Siniaková v Istanbulu zdolala kvalifikantku a zahraje si o první letošní čtvrtfinále

19. 4. 2021, 13:42
Aktuality 12
WTA ISTANBUL - Kateřina Siniaková v Istanbulu slaví svou teprve druhou letošní výhru v hlavních soutěžích a celkově třetí. Česká tenistka v úvodním kole zdolala španělskou kvalifikantku Cristinu Bucsaovou. O své první čtvrtfinále na turnajích WTA od loňského září si zahraje s Kristinou Mladenovicovou, nebo Saisai Zheng.
Kateřina Siniaková

Aktuálně 69. hráčka světa Kateřina Siniaková do Istanbulu dorazila s mizernou letošní bilancí 2-6 a s Cristinou Bucsaovou, která v žebříčku WTA figuruje přesně o 100 míst níže, měla velké potíže. O rok mladší Španělku zdolala až po skoro dvouapůlhodinovém boji a setech 7-6(5) 3-6 6-3.

Úvodní dějství si Siniaková sama zkomplikovala, když jej nedokázala dopodávat. To samé se ve druhé sadě málem nepodařilo její soupeřce, ale Siniaková ani jeden ze dvou brejkbolů nevyužila a musela do rozhodujícího setu. V něm měla od začátku navrch, i když dvakrát ztratila podání, a Bucsaovou ani jednou nepustila do vedení.

Siniaková si čtvrtfinále na hlavní tour naposledy zahrála loni v září na antuce ve Štrasburku a prohrála v něm s Arynou Sabalenkovou. Její další soupeřkou bude Kristina Mladenovicová, nebo nasazená Saisai Zheng.

Z českých tenistek se na turnaji představí ještě Barbora Krejčíková, nasazenou pětku nejspíše zítra čeká souboj s domácí vítězkou z roku 2016 Caglou Büyükakcayovou. Zítra by měla do turnaje vstoupit také nasazená jednička Elise Mertensová startující na divokou kartu.

• WTA 250 ISTANBUL •
Turecko, antuka, 235.238 dolarů
pondělní výsledky (19. 4. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Bucsaová (Šp.) 7-6(5) 3-6 6-3
Qiang Wang (8-Čína) - Gasanovová (Rus.) 4-6 6-1 6-2
Konjuhová (Chorv.) - Erraniová (It.) 7-5 6-2
Golubicová (Švýc.) - Párrizasová (Šp.) 6-4 2-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
GaelM
Nevíte někdo proč Katka s Bárou nehrají v Istanbulu debla, když tam stejně obě startují v singlu?
Reagovat
tommr
zřejmě šetří síly na Madrid/Řím/FO ...
Reagovat
tommr
takže Katka si o postup do čtvrtfinále zahraje s Mladenicovou. Kdyby se jednalo o debl tak bych favorizoval Mladenovicovou, ale v singlu má proti ní Katka docela slušnou šanci ...
Reagovat
smooke1
Ona potřebuje rychlejší povrch, nevím co nechápete :D
Reagovat
baba
ale já nemluvím o tom, který povrch Katce vyhovuje, mluvím o tom, co dokázala hrát i na povrchu, který ji nesedí a co hraje teď. Pokud si pamatuji, Naomi vyklepla právě na antuce na RG.
Reagovat
EllNino
Naomi na antuce vyklepne kde kdo
Reagovat
SydneyOpen
to i na trávě smile
Reagovat
Frick
Že lepšý uš s ňý nebude. Mňela bi skončyt a jýt za kasu.
Reagovat
baba
co to ale Siniak předváděla za tenis, to nechápu, jenom obranné pinkání, žádný pořádný útok, povedený cílený kraťas, prostě pinkačka do středu..kde je alespoň polovina toho, co předváděla před 3-4 lety. Nechápu !!!Příště to asi bude opět konečná.
Reagovat
tommr
naštěstí pro Katku bude mít i v příštím kole hratelnou soupeřku ... smile
Reagovat
Fransoas
Opět to má podobný scénář jako v minulé sezóně.Nadějný začátek si zkomplikovala.Jsem tedy zvědav jaký bude průběh v dalším kole.
Reagovat
Mony
strach z ní rozhodně nejde, ale přitlačit, když hoří ještě svede
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist