Siniaková v Dubaji nedala šanci Schmiedlové a je ve čtvrtfinále. Postoupila i Krejčíková

9. 12. 2020, 09:23
Aktuality 8
ITF W100 DUBAJ - Kateřina Siniaková musela v úvodním kole na stovce v Dubaji do tří setů s hráčkou druhé stovky, ale dnes si v souboji o čtvrtfinále suverénně a bez ztráty servisu poradila se Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou. Postup do čtvrtfinále slavila i její deblová parťačka Barbora Krejčíková, která přehrála Dalmu Gálfiovou z Maďarska.
Kateřina Siniaková (© j48tennis.net)

Kateřina Siniaková rozhodně nemůže považovat letošní sezonu za úspěšnou. Čtyřiadvacetiletá Češka má letos za sebou celkem 14 akcí a pouze jednou dokázala dojít do čtvrtfinále. Chuť by si alespoň částečně mohla spravit na podniku s dotací 100 tisíc dolarů v Dubaji, kde se po více než čtyřech letech objevila na nižším okruhu ITF.

Nasazená pětka začala povinným vítězstvím nad 180. hráčkou světa Ankitou Rainaovou z Indie a přerušila sérii tří porážek. Proti divoké kartě, která ve světovém hodnocení figuruje o více než sto míst níže, ale měla potíže a zvítězila až po obratu. Mnohem méně práce měla dnes, přestože čelila papírově těžší soupeřce, Annu Karolínu Schmiedlovou přehrála dvakrát 6-2.

Proti Schmiedlové měla od začátku jasně navrch, v utkání odvrátila všechny čtyři brejkboly, které Slovence nabídla až v závěru zápasu, a za necelou hodinu a půl kurt opouštěla jako vítězka. Siniaková bude o své první semifinále od loňského srpna bojovat s Heather Watsonovou.

Barbora Krejčíková v Dubaji nadále potvrzuje životní formu. Zatímco včera proti lucky loserovi Viktoriji Golubicové ani jednou neztratila podání a Švýcarce povolila jen tři hry, s dnešní soupeřkou Maďarkou Dalmou Gálfiovou musela bojovat více a ve druhé sadě prohrávala 1-3. Nepříznivé skóre však dokázala otočit a zvítězila 6-2 6-4.

Další soupeřkou Krejčíkové bude Sorana Cirsteaová. Rumunka mezi nejlepší osmičku prosvištěla se ztrátou pouhých šesti gamů, když smetla nasazenou čtyřku Annu Blinkovovou i Elisabettu Cocciarettovou. Jediný dosavadní souboj před třemi lety na antuce v Norimberku vyhrála Krejčíková.

• ITF W100 DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 100.000 dolarů
středeční výsledky (9. 12. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Siniaková (5-ČR) - Schmiedlová (SR) 6-2 6-2
Krejčíková (6-ČR) - Gálfiová (Maď.) 6-2 6-4
Ruseová (Rum.) - Mladenovicová (1-Fr.) 2-2 / skreč
Hercogová (2-Slovin.) - Bolšovová (Šp.) 6-2 7-6(3)
Watsonová (3-Brit.) - Flipkensová (Belg.) 6-4 6-2
Rusová (7-Niz.) - Xiyu Wang (Čína) 6-1 6-3
Koviničová (Č. Hora) - Pattinamaová Kerkhoveová (Niz.) 7-6(5) 6-2
Cirsteaová (Rum.) - Cocciarettová (It.) 6-0 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
tommr
podobnej zápas jako včera. V prvním setu byla Bára téměř bezchybná a nedala soupeřce šanci. Ve druhým setu opět polevila a zbytečně pustila soupeřku zpátky do zápasu. Stejně jako včera ale byla schopná v závěru zápasu opět zabrat a dotáhnout ho k výhře ve dvou setech ... smile
Reagovat
sojka1
Bara dobre, maly vypadek ve druhem setu, jinak presna, prisna, soustredena.... :-)
Reagovat
Mantra
smile Kvitule:

https://www.idnes.cz/sport/tenis/petra-kvitova-predsezonni-tiskova-konference-rozhovor.A201208_205739_tenis_elv
Reagovat
sojka1
Heather ale bude jiny level, Flipkensku ted vyprovodila i pres chybky s prehledem, vubec ji k nicemu nepustila...
Reagovat
Mantra
Heather má těžkou nadváhu, plácá to z místa, to musí i se zavřenýma očima....
Reagovat
tommr
pořád lepší Watson než Flipkens. Na Flipkensovou naše hráčky neumí hrát ...
Reagovat
sojka1
jj, muze se vyhazet, Fipkenska strasi na siti a kazi hru... :-))
Reagovat
tommr
Flipkensová hraje chytře a na naše hráčky si hodně věří, protože většinu z nich už dokázala opakovaně porazit. Katku letos jasně přehrála v Cincinnati ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist