Sinner je nejmladším semifinalistou od roku 2014, po dvou letech je v semifinále i Murray

18. 10. 2019, 23:33
Aktuality 15
ATP ANTVERPY - Osmnáctiletý Ital Jannik Sinner v Antverpách porazil Američana Francese Tiafoea a stal se nejmladším semifinalistou turnaje ATP za posledních pět let. Poprvé od French Open 2017 se do semifinále dostal Andy Murray, přestože si postup přes Rumuna Mariuse Copila hodně zkomplikoval.
Jannik Sinner (© AFP)

Jannik Sinner se dosud dostal třikrát do druhého kola turnajů ATP. Tento týden v hale v Antverpách však své konto vítězných zápasů zdvojnásobil a stal se nejmladším semifinalistou od roku 2014, kdy tehdy sedmnáctiletý Chorvat Borna Čorič se dostal po výhře nad Rafaelem Nadalem do semifinále v Basileji.

Osmnáctiletý Ital Sinner, který hraje v Belgii díky divoké kartě, po dvousetových výhrách nad Polákem Kamilem Majchrzakem a nasazenou jedničkou Francouzem Gaëlem Monfilsem dnes zdolal ve svém prvním čtvrtfinále 6-3 3-6 6-3 o tři roky staršího Američana Francese Tiafoea.

"Na to se dá říct jediné, díky za divokou kartu!" radoval se na kurtu po vítězství 119. hráč žebříčku Sinner. O finále v sobotu střetne v souboji generací s o 16 let starším Švýcarem Stanem Wawrinkou, s nímž před dvěma měsíci prohrál 1-3 na sety v 1. kole US Open.

Čtyřiatřicetiletý Wawrinka dnes porazil 6-3 6-7 6-2 Francouze Gillesa Simona a po osmi měsících postoupil do semifinále.



Mezi čtyřkou nejlepších je také Andy Murray, který odehrál divoký zápas proti rumunskému kvalifikantovi Mariusi Copilovi. Dvaatřicetiletý Brit měl dlouho vývoj utkání pod kontrolou, ale za stavu 6-3 a 4-1 nevyužil celkem čtyři brejkboly, v deváté hře zápas nedopodával a v tie-breaku nevyužil mečbol. Výhru 6-3 6-7 6-4 nakonec vydřel až po více než dvou a půl hodinách boje.

Bývalý první hráč světa a trojnásobný grandslamový šampion Murray, jenž v Antverpách hraje svůj nejlepší turnaj po lednové operaci kyčle, se dostal do prvního semifinále od Roland Garros 2017.

O finále, které si zahrál naposledy o několik měsíců dříve v Dubaji, svede souboj s levorukým Ugem Humbertem. Jednadvacetiletý Francouz den po skalpu domácího favorita Goffina udolal v nočním čtvrtfinále 5-7 6-4 6-4 Argentince Guidu Pellu a postupem do semifinále vyrovnal své maximum na okruhu ATP.

• ATP 250 ANTVERPY •
Belgie, tv. povrch / hala, 711.275 dolarů
páteční výsledky (18. 10. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Wawrinka (4-Švýc.) - Simon (Fr.) 6-3 6-7(6) 6-2
Sinner (It.) - Tiafoe (USA) 6-4 3-6 6-3
A. Murray (Brit.) - Copil (Rum.) 6-3 6-7(7) 6-4
Humbert (Fr.) - Pella (Arg.) 5-7 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

15
Přidat komentář
EllNino
Reagovat
gigin
:(( Jankela byl fajn. Už jenom proto, že iritoval sojku.
Reagovat
sojka1
bryle a triko ton v tonu, to ja jednoduse musim mit... :-))) Zvazuji tetovani na pazi, zrejme latisky citat... v japonstine... ;-)
Reagovat
sojka1
*latinsky.... ale uz vidim, ze to nezvladnu.... :-))
Reagovat
gigin
Und gesta!
Reagovat
sojka1
hlavne hezke gesto to bylo od Founi... jak mu to nechal... ;-)
Reagovat
gigin
Fabio je charakter to je jas. Jednou hrál s Gulbisem, tekl a tak na něj prej, vím, že máš v řiti záda, stejně to nedohraješ.. Dobrák k pohledání, jak pravíš.
Reagovat
sojka1
:-) no a co Genius, nejak blby coz, jen paberkuje, zadna druha miza....
Reagovat
gigin
Poslední zápas skreč, pak nenastoupil v Stockholmu. Záda špatné. Předpokládám, že letos skončí.
Reagovat
sojka1
:-(
Reagovat
Kozoroh
Pokud Gulba skončí, tak to by ses mohl vrátit zpátky k Serbinátorovi, ne? ;-)
Reagovat
gigin
Tak já mu přeju. Ale tady prostě jsem se sojkou. Fakt nuda tenis. Jak skončí Gulbis, tak nevím no. Asi budu bez vztahu. Budu sledovat, kochat se v klidu. Těžko říct..
Reagovat
Mantra
Mandarinka 1. ve Francii?
Reagovat
Mantra
tam je vlastně asi ještě Žil, ale herně by mohl aspirovat
Reagovat
Elip13
Jen tak dál ať to Janníkovi vydrží!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist