. :/
Reagovat
tommr
malé turnaje jí nic nedají. Na těch velkých si aspon může po vypadnutí ze singlu zahrát debla ...
Reagovat
EllNino
jenže debl a singl, to je úplně něco jiného, jak vidíš, v deblu odstartovala sezónu GS titulem ... a v singlu měla fakt pech, protože nehraje špatně, ale potřebovala by sbírat výhry ...
Reagovat
Dobry-den
Bohužel v singlu HRAJE špatně. Od kvalitních hráček schytala výprask! Akorát s Muguruzou, která je letos zatím mimo, uhrála set. Solidní je zdánlivě akorát výhra nad Tajchmankou, která ale zápas s jistotou pozice LL vypustila. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist