Siniaková v deblovém finále porazila Martincovou a už třetím rokem po sobě do sezony vstoupila triumfem

9. 1. 2022, 05:07
Aktuality 1
WTA MELBOURNE 2 - České deblové finále na akci WTA 250 v Melbourne Parku lépe zvládly Kateřina Siniaková s Američankou Bernardou Peraovou. Nasazené dvojky porazily 6-2 6-7(7) 10-5 překvapivé finalistky Terezu Martincovou a Egypťanku Majar Šarífovou. Pětadvacetiletá Siniaková vstoupila do sezony triumfem už třetím rokem po sobě a získala celkově 15. trofej.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková poprvé spojila síly s Bernardou Peraovou a hned z toho byl turnajový triumf. Česko-americký pár musel v Melbourne Parku ve třech ze čtyř zápasů do super tie-breaku a pokaždé našel cestu k vítězství.

Nasazené dvojky ve finále narazily na překvapení turnaje Terezu Martincovou a Egypťanku Majar Šarífovou, které si v předchozím kole vyšláply na grandslamové šampionky Samanthu Stosurovou a Shuai Zhang.

Zatímco v úvodním dějství byly Siniaková s Peraovou jasně lepší, ve druhé sadě neudržely náskok brejku a nakonec musely řešit nepříznivý stav 3-5. O několik minut později se dostaly k celkem pěti mečbolům, ale ani jeden nevyužily a po nechytatelném forhendovém returnu Martincové se šlo do super tie-breaku. V něm uspěly zkušenější Siniaková s Peraovou.

Pětadvacetiletá Siniaková do sezony už třetím rokem po sobě vstoupila deblovým triumfem, s Barborou Krejčíkovou předloni ovládla Shenzhen a loni jeden z přípravných podniků právě v Melbourne. Deblová světová jednička si připsala svou celkově 15. trofej. O dva roky starší Martincová se na této úrovni do finále čtyřhry dostala poprvé. Sedmadvacetiletá Peraová má za sebou své premiérové finále na nejvyšším okruhu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
tommr
Katka opět potvrdila, že dokáže vyhrávat deblový tituly i bez Báry. smile Na AO už ale doufám budou hrát opět spolu ...
Katka si díky triumfu v Melbourne zase o něco víc upevnila první místo v deblovým žebříčku. smile Bára Krejčíková a Hsieh totiž tento týden nikde nehrály a tak ztratily nějaké body, protože neobhájily tituly ze Shenzhenu 2020 resp. z brisbane 2020 ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist