Siniaková v Hongkongu prohrála s Gavrilovovou

13. 10. 2016, 07:52
Aktuality 10
WTA HONGKONG - Kateřina Siniaková v Hongkongu skončila ve druhém kole na raketě nasazené osmičky Darjy Gavrilovové. Dvacetiletá Češka prohrála s o dva roky starší Australankou ve dvou setech, byť se ve druhém setu dostala ze stavu 0-5 na 5-5 a v desáté hře utekla ze tří mečbolů.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková v prvním kole vyhrála třísetový zápas s Američankou Nicolou Gibbsovou, osmifinálový duel rozdělený do dvou dnů proti nasazené osmičce Darje Gavrilovové se jí však nepovedl. Navzdory závěrečné snaze o zdramatizování prohrála 2-6 5-7.

Zápas začal už včera, kdy byl za stavu 2-6 a 0-1 z pohledu české tenistky přerušen kvůli dešti. Do té chvíle si Siniaková udržela jen jeden z pěti servisů a v podobném stylu pokračovala i na začátku dnešní dohrávky.

Za stavu 2-6 a 0-5 šla její soupeřka podávat na vítězství, Siniaková pak ale získala deset fiftýnů v řadě a snížila na 4-5. V desátém gamu při servisu naturalizované Australanky prohrávala už 0-40, ovšem všechny tři mečboly odvrátila a ziskem pátého gamu v řadě vyrovnala na 5-5.

Jenže dokonat parádní obrat se jí nepovedlo. Po vyrovnání přišla čistou hrou už posedmé v zápase o podání, vzít si ho zpátky navzdory dvěma brejkbolům nedokázala a turnaj pro 51. hráčku světa Siniakovou skončil ve druhém kole. Přesto by se měla poprvé v kariéře objevit mezi padesátkou nejlepších tenistek světa a zakončit mezi nimi i sezonu.

Gavrilovová se ve čtvrtfinále utká se světovou jedničkou Angelique Kerberovou, kterou se pokusí na šestý pokus konečně porazit.

Duel Angelique Kerberové s Louisou Chiricovou byl včera kvůli dešti za stavu 6-2 3-6 a 2-1 z pohledu německé favoritky přerušen. Světová jednička dnešní dohrávku bez problémů zvládla a rozhodující set získala 6-2.

Nasazená trojka turnaje Johanna Kontaová nenastoupila k zápasu druhého kola proti Qiang Wang kvůli nataženému břišnímu svalu. Číňanka je tedy ve čtvrtfinále, ve kterém ji čeká Caroline Wozniacká, nebo Heather Watsonová. Kontaová by tak mohla přijít o velkou šanci zahrát si letos na Turnaji mistryň.

Bethanie Matteková-Sandsová se postarala o překvapení. Ve druhém kole vyřadila turnajovou šestku Caroline Garciaovou. Až 199. hráčka světa zvítězila 4-6 6-2 6-4 a ve čtvrtfinále změří síly s další Francouzkou Kristinou Mladenovicovou, s níž zatím neprohrála.

Caroline Wozniacká oplatila Heather Watsonové letošní porážku z Monterrey a je po výhře dvakrát 6-3 ve čtvrtfinále. V něm si bývalá světová jednička zahraje s Číňankou Qiang Wang (h2h 1-1).

Očekávaný čtvrtfinálový duel mezi Jankovičovou a Williamsovou se nekoná. Starší ze sester Williamsových nestačila ve druhém kole turnaje WTA v Hongkongu na Alizé Cornetovou 2-6 6-3 2-6. Se Srbkou si tedy zahraje Cornetová (h2h 2-4), která vůbec poprvé ze sedmi vzájemných zápasů Venus Williamsovou porazila.

• WTA INTERNATIONAL HONGKONG •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (13. 10. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Gavrilovová (8-Austr.) - Siniaková (ČR) 6-2 7-5
Qiang Wang (Čína) - Kontaová (3-Brit.) bez boje
Mladenovicová (Fr.) - Hibinová (Jap.) 7-6(5) 6-2
Matteková-Sandsová (USA) - Garciaová (6-Fr.) 4-6 6-2 6-4
Wozniacká (5-Dán.) - Watsonová (Brit.) 6-3 6-3
Kerberová (1-Něm.) - Chiricová (USA) 6-2 3-6 6-2
Cornetová (Fr.) - V. Williamsová (2-USA) 6-2 3-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

10
Přidat komentář
Hector21
Nasti budíček cifix :(
Reagovat
Fandina
Venus s Cornet hrají třetí set a dost se přetahují. A Venus má hezké oblečení. Tmavý tílkový top hezky lemovaný na ramínkách a zádech látkou světlé vzorované sukynky. A nějaké drobné červené doplňky. Hezké.
Reagovat
tommr
mě trochu zklamala. Proti Gavrilovový jsem jí docela věřil. Zápas jsem sice neviděl, ale podle průběhu to vypadá, že šlo o dost jednoznačnou záležitost ...
Snad si ještě Katka někde zahraje i v příštím týdnu a zkusí vybojovat tu první padesátku, kterou už má na dosah ...
Reagovat
EllNino
myslím, že bude hrát kvaldu o Moskvu :)
Reagovat
A.R.R.
odstoupila z Honkongu? To je škoda, vzhledem k boji o Singapur :-(
Reagovat
d@ve
není náhodou Američanka? :)
Reagovat
d@ve
Fajn, opraveno. :)
Reagovat
VlS
To muselo bejt dobrý psycho, umím si představit Dariu s Kačkou s podobným modelem chování, škoda, to mi uteklo :-)
Reagovat
d@ve
To jo, to muselo teda bejt psycho.. :D
Reagovat
Hector21
jak na houpačce...z 0:5 na *5:5 a vzápětí 5:7

kouzlo ženského tenisu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist